Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

V trendu je vse bolj tudi modra pričeska

 

Frizerski mojster Smiljan Škarica pripravil strokovno delavnico

Frizerska delavnicaSekcija frizerjev in kozmetičark, ki deluje v okviru Območne obrtno podjetniške zbornice Gornja Radgona, vseskozi največjo pozornost posveča izobraževanju in dodatnem strokovnem usposabljanju. Zato pogosto pripravljajo takšne in drugačne seminarje, prezentacije, predavanja in delavnice. In tako je tudi v teh zimskih dneh, ko se počasi prebuja narava, v salonu predsednice sekcije (Majda FS d.o.o.) Majde Vidovič v Gornji Radgoni potekala zanimiva strokovna delavnica za članice in člane omenjene sekcije, zraven pa so povabili tudi frizerke in frizerje zaposlene pri njih.

Prišlo je kar nekaj poslušalk iz nekaj salonov, ki jim je ugledni slovenski frizerski mojster Smiljan Škarica iz Maribora, s sodelavcem, poleg teoretično, tudi na ženskem in moškem modelu, nazorno demonstriral tehnike striženja las „Step by step striženja". Zanimiv je bil tudi prikaz tehnike moškega striženja in oblikovanja brade, ki jih bodo udeleženke delavnice poslej lahko uporabile v vsakdanjem delu s strankami.
Udeleženke seminarja so izvedele marsikaj novega, koristnega in zanimivega za svoje nadaljnje delo. Po prezentaciji na modelih je Škarica udeleženkam odgovarjal na dodatna vprašanja, predvsem o trenutnih trendih in problematiki, ki se pojavlja v frizerstvu. Tako smo med drugim izvedeli, da so trendi v frizerstvu za jesen zimo 2015/2016 predvsem blond, bakreno rdeča in pastelne barve. Še vedno ostaja trendovska barva las v jagodnih odtenkih, kot jih je mojster Smiljan prikazal na seminarju. Zanimiv trend, ki se vedno bolj pojavlja je tudi modra barva, v celoti ali v pramenih.
„Napovedani trendi za 2016 zapovedujejo lase vseh dolžin. Značilne novosti so, da so ženske frizure manj volumenozne kot prejšnja leta, nekoliko bolj stopničasto ostrižene ter komercialne, saj se globalna ekonomska kriza pozna tudi v frizerski branži in je ekstremno modo težko prodati. Ženske, ki so se že kdaj odločile za drzen korak in posegle po škarjah ter si ostrigle dolge lase, zagotovo poznajo občutek osvobojenosti in posebnega zadovoljstva, ki so ga ob tem občutile. Kratke pričeske postajajo vedno večja stalnica predvsem zaradi svoje izrazite praktičnosti in nezahtevnosti. Čeprav so zelo preproste, nikakor niso dolgočasne, o čemer navsezadnje priča tudi neskončno število najrazličnejših stilov, ki jih lahko ustvarimo pri kratkih pričeskah. To zagotovo ni bilo vedno tako, saj so včasih kratki lasje veljali za nekaj sramotnega, medtem ko se je v sodobnem času to povsem spremenilo. Tako so postale ženske kratke pričeske izraz svobodne volje, odločnosti in možnosti izbire", je dejal Škarica in dodal: „Za moške je značilno, da do sedaj popularne brade, ki so bile ''must have'' prejšnjih par let, niso več tako aktualne, so pa še vedno aktualne, a prihaja nov stil gladko pobrit moški, z lepimi, dokaj gladkimi počesanimi lasmi. Moško frizerstvo ali po angleško 'brabering' je v izjemnem razvoju".
Frizerskega mojstra smo tudi povprašali, kaj po njegovem mnenju loči dobrega od slabega frizerja, in kako naj si posameznice in posamezniki najdejo ustreznega frizerja zase?
„Dobrega od slabega frizerja loči občutek za ljudi. Ne gre za frizuro, ampak predvsem za komunikacijo in retoriko. Dober frizer mora znati poslušat, to je prvo in ključno, brati mora med vrsticami, dober frizer zna prepoznati žensko, ki je samozavestna, inteligentna in takšni je pričeska samo pripomoček, preko katerega zrcali različne aspekte njene osebnosti. Dober frizer se posveti vsaki osebi, kot individuumu, ni vezan na trenutne trende, kar pa ne pomeni,da jih ne spremlja. Na drugi del vprašanja, pa: Verjetno ni najbolje iskati frizerja v telefonskem imeniku. Frizer je vreden toliko, kolikor je vredna njegova zadnja frizura. Zato predlagam, da poslušate intuicijo, če imate ob prvem srečanju s frizerjem dober občutek, se odločite zanj, če ne, pa si izberite drugega. Frizer posluša, svetuje in ne sprašuje kaj si želite".'
Kdo pa je pravzaprav Smiljan Škarica-zakaj naj se stranke odločijo zanj in kakšna je njegova vizija za prihodnost?
„Naša filozofija je forma sledi funkciji. Zakaj naj se stranke odločijo za nas, vam bodo najboljše odgovorile naše stranke. Vedno znova sem presenečen, ko mi klienti rečejo, kako drugače se počutijo ob spremembi frizure. Srečen sem, ko na ulici vidim srečne obraze, ki se mi že od daleč nasmehnejo in pozdravijo. To mi pomeni največ, ko lahko nekomu polepšaš mesec samo s parom škarij. Lani sem učil učence na srednji šoli za oblikovanje in frizerstvo, veliko sem se naučil predvsem iz učenja mladih, predvsem kako jim predati odgovornost in si pridobiti njihovo zaupanje. Zadnje leto veliko delam z mladimi. V tem letu smo celoten salon prenovili in strankam ponujamo celostno storitev od frizure do urejanja nohtov s produkti Shellac do popolne preobrazbe pri frizurah. Naša vizija je, da vsak detajl prilagodimo tipu obraza z namenom, da dosežemo naraven sproščen padec las. Trenutno uvajamo nov poslovni model in iščemo mlade ambiciozne frizerje ali kozmetičarke, ki bi želeli vzeti frizerski stol v najem - gre za nov začetek na poslovni in obenem osebni poti".

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove V trendu je vse bolj tudi modra pričeska