Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Lepo vreme, še lepši rezultati Panonskih term

 

Več prenočitev in kopalcev v Savinih termah in zdraviliščih na severovzhodu države

Terme 3000V termalnih središčih in zdraviliščih Sava Turizma v Pomurju in na Štajerskem so letos v sedmih mesecih zadovoljni s poslovanjem. Ustvarili so namreč blizu 341 tisoč prenočitev v hotelih in apartmajih, kar je za 5,2 odstotka več kot v istem obdobju lani. Največ je bilo domačih gostov in gostov iz Avstrije, Nemčije, Vzhodne Evrope in Balkana, je na srečanju z novinarji, ki je potekalo v hotelu Livada v Moravskih Toplicah, poudaril izvršni direktor Term 3000 Moravske Toplice, Zdravilišča Radenci in Term Lendava, Igor Magdič. Med predstavitvijo turistične bere letošnje sezone, je Magdič spregovoril tudi o naložbah in novostih, s katerimi si prizadevajo izboljšati kakovost ponudbe in na severovzhod države pritegniti še več gostov.

Glede na trenutne rezervacije se rast nadaljuje tudi v mesecu avgustu in pozneje tudi. Izmed tujih gostov, v primerjavi z lanskim letom, največje rasti beležijo na Balkanu (v povprečju več kot 45-odstotna rast), na Češkem (30-odstotna rast), a tudi na domačem trgu (blizu 9-odstotna rast), v Avstriji in Italiji (oboje 5-odstotna rast). Povečan obisk v glavni sezoni beležijo tudi v vseh petih vodnih parkih. V mesecu juliju so v Termah 3000 – Moravskih Toplicah zabeležili 23 odstotkov več dnevnih kopalcev, v Termah Ptuj jih je obiskalo 56 odstotkov več dnevnih kopalcev, v Termah Banovci so zabeležili 26 - odstotno rast dnevnih kopalcev, 9 odstotkov več dnevnih kopalcev je obiskalo Zdravilišče Radenci, medtem ko so v Termah Lendava zabeležili 30 odstotkov več dnevnih kopalcev. Po Magdiču je vse to plod vlaganja v izboljšanje energetske učinkovitosti, dvig kakovosti storitev in nove produkte.
Sava Turizem je v okviru razpoložljivih lastnih virov v letu 2012 ponovno oživila investicijski cikel in v treh letih investirala 12,2 milijonov €, v letošnjem letu dodatnih tri mio €. V prvi fazi so se lotili nujnih sanacijskih del, nato so sledile investicije v produkte. Tako je Sava Turizem do sedaj investirala v novo ponudbo glamping naselja 5 hišic v kampu na Bledu, v glamping Vinsko vas na Ptuju, izvedla številne investicije na področju zdravstva in zdravstvene opreme (najsodobnejši 3D ultrazvok v Radencih, prenova CO2 kopeli v Radencih) ter aparatur in kupila najsodobnejšo opremo na področju wellnessa in medico-wellnessa v Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj (medicinski tretmaji Med Contour in Med Visage za naravno pomlajevanje in preoblikovanje telesa). Izvedla je prenovo sob v Hotelu Radin v Radencih, v Grand Hotelu Toplice in Hotelu Park na Bledu, prenovo dela sob in kopalnic v Hotelu Livada Prestige v Termah 3000-Moravskih Toplicah, kjer je izvedla rekonstrukcijo in prilagoditev sobnih kopalnic za uporabo telesno prizadetim osebam ter s prenovo restavracije Hotela Termal povečala kapaciteto sedišč, obnovila teraso kopališča Hotela Livada Prestige ter izvedla celovito obnovo obbazenskih površin kopališkega kompleksa. Energetsko je sanirala hotele v Radencih, na Bledu in na Ptuju, izvedla prehod na učinkovitejše vire ogrevanja na Bledu in v Radencih.
Igor Magdič je posebej poudaril, da vpeljujejo nove koncepte preživljanja počitnic, ki se skladajo s smernicami in življenjskim slogom različnih ciljnih skupin. Na primer kulinarični produkt Jejmo bolje! ozavešča goste o uravnoteženem, t. j. zdravem prehranjevanju v času dopustovanja, kot tudi v domačem okolju. V Termah Ptuj so zasnovali program Be fit, v Radencih vzpostavljajo prilagojeno prehrano za zdravje srca. Novost letošnjega poletja so prilagojeni jedilniki za naše najmlajše goste, ki so jih prav tako razvili v sodelovanju s priznano nutricionistko Mojco Cepuš. Da bi tudi v času glavne poletne sezone nadaljevali z začrtanimi cilji, so pripravili posebno marketinško kampanjo, v okviru katere nagovarjajo tako družine, pare in seniorje.
S ciljem spodbujanja zdravega življenjskega sloga, s poudarkom na gibanju in zdravem prehranjevanju, so pripravili široko paleto spremljevalnega dogajanja in aktivnosti v vodnih parkih in hotelih. V sodelovanju s priznano slovensko nutricionistko oblikujejo prilagojene jedilne za otroke, ki so zdravi in okusni. V hotelskih restavracijah goste razvajajo z lokalnimi specialitetami in pri ustvarjanju jedi posebno pozornost posvečali vključevanju sezonske lokalne hrane. Z željo, da njihovi gostje odkrivajo lokalna okolja in regijo, so zanje pripravili veliko informacij, kam na okoliški izlet. Številne izlete ponujajo organizirano, na izlete pa se gostje lahko odpravijo tudi sami. Nova spletna stran www.nasvetzadobroseimet.si sledi najnovejšim trendom na področju spletne komunikacije turističnih storitev. Osredotoči se na uporabnika in na tisto, kar uporabnika zanima, ko na spletu išče informacije o počitnicah. Kakovostne informacije o produktih, storitvah in aktivnostih imajo funkcijo informiranja, hkrati pa navduševanja nad destinacijo in raznoliko ponudbo, ki je obiskovalcu na voljo. Dodana vrednost so predvsem predlogi aktivnosti v okolici destinacij ter razlagalne vsebine prilagojene na različne strukture gostov družine, pare, seniorje. Na strani so povezave do ostalih turističnih ponudnikov v okolici, tako da si lahko obiskovalci z lahkoto načrtujejo izlete v okolico.
Pomemben segment gostov predstavljajo tudi dnevni obiskovalci v vodnih parkih, ki se redno uvrščajo med najbolj priljubljena termalna kopališča po izboru obiskovalcev slovenskih kopališč. Ponujajo številne možnosti adrenalinskih in zabavnih doživetij, ponašajo se z najbolj adrenalinskimi tobogani v Termah 3000 in največjim sistemom toboganov v Termah Ptuj. Omogočajo nabiranje plavalnih zamahov v raznolikih bazenih in zabavo ob njih ter so prizorišče pestrega spremljevalnega dogajanja. Sprostitev v vodnih parkih najdejo tudi vsi tisti, ki iščejo nekoliko bolj umirjen oddih v objemu termalnih vrelcev in obilo naravne sence.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Lepo vreme, še lepši rezultati Panonskih term