Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Toyota in Lexus med obrtniki in podjetniki

 

Na pikniku pri Lovenjaku v Polani so se družili člani OOZ Murska Sobota ter njihovi poslovni partnerji in prijatelji

Pomurski avtocenterVodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Murska Sobota, je skupaj s Pomurskim avtocentrom in Lovenjakovim dvorom, na parkirišču in dvorišču gostilne Lovenjak v Polani pri Murski Soboti, pripravilo nadvse zanimivo srečanje obrtnikov in podjetnikov. V družbi odlične avtomobilske znamke Toyota in njenega prestižnega Lexusa, ter seveda vrhunske kapljice in kulinaričnih dobrot, je množica obrtnikov, podjetnikov ter njihovih prijateljev in poslovnih partnerjev, več ur dejansko uživala. Med druženjem, klepetom, testnimi vozili najprestižnejših Toyotiniv lepotcev, so se spletle tudi nove poslovne in prijateljske vezi.

„Mi smo si dogodek predstavljali kot piknik s prijatelji, poslovnimi partnerji in odličnimi vozili. Pomurski avtocenter je naš partner že od nastanka, je tudi član naše zbornice in ni nič presenetljivega, da smo se odločili za tovrstni dogodek. Ob tem je naš član tudi Lovenjakov hram, torej vse je nekako v enem krogu. Vsi skupaj smo želeli, da se članstvo seznani z novitetami na področju voznega parka in sploh to so lepa druženja, s klepetom iz katerega se potem tkejo novi poslovni odnosi in posli. Pomurski avtocenter in Toyota Adria iz Ljubljane sta nam predstavili Toyotine avtomobile ter prestižne Lexuse. Obe znamki slovita po svoji vrhunski kakovosti, inovativni tehnologiji, zanesljivosti in skrbi za okolje. Toyota in Lexus, ki poosebljata japonske vrednote in kakovost, katere smo prisotni lahko tudi preizkusili, sta navdušili naše članice in člane", nam je ob gostilni Lovenjak, med drugim povedal Vlado Mandič, predsednik OOZ Murska Sobota.
„ Z veseljem smo se odzvali povabilu OOZ Murska Sobota, da bi njihovim članom predstavili pestro paleto naših vozil blagovne znamke Toyota in prestižnega Toyotinega vozila Lexusa. Zraven so tudi naši kolegi iz Ljubljane, obiskovalcem in potencialnim kupcem pa smo, poleg predstavitve podjetja in palete vozil, omogočili tudi testne in poskusne vožnje. Želja nam je predvsem, da bi bil kontakt med nami in obrtnikom ter podjetnikom iz regije, čim pristnejši, kar gotovo koristi obema stranema", nam je povedal Boris Cigut, direktor Pomurskega avtocentra, ki v tej postavi dela le približno leto dni in zaposluje nekaj čez 50 delavcev. Imajo praktično vse delavnice in zelo pestro ponudbo različnih storitev in pooblastil za osebna in tovorna vozila, kmetijsko mehanizacijo. Skrbijo tudi za tehnične preglede in še marsikaj, tako da prodaja vozil ni edina njihova dejavnost.
„Moram priznati, da smo v letu dni naredili ogromen posel, saj smo realizirali zastavljene cilje, naši zaposleni pa imajo redne plače, ki niso minimalne, in kar 54 družin ima zagotovljeno socialno varnost, kar za naše območje in današnji čas, ni mačji kašelj. Spoštujemo konkurenco, toda naše prednosti so na številnih področjih in kupci ter koristniki naših storitev to razumejo in spoštujejo. Zato je iz dneva v dan tudi na pomurskih cestah vedno več naših vozil", nam je še povedal direktor Pomurskega avtocentra Cigut, ki že resno razmišlja kako bo v prihodnje, saj imajo trenutno v najemu prostore (nekdanji Agroservis) na Kroški ulici v Murski Soboti, in če bo v doglednem času stečajni upravitelj to ponudil v ugodno prodajo, jih bodo najverjetneje tudi odkupili.
Med gosti dogajanja v Polani je bil tudi Gregor Mauko, generalni direktor Toyota Adria d.o.o. in Toyota centra Ljubljana, ki je predstavil omenjeni družbi, kjer letno prodajo približno 700 novih in še toliko rabljenih vozil, ob tem servisirajo nad osem tisoč strank, oz. nad 10.000 vozil. Povedal nam je, kako so se z veseljem odzvali povabilu iz Prekmurja, ter da so pri družbi še posebej ponosni na svojo prestižno znamko Lexus, katerih so lani prodali okoli 60. „Gre za vozilo višjega razreda, ki ima dostopno ceno med 40 in 60 tisoč evrov. To je znamka vozila, ki se ne izpostavlja in je mnogim dandanes še posebej všeč. Po eni strani imate vrhunsko vozilo, po drugi pa vam nihče izmed partnerjev ne bo zavidal nad razsipništvom. V prvem planu nam je zadovoljstvo strank ne pa količinska prodaja. Kratkoročno nas ne zanimajo sprotni in kratkoročni tržni deleži in številke, temveč dolgoročno poslovanje. Omeniti pa moram, da skušamo na enem mestu urediti vse za stranko, torej tudi Toyota financiranje in Toyota zavarovanje", je dejal Mauko.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Toyota in Lexus med obrtniki in podjetniki