Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Prvič je bila poročena le en teden!

 

Ob visokem osebnem jubileju so v Domu starejših v Ljutomeru obiskali Marijo Kocuvan

Marija KocuvanPodobno kot v preteklem letu, tako tudi letos župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Miroslav Petrovič, skupaj s sodelavci in delegacijo Rdečega križa, obiskuje jubilante iz svoje občine, ki praznujejo 90 let življenja. In tako je prvi letošnji obisk namenil Mariji Kocuvan iz Slaptincev, ki prebiva v Domu starejših občanov v Ljutomeru. Z županom se je obiska udeležila tudi direktorica občinske uprave Francka Lavrenčič, ter predstavnici KO Rdečega križa Sv. Jurij ob Ščavnici, predsednica Cvetka Fiala in poverjenica Rozina Kraner. Po čestitkah in priložnostnih darilih, je s slavljenko stekel še prijeten pogovor. Kot je dejala, je bila presenečena, da jo je obiskal župan, ter se razveselila vseh, ki so jo obiskali in čestitali ob njenem visokem življenjskem jubileju.

Slavljenka je tudi povedala, da se je rodila v družini treh otrok, 21. januarja 1926, na 10 ha veliki posesti, v Slaptincih, kjer je vse od rojstva, do odhoda v dom, tudi živela. Kot je dejala, je bilo nekoč življenje težko. Zemljo so obdelovali s kravjo vprego. Skrbeli so, da je zemlja dajala kar največ, da se je lahko družina preživela. Prvič se je poročila z Ivanom Matjašičem iz Selišč, s katerim pa je bila poročena le en sam teden, kajti, kot nemški vojak je padel na fronti. Drugi mož je bil Jurij Kocovan, rodila je dvoje otrok, in sicer Majdo Kocovan in Draga Matjašiča. Otroka sta ju nagradila s sedmimi vnuki in 5 pravnuki. Njen drugi mož je bil zaposlen na Državnem posestvu Videm kot konjar, sama pa je skrbela za obdelavo zemlje. Kot je dejala sta šla z možem zgodaj na travnik kosit in sta kosila dokler ni šel mož na delo. Ko je mož odšel na delo, je sama opravila živino in skuhala zajtrk, ter nato nadaljevala z deli na polju. Danes je z bivanjem v domu zadovoljna, tja pa jo je pripeljala bolezen, saj so ji morali zaradi sladkorne bolezni amputirati obe nogi. Pohvalila je osebje doma, ki skrbi, da ji je lepo. Vsakih 14 dni se udeleži maše, ki jo imajo v večnamenskem prostoru, kar ji veliko pomeni.
Župan se je ob obisku slavljenke spomnil tudi drugih občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v ljutomerskem domu. Tudi slednje je obiskal in jih obdaril s priložnostnim darilom, česar so se nadvse razveselili. Ob slavljenki Mariji Kocuvan, so v domu še: Ignac Voršič, Tonček Baligač, Alojzija Šumak, Janez in Frančiška Košar in Otilija Sterniša.

V Domu starejših občanov v Ljutomeru so nastopili pevke in pevci iz Svetega Jurija ob Ščavnici

Marija KocuvanOb njenem visokem jubilejuj, so jo na njenem novem domovanju, v Domu starejših občanov v Ljutomeru, obiskali tudi pevke in pevci celotnega Pevskega zbora DU Jakob Šešerko Sv. Jurij ob Ščavnici, ki deluje pri Društvu upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici. Preden ji je v avli doma zapel zbor, jo je pozdravil predsednik upokojenskega društva Marjan Korelc, ki je dejal, da si je slavljenka zaslužila obisk zbora, saj je dolga leta tudi sama bila pevka v zboru, pa tudi tokrat je zraven zapela. Zbor ji je pod vodstvom zborovodkinje Nade Špišič, zapel sedem tistih pesmi, ki jih je pela, ko je še bila v zboru: Ptički so peli, Mož poseje repo, Micika v pungradi rožice bere, Tri planinke, Včeraj sem bil na Viču, Čudo polna in To je ljubezen mamina.
Ob petju se ji je tu in tam utrnila kakšna solza. Kot nam je dejala, ji je to eden najlepših dogodkov v življenju in se zahvaljuje društvu in pevcem, ki so ji pripravili to presenečenje. Po končanem pevskem nastopu je slavljenki s šopkom rož najprej čestital predsednik društva Marjan Korelc, nato pa zborovodkinja in vse pevke in pevci. Čestitk je bila deležna tudi zborovodkinja Nada Špišič, ki je ta dan praznovala rojstni dan. Tudi njej je predsednik ob čestitki izročil šopek rož. Sledilo je skupno fotografiranje, kateremu se je pridružila tudi stanovalka doma Jürjovčanka, nekoč ravnateljica OŠ Gornja Radgona, Anica Miholič, ki je bila ustanoviteljica zbora DU Jakob Šešerko, ter sorodniki, ki so tisti dan obiskali slavljenko Marijo Kocovan in Anico Miholič. Po končanem petju, ki je odmevalo v avli doma, so v jedilnici doma pripravili pogostitev z domačimi dobrotami. Tudi na pogostitvi je donela lepa slovenska ljudska pesem, kateri je prav tako pritegnila slavljenka...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obletnice Prvič je bila poročena le en teden!