Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Lovenjakov dvor vse bolj priljubljen

 

Pri Lovenjaku poslej tudi destilarna St. Štefan s številnimi žganji

Lovenjakov dvorV teh jesenskih dnevih, ko obeležujejo 10. obletnico delovanja Lovenjakovega dvora v Polani pri Murski Soboti, so direktor in lastnik Štefan Pavlinjek, ter vodja Lovenjakovega dvora in vodja marketinga, Mateja Štabuc Šumak in Sandra Pavlinjek (mimogrede sta prva dva tudi vinska viteza), predstavili dve novosti, in sicer novo destilarno St. Stefan, ki bo uradno odprta prihodnji petek, 13. novembra ob 13,13 uri, in grajsko suito, opremljeno z Mautzenauerjevim pohištvom v Hotelu Štrk.

Poleg tega se lahko pohvalijo z dvema prestižnima nagradama oziroma nazivoma, in sicer z nazivom hotel leta 2016 v kategoriji Affordable luxury hotels angleške agencije Luxury Travel Guide, ki ocenjuje hotele po vsem svetu, bili pa so izbrani tudi za najboljši hotel meseca julija na spletni strani HolidayCheck. Vse to dopolnjuje že dosedanjo bogato ponudbo Lovenjakovega dvora, kamor spadajo poleg gostilne v 170 let stari stavbi tudi butični hotel Štrk s 24 sobami, Vila Lovenjak, Lovenjakova kmetija, mali živalski vrt, počivališče za avtodome in šotorišče, brajde in seveda znamenito štorkljino gnezdo na dimniku gostilne...
Prekmurska domačija v kateri je še danes Gostilna Lovenjak je stara čez 170 let, gostilniška dejavnost pa je nekoliko mlajša. Gostilna Lovenjak je bila pred prevzemom skoraj dve leti zaprta. V začetku leta 2005 jo je odkupila družina Pavlinjek pod blagovno znamko ROTO in registrirala novo podjetje RGT d.o.o. (Roto, Gostinstvo, Turizem). Začetki Lovenjakovega dvora (kjer dvor ne pomeni graščina ampak dvorišče) so torej začeli z gostinsko dejavnostjo. Danes ima gostilna mnogotere možnosti od organiziranja porok, raznih dogodkov, do nedeljskih kosil in jedi po naročilu. Prostora v zgornji restavraciji je za 85 oseb, v prekmurski iži za 140 oseb. Pred gostilno je preko 120 let stara trta Gamaj, ki daje lepo senco in posebne užitke gostom pod brajdo, kjer je mesta za 80 oseb. Na Lovenjakovem dvoru so kmalu po odprtju gostilne odprli tudi manjši hotel s 24 sobami, to je Hotel Štrk. Goste so začeli sprejemati leta 2008, dve leti pozneje pa so odprli vrata svoje domačije, ki je v starem prekmurskem kmečkem stilu opremljena hiša, s krušno pečjo in "šporhetom" ter živalmi pred samo domačijo. Pravi raj miru in sožitja z naravo z nostalgičnim pogledom v preteklost. Leta 2012 so na dvoru uredili še počivališče za avtodome in prikolice, šotore. Imajo tudi Vilo, ki je primerna za team building...
Na Lovenjakovem dvoru se praktično skozi celo leto vrstijo takšni in drugačni dogodki, ki pritegnejo veliko gostov, pa tudi sploh je destinacija vedno bolj priljubljena za goste od blizu in daleč. „Vsi dogodki nam uspevajo z odlično usposobljenim strežnim in kuharskim osebjem. Šef kuhinje – priznani kuharski mojster Jožek Činč – Pepi in njegova ekipa se trudijo, da so gostje vsakokrat prijetno presenečeni. Da zadovoljni odhajajo od nas, in kar je najpomembnejše, da se vedno znova radi vračajo k nam", pravi Sandra Pavlinjek, ki je predstavila številne dogodke ter različne tematske in kulinarične večere. Dodala je tudi, da imajo pri njih, v gostilni svoje prostore (konzulat) tudi vitezi Slovenskega reda vitezov vina – Omizje za Pomurje, saj je prav Štefan Pavlinjek konzul omenjenega omizja. V Štefanovi degustacijski kleti se nahaja nad 80 različnih vrst etiket, in kot dodaja podjetna Sandra Pavlinjek, „predvsem skrbimo, da smo prekmursko zanimivi in se povezujemo z lokalnimi ponudniki".
V družbi se tudi lahko pohvalijo, da so prvi dve leti poslovanja zaposlovali 12 ljudi, število pa se je do danes povečalo na 16 zaposlenih, glede na obete pa pričakujejo še dodatno povečevanje kadra. Tudi številke realizacije so zelo obetavne, saj so denimo že po desetih letošnjih mesecih presegli lansko celoletno realizacijo, pred nami pa sta še dva vedno močna meseca.
GRAJSKA SUITA - Soba številka 24 v njihovem hotelu je močno povezana z grofom Matzenauerjem in graščino v Prosenjakovcih. „Tako so edini obstoječi eksponati podirajočega se dvorca v Prosenjakovcih pri nas v sobi 24. Mislimo, da smo en redkih hotelov, ki ima izvorno pohištvo resničnih grofov", pravijo v Lovenjakovem dvoru, kjer so ponosni na dve zadnji nagradi. LuxoryTravel Guide – Affordable luxory hotel of the year – winner Slovenia: Luxory travel guide je agleška agencija, ki ocenjuje hotele po vsem svetu. Ob ocenjevanju v Sloveniji je njihov hotel razglasila za zmagovalca za leto 2016, v kategoriji Affordable luxury hotels. Za zmago so se izkazali na področjih osebja, lokacije, ocen gostov, ocene na portalih...Ocenili so jih, kot odličen hotel, ki se lepo vklaplja v okolico in je avtentičen v svojem kraju, ob tem so julija leots zmagali v tekmovanju HolidayCheck 2015.
Osrednja novost Lovenjakovega dvora bo javnosti predstavljena prihodnji petek, 13.11. ov 13,13 uri. V kontekst Prekmurja namreč spadajo tudi žganjarske zgodbe. Vinjak, viski, ki ni viski ampak niski, liker iz jurke in sodobna zgodba žgnjarstva bo namreč takrat odprla svoja vrata. Destilarna, ki so ji nadeli ime St. Stefan Destilerie, bo skupaj z že uveljavljeno Stefanovo kletjo dodatno obogatila ponudbo Lovenjakovega dvora. V njej bodo izdelovali vrsto destilatov, ki pa so jih zaradi zaščite imen morali poimenovati nekoliko drugače: Štefanov konjak, Old Boys Niski, Bonekampf, Korenina, Palinka, Kavanjak Konjak, 65 Sixty five Niski, Črna dama, Chery Jurka, Travarica idr.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Lovenjakov dvor vse bolj priljubljen