Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Ljutomer je gostil osrednjo pomursko regijsko slovesnost ob dnevu civilne zaščite

 

Za Prleke in Prekmurce 23 priznanj in nagrad

Civilna zaščitaPrvi marec se v Sloveniji praznuje kot »dan Civilne zaščite« že od leta 1992, ko je to določila takratna Vlada RS. Z dnevom Civilne zaščite (CZ) želijo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi CZ pri varstvu pred njimi, želijo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja. In v počastitev letošnjega dneva Civilne zaščite je Štab CZ za Pomurje, z Upravo RS za zaščito in reševanje - Izpostavo Murska Sobota, v sodelovanju z Občino Ljutomer, konec tedna v Domu kulture Ljutomer organiziral osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj in nagrad CZ v letu 2018. Ob tej priložnosti so bila vročena priznanja in nagrade CZ najbolj zaslužnim pripadnikom CZ, poklicnih in prostovoljnih reševalnih sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč za leto 2017.

Komisija za nagrade in priznanja CZ je na podlagi predlogov različnih reševalnih služb, organov, občin, izpostav in drugih, ob letošnjem Dnevu CZ predlagala podelitev skupaj 358 priznanj in nagrad CZ posameznikom in organizacijam, od tega 217 bronastih, 77 srebrnih in 33 zlatih znakov, 30 plaket in en kipec CZ. Za območje Pomurja je poveljnik CZ RS podelil skupaj 23 priznanj
in nagrad CZ, in sicer: 12 bronastih znakov CZ, 6 srebrnih znakov CZ, 3 zlate znake CZ in 2 plaketi CZ. Gre za priznanja, ki so zahvala za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, številna pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč. Plaketi CZ sta prejeli: Franc Olaj iz Rakičana, ter PGD Žiberci, ki letos praznuje za 140-letnico aktivnega delovanja. Zlati znak CZ so prejeli: Branko Novak iz Radomerja, ter PGD Noršinci in PGD Zenkovci, ki letos praznujeta 120-letnico aktivnega delovanja. Srebrni znak CZ so prejeli: Romeo Gal iz Čentibe, Leonardo Markovič iz Dobrovnika, Milan Antolin iz Borejcev; Goran Klemenčič iz Martjancev; ter PGD Dolga vas in PGD Križevci, ki letos praznujeta 110-letnico aktivnega delovanja. Bronasti znak CZ so prejeli: Sandi Kolarič z Zagajskega Vrha, Štefan Koren iz Murske Sobote, Ivan Kramberger iz Lastomercev, Aleš Lazič iz Murske Sobote, Izidor Novak iz Gibine, Lidija Tivadar iz Gančanov ter Ekipa prve pomoči Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Gornja Radgona. Bronasti znak Civilne zaščite »za enkratno dejanje« so prejeli: Dušan Hunjadi iz Ljutomera; Zvonko Polanič iz Cezanjevcev; PGD Ljutomer, in občina Ljutomer, vsi kot priznanje za požrtvovalno in uspešno delo ob velikem požaru na industrijskem objektu Eko Plastkom v Ljutomeru, Mestna občina Murska Sobota, kot priznanje za pripravljenost, zgledno sodelovanje, soorganizacijo ter uspešno izvedbo državne prireditve »Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017«, ki je potekala 8.-10. junija 2017 v Murski Soboti.
Letos se priznanja CZ za visoke obletnice prostovoljnih gasilskih društev in gasilskih zvez niso vročila na osrednji regijski slovesnosti ob dnevu CZ, temveč so bili dobitniki le slavnostno razglašeni. Priznanja bodo priložnostno vročena dobitnikom ob slovesnostih v počastitev visokih okroglih obletnic posameznih prostovoljnih gasilskih društev.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Ljutomer je gostil osrednjo pomursko regijsko slovesnost ob dnevu civilne zaščite