VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

V četrtek bo v Negovi tradicionalna "Mala maša"

 

Četrtek bo dan za "Malo mašo" pri Negovi

Občina Gornja Radgona sodi med tiste slovenske občine in kraje, kjer se vsako leto pripravijo številni takšni in drugačni sejmi. In čeprav so v ospredju razstavno – predstavitveno – prodajne in komercialne sejemske prireditve, ki potekajo na Pomurskem sejmišču, so zelo zanimivi tudi drugi tako imenovani »verski sejmi«, kot so Petrov, Leopoldov, Velika maša, Mala maša, žegnanja ipd.

In eden teh bo na sporedu tudi ta četrtek (8.9.), kajti občina Gornja Radgona, Krajevna skupnost Negova ter TD Negova-Spodnji Ivanjci, pripravljajo tradicionalni krajevni sejem – Mala maša, ki se bo odvijal v centru Negove. Na sejmu, ki bo potekal od 7.00 do 16.00 ure, bo tradicionalno dogajanje na sejmu popestreno tudi z dodatno ponudbo zabavnega parka za otroke, prodaja suhe robe in pletarskih izdelkov, gospodinjskih in drugih uporabnih predmetov, bižuterije, tekstila, čevljev, nakita, medičarskih izdelkov in otroških igrač. Seveda bo vse skupaj popestreno tudi s ponudbo domače in umetnostne obrti posameznikov ter tudi z kulinarično in vinsko ponudbo.

Vsekakor se bo skozi cel dan odvijal tudi bogat kulturni in zabavni program ter še marsikaj drugega. V okviru prireditve se bo namreč predstavilo tudi Turistično društvo Negova, ki bo s svojo, že tradicionalno točko, imenovano »Beli lokvanj«, razglasilo najlepšo urejeno domačijo tekočega leta v Krajevni skupnosti Negova in Spodnji Ivanjci. Na sami prireditvi bo župan občine Gornja Radgona podelil priznanja posameznikom iz tega območja občine, ki so v tekočem letu doprinesli k razvoju turizma in k promociji občine.

Hkrati obveščajo vse stanovalce in podjetnike, da bo v času sejma zaradi popolne zapore ceste, dostop v središče kraja onemogočen. Obvoz bo urejen (po cesti JP 605930 Negova in LC 388072 Sp. Ivanjci – Negova).

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".