Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Lovenjakov dvor vse bolj priljubljen

 

Pri Lovenjaku poslej tudi destilarna St. Štefan s številnimi žganji

Lovenjakov dvorV teh jesenskih dnevih, ko obeležujejo 10. obletnico delovanja Lovenjakovega dvora v Polani pri Murski Soboti, so direktor in lastnik Štefan Pavlinjek, ter vodja Lovenjakovega dvora in vodja marketinga, Mateja Štabuc Šumak in Sandra Pavlinjek (mimogrede sta prva dva tudi vinska viteza), predstavili dve novosti, in sicer novo destilarno St. Stefan, ki bo uradno odprta prihodnji petek, 13. novembra ob 13,13 uri, in grajsko suito, opremljeno z Mautzenauerjevim pohištvom v Hotelu Štrk.

Poleg tega se lahko pohvalijo z dvema prestižnima nagradama oziroma nazivoma, in sicer z nazivom hotel leta 2016 v kategoriji Affordable luxury hotels angleške agencije Luxury Travel Guide, ki ocenjuje hotele po vsem svetu, bili pa so izbrani tudi za najboljši hotel meseca julija na spletni strani HolidayCheck. Vse to dopolnjuje že dosedanjo bogato ponudbo Lovenjakovega dvora, kamor spadajo poleg gostilne v 170 let stari stavbi tudi butični hotel Štrk s 24 sobami, Vila Lovenjak, Lovenjakova kmetija, mali živalski vrt, počivališče za avtodome in šotorišče, brajde in seveda znamenito štorkljino gnezdo na dimniku gostilne...
Prekmurska domačija v kateri je še danes Gostilna Lovenjak je stara čez 170 let, gostilniška dejavnost pa je nekoliko mlajša. Gostilna Lovenjak je bila pred prevzemom skoraj dve leti zaprta. V začetku leta 2005 jo je odkupila družina Pavlinjek pod blagovno znamko ROTO in registrirala novo podjetje RGT d.o.o. (Roto, Gostinstvo, Turizem). Začetki Lovenjakovega dvora (kjer dvor ne pomeni graščina ampak dvorišče) so torej začeli z gostinsko dejavnostjo. Danes ima gostilna mnogotere možnosti od organiziranja porok, raznih dogodkov, do nedeljskih kosil in jedi po naročilu. Prostora v zgornji restavraciji je za 85 oseb, v prekmurski iži za 140 oseb. Pred gostilno je preko 120 let stara trta Gamaj, ki daje lepo senco in posebne užitke gostom pod brajdo, kjer je mesta za 80 oseb. Na Lovenjakovem dvoru so kmalu po odprtju gostilne odprli tudi manjši hotel s 24 sobami, to je Hotel Štrk. Goste so začeli sprejemati leta 2008, dve leti pozneje pa so odprli vrata svoje domačije, ki je v starem prekmurskem kmečkem stilu opremljena hiša, s krušno pečjo in "šporhetom" ter živalmi pred samo domačijo. Pravi raj miru in sožitja z naravo z nostalgičnim pogledom v preteklost. Leta 2012 so na dvoru uredili še počivališče za avtodome in prikolice, šotore. Imajo tudi Vilo, ki je primerna za team building...
Na Lovenjakovem dvoru se praktično skozi celo leto vrstijo takšni in drugačni dogodki, ki pritegnejo veliko gostov, pa tudi sploh je destinacija vedno bolj priljubljena za goste od blizu in daleč. „Vsi dogodki nam uspevajo z odlično usposobljenim strežnim in kuharskim osebjem. Šef kuhinje – priznani kuharski mojster Jožek Činč – Pepi in njegova ekipa se trudijo, da so gostje vsakokrat prijetno presenečeni. Da zadovoljni odhajajo od nas, in kar je najpomembnejše, da se vedno znova radi vračajo k nam", pravi Sandra Pavlinjek, ki je predstavila številne dogodke ter različne tematske in kulinarične večere. Dodala je tudi, da imajo pri njih, v gostilni svoje prostore (konzulat) tudi vitezi Slovenskega reda vitezov vina – Omizje za Pomurje, saj je prav Štefan Pavlinjek konzul omenjenega omizja. V Štefanovi degustacijski kleti se nahaja nad 80 različnih vrst etiket, in kot dodaja podjetna Sandra Pavlinjek, „predvsem skrbimo, da smo prekmursko zanimivi in se povezujemo z lokalnimi ponudniki".
V družbi se tudi lahko pohvalijo, da so prvi dve leti poslovanja zaposlovali 12 ljudi, število pa se je do danes povečalo na 16 zaposlenih, glede na obete pa pričakujejo še dodatno povečevanje kadra. Tudi številke realizacije so zelo obetavne, saj so denimo že po desetih letošnjih mesecih presegli lansko celoletno realizacijo, pred nami pa sta še dva vedno močna meseca.
GRAJSKA SUITA - Soba številka 24 v njihovem hotelu je močno povezana z grofom Matzenauerjem in graščino v Prosenjakovcih. „Tako so edini obstoječi eksponati podirajočega se dvorca v Prosenjakovcih pri nas v sobi 24. Mislimo, da smo en redkih hotelov, ki ima izvorno pohištvo resničnih grofov", pravijo v Lovenjakovem dvoru, kjer so ponosni na dve zadnji nagradi. LuxoryTravel Guide – Affordable luxory hotel of the year – winner Slovenia: Luxory travel guide je agleška agencija, ki ocenjuje hotele po vsem svetu. Ob ocenjevanju v Sloveniji je njihov hotel razglasila za zmagovalca za leto 2016, v kategoriji Affordable luxury hotels. Za zmago so se izkazali na področjih osebja, lokacije, ocen gostov, ocene na portalih...Ocenili so jih, kot odličen hotel, ki se lepo vklaplja v okolico in je avtentičen v svojem kraju, ob tem so julija leots zmagali v tekmovanju HolidayCheck 2015.
Osrednja novost Lovenjakovega dvora bo javnosti predstavljena prihodnji petek, 13.11. ov 13,13 uri. V kontekst Prekmurja namreč spadajo tudi žganjarske zgodbe. Vinjak, viski, ki ni viski ampak niski, liker iz jurke in sodobna zgodba žgnjarstva bo namreč takrat odprla svoja vrata. Destilarna, ki so ji nadeli ime St. Stefan Destilerie, bo skupaj z že uveljavljeno Stefanovo kletjo dodatno obogatila ponudbo Lovenjakovega dvora. V njej bodo izdelovali vrsto destilatov, ki pa so jih zaradi zaščite imen morali poimenovati nekoliko drugače: Štefanov konjak, Old Boys Niski, Bonekampf, Korenina, Palinka, Kavanjak Konjak, 65 Sixty five Niski, Črna dama, Chery Jurka, Travarica idr.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Lovenjakov dvor vse bolj priljubljen