Biserno poroko sta obhajala Prleka Ana in Leopold Lovrec

 

Šest otrok, 14 vnukov in osem pravnukov!

Biserna poroka LovrecMinuli konec tedna, zadnji v mesecu novembru, je bilo sila veselo in razigrano v družini Lovrec iz Prlekije. Kako tudi ne, ko pa sta ponovno, po šestdesetih letih zakona, obnovila poročne zaobljube, Ana (rojena leta 1938) in Leopold Lovrec (1929) iz Trnovcev, v prleški občini Sveti Tomaž. Civilni obred biserne poroke je v Kulturnem domu, opravil župan občine Sveti Tomaž, Mirko Cvetko, cerkveni obred ter sveto mašo pa farni župnik Tomislav Roškarič. Ani in Leopoldu so se v zakonu rodili štirje sinovi (Milan, Franc, Mirko in Janez) in dve hčerki (Ivanka in Olga). Jesen življenja jima lepša štirinajst vnukov in osem pravnukov.

Slavljenca sta skozi celotno življenjsko obdobje živela in delala na majhni kmetiji, Ana je opravljala delo gospodinje in skrbela za otroke, Leopold pa je zraven kmetovanja opravljal še zidarska dela v bližnji in daljni okolici. Sedaj starost življenja preživljata skupaj z družino sina Mirka, na kmetiji in še vedno rada pomagata in poprimeta za težko kmečko delo, katero ju je spremljalo skozi življenje.
Prijetno svatbeno veselje je po opravljenih obredih potekalo v domačem Vaško – gasilskem domu Trnovci, kjer je rajalo okoli 90 svatov.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".