VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Ljubitelji gob v Pavlovi hiši

 

Poznavalci in strokovnjaki za gobe v Pavlovi hiši v Potrni

GobeJesenski čas je med drugim tudi čas za gobe. V gozdovih ali na travnikih pogosto opazimo čudovite primerke gob, pa se sprašujemo ali smo morda užitne in tudi okusne? In ker nam strokovnjaki svetujejo, da uživamo samo tiste gobe, ki jih zanesljivo poznamo, potem je dobro, da se čim več naučimo o gobah, še posebej če smo njihov ljubitelj.

Priložnost za „izobraževanje in usposabljanje“ o gobah bomo imeli to soboto, 10. septembra od 15. ure naprej, v Pavlovi hiši (Pavelhaus) v Laafeldu (Potrna) pri Bad Radkersburgu (Avstrijska Radgona). V organizaciji Kulturnega društva Člen 7 za Avstrijsko Štajersko in Gobarskega društva Lisička iz Maribora, bo namreč na sporedu gobarska razstava z okoli 150 vrstami gob.

Gobarsko društvo Lisička bo hkrati predstavilo svojo društveno dejavnost, povedali pa bodo tudi veliko zanimivega o vseh gozdnih sadežih – gobah. Zanimivo je tudi, da lahko obiskovalci na razstavo prinesejo svoje gobe, saj jim bodo strokovnjaki pomagali določiti ali gre za užitne ali neužitne gobe...

Tukaj si lahko ogledate slike.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".