Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Najboljši so bili: Aleš, Tomislav in Tibor!

 

Lendava gostila mednarodno tekmovanje policistov v spretnostni vožnji

IPA LendavaLendava - Predstavniki mednarodnega policijskega združenja IPA Slovenije – Regionalni klub za Pomurje, Policijska postaja Lendava in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava so konec tedna pripravili III. Mednarodno tekmovanje policistov v spretnostni vožnji. Letos so se jim pridružili tudi gasilci PGD Lendava (lani: Vojaška policija), ki so ekipno pometli s konkurenco, saj so prepričljivo zasedli ekipno prvo mesto.

Cilj druženja in mednarodnega tekmovanja, na katerem je sodelovalo 10 ekip iz Slovenije, Madžarske in Romunije, je spodbuditi zavedanje za varnost ter profesionalen odnos v prometu, predvsem ob vožnji s kolesom, motornim kolesom in osebnim avtomobilom. Tekmovanje je namreč potekalo v treh panogah oz. disciplinah, in sicer: spretnostna vožnja z osebnim avtomobilom na poligonu, spretnostna vožnja z motornim kolesom na poligonu in spretnostna vožnja s kolesom.
Končni vrstni red, kolo: 1. Aleš Mars (IPA Ljubljana), 2. Robert Šebjanič (IPA Pomurje), 3. Bojan Cvetko (PGD Lendava) itd.; Končni vrstni red, motorno kolo:1. Tomislav Gönc (PGD Lendava), 2. Igor Žitnik (IPA Ljubljana), 3. Andras Bogdan (HRSZ Budimpešta) itd.; Končni vrstni red, avtomobil: 1. Tibor Kovacs (IPA Zalaegerszeg), 2. Tibor Úrbán (HRSZ Budimpešta), 3. Tadej Fišer (IPA Ljubljana) itd. Končni vrstni red, ekipno: 1. PGD Lendava, 2. HRSZ Budimpešta, 3. IPA Zalaegerszeg itd.
Kot nam je povedal vodja IPA za Pomurje Manfred Kepe, ki je malo razočaran nad slabo udeležbo gostiteljev iz regije, so tudi tokratno tekmovanje izkoristili za preventivo. Tako je potekala preventivna akcija, v organizaciji PP Lendava, namenjen začetku novega šolskega leta. Med drugimi so prišli tudi iz vrtca Lendava, ki so se gotovo marsičesa naučili.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Najboljši so bili: Aleš, Tomislav in Tibor!