Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Pozdravil jih je tudi župan Rojko

 

Gasilski veterani sektorja Negova (GZ Gornja Radgona) na prisrčnem srečanju

Gasilski veterani NegovaV gostilni Šenekar v Spodnjih Ivanjci je v prijetni družbi potekalo tradicionalno letno srečanje gasilskih veteranov iz sektorja Negova (PGD Negova, PGD Ivanjševci ob Ščavnici, PGD Stavešinci in PGD Spodnji Ivanjci), ki je sestavni del Gasilske zveze Gornja Radgona. Zanimivega in prisrčnega srečanja se jih je izmed približno 60 veterank in veteranov udeležilo okoli 40, zraven pa so bili tudi gostje. Med slednjimi kaže omeniti: predsednika komisije za veterane pri GZ Gornja Radgona Bogdana Šajnoviča, predsednik GZ Gornja Radgona Petra Cvetkoviča, in župan občine Gornja Radgona Stanislava Rojka.

Izmed najstarejših udeležencev srečanja, so gotovo bili gasilci - veterani Janko Kocbek iz PGD Negova, Drago Toth in Alojz Merčnik iz PGD Stavešinci, ter Jože Vogrin iz PGD Spodnji Ivanjci, ki so že globoko v osemdesetih in celo devetdesetih letih plodnega življenja.
Prisotne veterane in goste je v Spodnjih Ivanjcih najprej pozdravil častni predsednik PGD Negova in častni občan občine Gornja Radgona, Slavko Lončarič, ki je izrazil zadovoljstvo, da se je vabilu odzvalo toliko veteranov, ki so s svojim dolgoletnim delovanjem pripomogli k razvoju gasilskih društev v katerih so delovali. Kot je dejal, veterani še vedno pomagajo društvu, zlasti se redno udeležujejo prostovoljnih akcij pri obnovah domov. Predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič je dejal, da mu je posebna čast, da lahko pozdravi veterane, ki so ostali zvesti gasilskim vrstam veliko let. Zadovoljen je, da se vsako leto srečajo na takem druženju in obujanju spominov. Ob tem je Cvetkovič dodal, da GZ Gornja Radgona letos obeležuje 60 - letnico delovanja, katere praznovanje bo potekalo v okviru občinskega praznika občine Gornja Radgona, 1. oktobra. Veterane je nagovoril tudi župan občine Stanislav Rojko, ki je po pozdravu na kratko spregovoril o aktualnem dogajanju v celotni radgonski občini.
Bogdan Šajnovič, pa je povabil veterane, da se udeležijo skupnega izleta, ki ga bodo pripravili za gasilce veterane v juliju. To bo letos enodnevni izlet po Pomurju. In tudi Šajnovič je izrazil zadovoljstvo nad srečanjem, kjer je najpomembnejše druženje »starih« gasilcev gasilskih društev, ki delujejo v okviru gasilskega sektorja Negova. Mimogrede pa kaže omeniti, da je po pravilniku gasilski veteran moški s 63 leti starosti, ženske pa z 58 leti.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Pozdravil jih je tudi župan Rojko