Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Priznanja TZS za entuziaste iz okolice Radgone

( 1 Ocena ) 

Deset let uspešnega delovanja Turističnega društva Majolka

TD MajolkaTuristično društvo Majolka, ki ga vodi Branko Pintarič, letos praznuje 10. letnico svojega delovanja. Društvo je društveni jubilej praznovalo v nedeljo, 30. avgusta, ob gasilskem domu v Zbigovcih. Zbor, ki se je odvijal v lepem sončnem vremenu, je bil dobro obiskan. Obiskali so ga tudi številni gostje - podžupan občine Gornja Radgona Robert Žinkovič, predsednik KS Črešnjevci –Zbigovci Ivan Zemljič, predsednik PGD Zbigovci Branko Križan, predsednica Pomurske turistične zveze in podpredsednica Turistične zveze Slovenije ga. Barbara Kolenc, ter predstavniki sorodnih prijateljskih društev in sicer, TD Klopotec - Kapela, TD Negova-Spodnji Ivanjci, ŠTD Mahovci, TD Podčetrtek, KUD Ivan Lončarič Trniče, KD Črneče, TD Loka pri Zidanem Mostu, Društvo podeželskih žena Gornja Radgona in Kulturno društvo Peter Dajnko Črešnjevci.

Obiskovalce in goste je v imenu društva pozdravila in nagovorila podpredsednica društva Darja Kovačič, ki je v svojem nagovoru med drugim dejala: »Veseli me, da vas lahko pozdravim v imenu Turističnega društva Majolka. S ponosom oznanjam, da naše društvo praznuje deseto obletnico delovanja na območju občine Gornja Radgona. V času od ustanovitve društva pa do danes, se je zvrstilo veliko dogodkov na katerih ste verjetno prisostvovali tudi vi. Osmega avgusta 2005 je le peščica članov, ki so imeli skupne interese po nekaj več druženja in pospeševanja turizma v naši lokalni skupnosti in širše, ustanovila TD Majolka. Prvo leto se je v društvo vključilo 30 članov, danes pa društvo šteje več kot sto članov. Imamo obširen program aktivnosti, ki jih izvajamo na območju občine Gornja Radgona in širše okolice. Predvsem se trudimo ohranjati stare običaje, poskrbimo pa tudi za aktivnosti v naravi. Organiziramo pohode, kolesarjenja in skrbimo za druženje naših članov ter ljudi na podeželju. Zavzemamo se tudi za varstvo narave in kulturne dediščine. Organiziramo tudi izobraževalne in kulturne prireditve. Na kulturni ravni organiziramo gledališke predstave in komedije. Tako v okviru projekta »Z Majolko do smeha«, vsako leto izvedeno spomladanski in jesenski abonma. Prav tako imamo nekaj tradicionalnih prireditev kot so: tridnevni projekt Majolkini dnevi dobrot iz koruze in ajde z Majolkino golažijado, ter vsako prvo nedeljo v mesecu Majolkin bolšji sejem. Postali smo prepoznavni po dobrih aktivnostih tako v domači občini, kakor tudi v sosednjih občinah in širše po Sloveniji. Zelo dobro sodelujemo s sorodnimi društvi znotraj naše občine, povezujemo pa se tudi z društvi v drugih občinah in širše. Radi se odzovemo vabilom društev na njihove dogodke in na njih tudi sodelujemo.« Svoj nagovor je končala s pohvalo članom društva, upravnega in nadzornega odbora, ter tistim, ki s sredstvi ali kako drugače pomagajo društvu.
Udeležence je v imenu občine Gornja Radgona pozdravil podžupan Robert Žinkovič, ki je med drugim dejal: »V društvu so bili vzponi in padci. To pa velikokrat pomeni, da društvo s svojimi člani dela.« Zaželel jim je dobrega dela tudi v prihodnje. Pozdrav je udeležencem namenil tudi predsednik KS Črešnjevci- Zbigovci Ivan Zemljič, ki je pohvalil dobro delovanje društva, ki skrbi za druženje krajanov in širše.
Na prireditvi so zaslužnim in najbolj delavnim članom podelili zahvale. Prav tako so bile zahvale podeljene tudi društvom in organizacijam za dobro sodelovanje, prijateljstvo in tudi pomoč. Priznanje za desetletno delo pa je od TZ Slovenije prejelo tudi Turistično društvo Majolka, ki ga je predsedniku Branku Pintariču izročila podpredsednica TZ Slovenije ga. Barbara Kolenc. Prireditev so s kulturnim nastopom popestrile kulturne skupine gostujočih društev. Med njimi so na prireditvi zaigrali tudi tamburaši KD Peter Dajnko iz Črešnjevec, zaplesali pa plesalci njihove male folklore, pod vodstvom Simone Roškar. Organizatorji praznovanja pa so pripravili tudi bogato ponudbo jedi in pijač. Naj omenimo , da je skupina članov KD Ivan Lončarič iz Trnič , na prizorišču cvrla trnove krape in s tem popestrila ponudbo jedi. Za dober lovski bograč pa sta poskrbela kuharja - lovca Lovske družine Gornja Radgona Mišo in Aleksander. Za dobro voljo je poskrbel družinski Trio Pogladič.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obletnice Priznanja TZS za entuziaste iz okolice Radgone