Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Benjamin Krajnc nasledil Bojana Erliha

 

Nogomet/ ŠNK Radgona dobil novo vodstvo

ŠNK RadgonaKakšnih 30, od okoli 150, članic in članov Športnega nogometnega kluba (ŠNK) Radgona, se je v dvorani Glasbene šole Gornja Radgona, udeležilo nadaljevanja prekinjenega zasedanja občnega zbora ŠNK Radgona. V ospredju nadaljevanja občnega zbora je bila volitev organov kluba, saj je dosedanjemu vodstvu potekel mandat, dosedanji predsednik Bojan Erlih in ostali člani vodstva pa niso želeli ponovno kandidirati. In potem ko je občni zbor že konec avgusta pooblastil Benjamina Krajnca, da poišče ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v organih ŠNK Radgona, mu je to do začetka nadaljevanja volilnega občnega zbora tudi uspelo.

Prisotni člani in članice so v Upravi odbor (UO) soglasno izvolili pet ljudi, in čeprav je menil, da bo vseh pet enakih, so na zboru za predsednika izvolila Benjamina Krajnca. Sam upa, da mu bodo sodelavci iz UO dovolj pomagali, da bo klub še naprej deloval uspešno in skušal napredovati tudi na tekmovalnem področju. Seveda pa se vse, poleg dobre organiziranosti in delavnosti, začne in konča pri financah, kar je pri trenutnem stanju v gospodarstvu, velik problem. Kljub temu predsednik Krajnc, ki bo med drugim skrbel tudi za pridobivanje sponzorjev, donatorjev in pokroviteljev, verjame da bo klub uspel letno zapolniti proračun, ki tehta okoli 70.000 evrov. Pri financah bosta Benjaminu Krajncu predvsem pomagala, manager pri Mercatorju Zlatko Mulec, in direktor Arconta IP Boris Sovič. Četrti član UP Janko Irgolič bo predvsem skrbel za komuniciranje s klubi, trenerji in igralci, ter morebiti kakšnemu domačemu igralcu pomagal priti v klube, ki tekmujejo v višjih ligah. Zadnji član UP, spodaj podpisani Oste Bakal, bom skrbel predvsem za stike z javnostmi in poročanje o dogajanju v klubu ter na ŠRC Tratah sploh. Delo UO ŠNK Radgona bo nadziral Nadzorni odbor v sestavi: predsednica Maja Čeh, ter člana Janja Pintarič in Sergej Vogrin, če bo potrebno pa bodo posredovali tudi člani Častnega razsodišča, kjer je predsednik Iztok Drozdek, ter člana: Zlatko Šajhar in Peter Vreča.
Tako je ŠNK Radgona, ki ga prihodnje leto čaka proslava 70-letnice obstoja in uspešnega delovanja, z oktobrom 2015 vstopil v novo obdobje. V klubu je kar 11 selekcij s skupaj okoli 130 nogometašev in nogometašinj vseh starosti. Stari upravni odbor (Vlado Mauko, Milko Štelcer) na čelu s predsednikom Bojanom Erlihom se je častno poslovil, saj je v minulem obdobju bilo narejeno veliko, in novo vodstvo čaka težavna naloga, da bi tako tudi ostalo. Dosedanji predsednik Erlih je po izvolitvi novega vodstva povzel doseženo delo v preteklem obdobju. Med drugim se je dotaknil izgradnje novih slačilnic, razsvetljave na pomožnem igrišču, trenutnega pozitivnega finančnega stanja kluba, prvega nastopa slovenske reprezentance (dekleta U-19: Slovenija – Irska op.p.) na stadionu v Gornji Radgoni, s posodobitvijo stadiona in ureditvijo tribun, slačilnic in drugih prostorov je odprta tudi možnost za kakšen zaslužek. Bojan Erlih, ki je še posebej pohvalil najbližja sodelavca Mauka, in zlasti Štelcla, je poudaril tudi ustanovitev dekliške selekcije in pomembnosti dograditve strehe nad novim objektom za lažje vzdrževanje objekta in podaljšanje njegove življenjske dobe kot eno izmed nalog novega vodstva. Dodal je, da se sam namerava vrniti v klub po določenem času v katerem bo napolnil svoje baterije ter potem spet začel delo z dekliškim delom kluba.
Na novo izvoljeni UO, na čelu z novim predsednikom Benjaminom Krajncem, ki je ob izvolitvi poudaril še željo po nadaljevanju uspešnega sodelovanja kluba z občino. Prav tako je cilj novega vodstva v klub pritegniti oz. prinesti več finančnih sredstev in člansko ekipo (3. liga), selekciji mladincev in kadetov (2. SNL) ter mlajših dečkov (1. SNL) pripeljati na državni nivo tekmovanja. Za klub je pomembna tudi dograditev gostinskega lokala na stadionu, kar bi tudi omogočilo več finančnih prilivov klubu. Krajnc se je zahvalil podpori članov kluba, ter izrazil zadovoljstvo, da tudi vodstvo občine na čelu z županom Stanislavom Rojkom podpira klub, toda vse poslovanje mora biti transparentno in brez delovanja „pod mizo". Dejal je tudi, da bo sekretarske posle v klubu še naprej opravljal nenadomestljivi Milko Štelcl, ki ima prakso in je s srcem v klubu. Zahvalil se je tudi prejšnjemu vodstvu, da so klub pustili v dobri finančni kondiciji, saj ne le da ni nobenega dolga, temveč je na računu kakšnih 12.000 evrov. Kljub temu pa se je Krajnc zavedal, da so stroški delovanja visoki in zato je potrebno varčevati, ob tem nujno razmišljati o gradnji strehe nad tribuno, kar je trenutno najnujnejši poseg, kajti v nasprotnem bo objekt kmalu potreben vzdrževalnih del...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Nogomet Benjamin Krajnc nasledil Bojana Erliha