Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Najboljši so bili: Aleš, Tomislav in Tibor!

 

Lendava gostila mednarodno tekmovanje policistov v spretnostni vožnji

IPA LendavaLendava - Predstavniki mednarodnega policijskega združenja IPA Slovenije – Regionalni klub za Pomurje, Policijska postaja Lendava in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava so konec tedna pripravili III. Mednarodno tekmovanje policistov v spretnostni vožnji. Letos so se jim pridružili tudi gasilci PGD Lendava (lani: Vojaška policija), ki so ekipno pometli s konkurenco, saj so prepričljivo zasedli ekipno prvo mesto.

Cilj druženja in mednarodnega tekmovanja, na katerem je sodelovalo 10 ekip iz Slovenije, Madžarske in Romunije, je spodbuditi zavedanje za varnost ter profesionalen odnos v prometu, predvsem ob vožnji s kolesom, motornim kolesom in osebnim avtomobilom. Tekmovanje je namreč potekalo v treh panogah oz. disciplinah, in sicer: spretnostna vožnja z osebnim avtomobilom na poligonu, spretnostna vožnja z motornim kolesom na poligonu in spretnostna vožnja s kolesom.
Končni vrstni red, kolo: 1. Aleš Mars (IPA Ljubljana), 2. Robert Šebjanič (IPA Pomurje), 3. Bojan Cvetko (PGD Lendava) itd.; Končni vrstni red, motorno kolo:1. Tomislav Gönc (PGD Lendava), 2. Igor Žitnik (IPA Ljubljana), 3. Andras Bogdan (HRSZ Budimpešta) itd.; Končni vrstni red, avtomobil: 1. Tibor Kovacs (IPA Zalaegerszeg), 2. Tibor Úrbán (HRSZ Budimpešta), 3. Tadej Fišer (IPA Ljubljana) itd. Končni vrstni red, ekipno: 1. PGD Lendava, 2. HRSZ Budimpešta, 3. IPA Zalaegerszeg itd.
Kot nam je povedal vodja IPA za Pomurje Manfred Kepe, ki je malo razočaran nad slabo udeležbo gostiteljev iz regije, so tudi tokratno tekmovanje izkoristili za preventivo. Tako je potekala preventivna akcija, v organizaciji PP Lendava, namenjen začetku novega šolskega leta. Med drugimi so prišli tudi iz vrtca Lendava, ki so se gotovo marsičesa naučili.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Najboljši so bili: Aleš, Tomislav in Tibor!