Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Nenad Dolgov novi trener članskega moštva

 

Nogomet/ UO ŠNK Radgona sprejel pomembne odločitve

Nenad DolgovŽe na prvi seji organov društva Športno nogometnega kluba (ŠNK) Radgona, na katerega so bili vabljeni člani upravnega odbora, ter predsednika nadzornega odbora in častnega razsodišča, so prisotni sprejeli nekatere pomembne odločitve, ki bodo temelj tako organizacijskega kot tekmovalnega delovanja v prihodnjem letu in v bodoče. Tako so na seji, ki je v klubskih prostorih „Dom športa" pod tribuno stadiona na Tratah, potekala pod vodstvom zastopnika Benjamina Krajnca, osrednjo pozornost namenili finančnim in kadrovskim zadevam, ter predvsem aktivnostim posameznih selekcij v klubu.

Mimogrede v ŠNK Radgona, v kar enajstih sekcijah - U-7 (letniki 2009 in mlajši), U-8 (letniki 2008), U-9 (letniki 2007), U-11 (letniki 2006 in 2005), U-13 (letniki 2004 in 2003), U-15 (letniki 2002 in 2001), U-17 (letniki 2000 in 1999) U-19 (letniki 1998 in 1997), prvo moštvo (člani)), veterani in dekleta – deluje okoli 130 fantov in deklet, kar so zavidanja vredni podatki. Zraven je še večje število trenerjev in tehničnega osebja, kjer pomembno vlogo igrajo tudi starši nogometašev, kar pomeni, da gre za pomemben športni kolektiv, ne le za Gornjo Radgono, temveč za celo občino in tudi širše, saj nekateri fantje in dekleta prihajajo iz sosednjih občin ali od drugod.
Vodstvo kluba je prepričano, da bo financiranje, od podpori lokalne skupnosti, gospodarskih subjektov in tudi posameznikov, tudi v bodoče realizirano v okviru pričakovanj in potreb. Zato je za pričakovati, da bodo tudi rezultati posameznih selekcij temu primerni, torej dobri. Zlasti je vodstvo ŠNK Radgona zadovoljno z mladinci in kadeti, ki po jesenskem delu prvenstva vodi na lestvicah in lahko pričakujemo uvrstitev obeh (povezanih) selekcij v 2. SNL. Podobno so prvi del prvenstva uspešno končale tudi druge selekcije, posebej veseli, da ni niti članska ekipa veliko zaostala in je na 4. mestu v I. MNL Murska Sobota, kar kljub vsemu daje upati, da bi se tudi Radgončani, skupaj s Slatino, Bogojino in Goričanko Rogaševci, vključili v boj za sam vrh lestvice in s tem napredovanje v 3. SNL – vzhod. Sicer pa, tačas zlasti mlajše selekcije nastopajo na različnih turnirjih doma in v tujini, kjer dosegajo dobre rezultate. Za pohvaliti pa so tudi mnogi starši, ki pomagajo pri prevozu in tudi plačilu kotizacije za nastope. Vsekakor pa so se na seji vodstva kluba zahvalili tudi ravnatelju OŠ Gornja Radgona, ki je z odprtimi rokami in pod ugodnimi pogoji, sprejel nogometaše na treninge v šolski telovadnici...
Seveda pa javnost še posebej zanimajo kadrovske novosti, kajti kot je znano se je zaradi očitnega komunikacijskega šuma in slabe kemije, med njim in igralci, že po zadnjem jesenskem krogu, ko je Radgona klonila proti Slatini, poslovil trener članske ekipe Franc Hauko. V tem času je klub dobil veliko ponudb trenerjev samih ali njihovih zastopnikov, med katerimi so bili tudi trenerji, ki so trenirali v I. SNL, a se je vodstvo kluba, kljub lobiranju s strani, odločilo za domačega trenerja, ki je nekako otrok ŠNK Radgona. Gre za Nenada Dolgova, ki je vrsto let igral za Radgono, vmes je kot trener s PRO licenco, vodil tudi Murino mladinsko šolo, bil pa je trener v še nekaterih klubih, nazadnje pa je bil trener selekcije U-9 pri ŠNK Radgona. In ker se je vodstvo kluba prepričalo, da ga podpirajo tudi igralci, so soglasno sprejeli odločitev, da bo Dolgov trener članske ekipe, prav tako pa bo tudi naprej vodil še „svoje otroke" iz selekcije U-9. Hkrati s Haukom je nepreklicno odstopil še en otrok radgonskega nogometa Vladimir Mauko, ki je bil trener mladinske in kadetske selekcije. Na njegovo mesto pa je vodstvo izbralo večini ljubiteljev nogometa znano nogometno, predvsem vratarsko, in pozneje trenersko ime, Slobodan Đurićki je prav tako kar nekaj časa bil trener v klubu. Gre za Slobodana Đurića, ki je v zadnjem času treniral mnoge pomurske klube, med drugim tudi soboško Muro. Asistent Slobodanu Đuriću bo še en domačin, nekoč znani nogometaš, sedaj pa trener Borut Uhan, vodstvo kluba pa je prepričano, da bodo izkušnje Đurića in novi prijemi Uhana, samo še dodatno dvigovali že tako uspešni selekciji.
Sicer pa se je vodstvo kluba dotaknilo še nekaterih, za klub aktualnih tem, med temi tudi 70-letnice, katero bo ŠNK Radgona obeležil v letu 2016. Ob tej priložnosti se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov, vrhunec pa bo posebna svečana akademija...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Nogomet Nenad Dolgov novi trener članskega moštva