Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Otroci pridejo v lepšo, varnejšo in varčnejšo šolo

( 1 Ocena ) 

Nadaljuje se sanacija stavbe OŠ Gornja Radgona

OŠ Gornja RadgonaV teh poletnih mesecih, ko je skoraj 500 otrok na počitnicah, na OŠ Gornja Radgona ni počitka. Gradbinci in obrtniki namreč hitijo z 2. fazo energetske obnove, 40 let stare stavbe osnovne šole. Vsi zaposleni so namreč po končanem minulem šolskem letu, pospravili in pripravili prostore - avle, učilnice in kabinete -, da bodo lahko delavci do 25. avgusta končali z gradbeni in obrtniškimi deli. S pomočjo občine in Evropskih skladov, je šola že pred dvema letoma dobila novo streho, fasado in stavbno pohištvo ter cenejši način ogrevanja, tokrat pa bodo energijsko sanirali strope, obnovili strojne inštalacije z vgradnjo rekuperatorja ter izvedli še elektroinštalacijska in slikopleskarska dela.

Kot je ob podpisu pogodbe z izbranimi izvajalci in nadzorniki sanacije, med drugim povedal radgonski župan Anton Kampuš, je Občina Gornja Radgona uspešno kandidirala na javnem razpisu za »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti«, ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo in prostor. S tem je pristopila k projektu »Sredstva za investicijsko vzdrževanje OŠ«. Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.
Predmet projekta je sanacija stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni, ki je razdeljena na dve fazi, pri čemer je bila 1. faza zaključena leta 2011, 2. faza pa bo zaključena leta 2014. V okviru 1. faze projekta se je izvedla zamenjava dotrajanih oken z energetsko varčnimi okni, zamenjava azbestne strešne kritine z vsemi kleparskimi deli, izolacija fasade vključno z zaključnim slojem, izgradnja nadstreška glavnega vhoda ter izgradnja nove kanalizacije za odvajanje meteornih voda. V okviru 2. faze projekta pa se bodo obnovili predvsem notranji prostori stavbe (energijska sanacija stropov z dobavo in montažo toplotne izolacije ter spuščenih stropov v učilnicah, kabinetih in zbornici, delna obnova strojnih inštalacij z vgradnjo rekuperatorja, elektroinštalacijska in slikopleskarska dela, ter sanacija prostorov jedilnice in avle). Z zaključno fazo se načrtujejo še večji prihranki pri porabi toplotne energije in posledično manjši stroški ogrevanja, ki so se z uvedbo kogeneracije in izvedbo 1. faze obnove že skoraj prepolovili. Vsa dela v okviru 2. faze projekta bodo predvidoma končana najkasneje do 25. 8. 2014.
Celotna vrednost investicije v sanacijo stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni po prijavi znaša 1.665.587,86 EUR z DDV (995.333,17 EUR pred letom 2013 in 670.254,69 EUR v letu 2014). Skladno z določili javnega razpisa znašajo upravičeni stroški 540.125,50 EUR, pri čemer bo s sredstvi evropske kohezijske politike sofinanciranih 85 % javno upravičenih izdatkov operacije. Glede na višino sofinanciranja iz evropske kohezijske politike bo torej operacija sofinancirana v skupni višini največ do 459.106,67 EUR. Občina Gornja Radgona se je namreč zaradi dotrajanosti stavbe osnovne šole v Gornji Radgoni odločila, da poleg energetske sanacije, ki je upravičen strošek projekta, izvede še druga investicijsko vzdrževalna dela, ki so nujno potrebna in smiselna za celovito zaključevanje posameznih faz obnove osnovne šole.
Izbrani izvajalci del, s katerimi je župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš podpisal izvajalske pogodbe, so podjetja: Knuplež d.o.o. iz Zgornje Velke, direktor Srečko Knuplež, ki izvaja gradbena in obrtniška dela; EnRa d.o.o. iz Hoč, direktor Vojko Potočnik, ki izvaja elektro-inštalacijska dela; Milan Pintarič s.p. iz Spodnje Ščavnice, direktor Milan Pintarič, ki izvaja strojno-inštalacijska dela; Progrin d.o.o. iz Gornje Radgone, direktor Mitja Žnidarič, ki izvaja strokovni gradbeni nadzor.
Ob podpisu pogodbe z izvajalci, je ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dušan Zagorc izrazil upanje, da bodo izvajalci svoje delo opravili dobro in pravočasno. Obljubil je tudi, da bodo njegovi sodelavci takoj po končani sanaciji šolske prostore ustrezno pripravili za začetek novega šolskega leta, ki bo lepše, varnejše in varčnejše. Hkrati se je Zagorc zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali, da bo šolska stavba, ki je stara že 40 let, takšna kot mora biti. Predvsem se je zahvalil županu Kampušu in direktorici Pore, dr. Tatjani Fulder ter njenim sodelavcem.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Otroci pridejo v lepšo, varnejšo in varčnejšo šolo