Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Naravno zdravljenje Vito rešuje mnoge zapletene tegobe

 

Vitomir Ravnikar prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu

Vito RavnikarOb letošnjem, 23. prazniku občine Gornja Radgona, občinska komisija za priznanja, nagrade in pohvale, med različnimi prejemniki priznanj, ni pozabila niti na gospodarstvenike oziroma podjetnike. Tako je samostojni podjetnik Vitomir Ravnikar, iz rok predsednika omenjene komisije Branka Kluna in župana Stanislava Rojka, prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu, ki se z avtorsko – komplementarno (dopolnilno) metodo zdravljenja ukvarja in razvija že 14 let.

Družba, ki jo je poimenoval kar „Vito terapija", zaposluje pet oseb, zraven pa je še osem samostojnih terapevtov. Kot pravi Ravnikar, glavni cilj te metode je pripraviti telo do samo ozdravitve oziroma ga usposobiti do te mere, da bo telo sposobno samo obnoviti posamezni organ. To pa se, po prepričanju prejemnika priznanja, lahko doseže s tem, da se očisti ožilje in naredi pretočnost živčevja, oziroma, da tokokrog, če se telo primerja s strojem, nemoteno teče in napaja vse tisto, kar mora.
„Zaradi nenehnega stresa in hitrega tempa ter načina življenja, se naše telo ne ohranja in nadgrajuje, temveč odpornost slabi, zato potrebuje pomoč. Organizem, zaradi obstoječih motenj, enostavno ni več sposoben, da bi se sam branil. Poleg tega so njihove metode dela namenjene tudi preventivi. Z masažo oziroma komplementarno metodo naravnega zdravljenja odpravljamo okvare, ki posledično vplivajo na delovanje vseh organov v telesu. Uspešno pa pomagajo tudi po operacijskih posegih – s stabilizacijo in rehabilitacijo. In glede na povratne informacije, ki jih dobivamo, smo pri svojem delu zelo uspešni", razlaga skromni Vitomir Ravnikar, ki je za tak način dela usposobil terapevte, ki zdaj zelo uspešno pomagajo. Njihovo delo namreč temelji na odkrivanju vzrokov bolezni in odpravljanju slednjih, ne pa posledic, kot se to sicer dogaja pri zdravnikih. Telo namreč dojemajo preprosto in logično in ves čas iščejo povezave med posameznimi organi. Njihov cilj pa je, optimizacija informacijskega pretoka med hipofizo, za katero rečejo, da je direktor med ostalimi organi. Z odpravo blokad ter vzpostavitev naravnega ravnovesja, se telo začne samo zdraviti oziroma težave se tako začnejo odpravljati.
Sedež Naravno zdravljenje Vito se nahaja na grajskem hribu nad Gornjo Radgono, tik pred tamkajšnjim gradom, kjer istočasno devet terapevtov izvaja terapije ali masaže. Ravnikar je v zadnjih letih iz nekoč propadajoče, spomeniško zaščitene stavbe, uredil velik in sodoben terapevtski center (sam ima še veliko idej in projektov, ki jih bo realiziral), s kisikovo komoro, kjer se vsakodnevno zbirajo mnogi zdravja potrebni ljudje. Približno polovica je žensk in polovica moških, prav tako polovica starejših in mlajših oseb, in spet po polovica domačinov iz Slovenije in z drugega brega reke Mure, iz Avstrije. Čedalje pa prihajajo tudi bolniki iz drugih evropskih držav. Vito in njegovi sodelavci so uspešni pri zdravljenju poškodb sklepov, hrbtenice, skolioze, revme, bolezni srca in ožilja, migren in glavobolov, bolečin v trebušni votlini, poklicnih bolezni, artroze, artritisa, bolezni ščitnice, hormonskih neravnovesij, bolezni prostate, športnih poškodb, težav s prebavo, z rodnostjo... „Ljudje najpogosteje prihajajo k nam zaradi bolečin v hrbtenici in težav s sklepi. Prihajajo pa tudi z boleznimi, za katere nismo še niti slišali. Ampak mene in fantov (terapevtov, op. p.) ne zanima ta latinščina. Zanimajo me težave ljudi. Ko jih naštejejo, se jih lahko lotimo odpravljati. Glede na težave je potrebna najmanj ena terapija, v nekaterih primerih pa tudi pet in več. Zanimivo je tudi, da nam prihajajo še zdravi ljudje zaradi preventive, predvsem pa tisti, ki smo jih mi pozdravili," pravi Ravnikar in našteva nekatere primere, ko so svoje paciente rešili, ko jih je medicina že odpisala. Pogosto se nanj ljudje obrnejo, ko jim uradna medicina ne more odpraviti težav in bolezni. Tudi rakava obolenja zdravijo, še zlasti uspešni so bili doslej pri raku na dojkah. Za kemoterapijo Ravnikar trdi, da je povsem zgrešena in zavajajoča metoda za polnjenje farmacevtskih žepov, mimogrede pa se je tudi sam odpovedal zdravilom.
Ravnikar je sicer strojnik, ki se je lotil zdravljenja, ko je sam imel težave. Sam pove, da je med njegovimi pacienti vedno več tudi zdravnikov. Sam pove, da so tudi med zdravniki „mnogi, ki bi si želeli preseči okvire uradne medicine, a imajo zavezane roke." Življenje Vita Ravnikarja je bilo že od nekdaj zanimivo in raznoliko. Bil je uspešen športnik, rokometaš, učitelj smučanja, zmajar, kolesar... pravzaprav se je poskusil v domala vseh športih, bil pa je tudi inovator, uspešen poslovnež ter strokovnjak na svojem področju dela. In če ne bi bilo vojne, ki je marsikomu povsem spremenila življenje, verjetno tudi podjetja Naravno zdravljenje Vito, ki se ukvarja z naravnim zdravilstvom, ne bi bilo. Če bi življenje teklo brez stresov, Vito Ravnikar verjetno ne bi doživel infarkta in ne bi imel razloga, da se začne ukvarjati z drugačnim načinom zdravljenja. In marsikoga, ki mu je v teh štirinajstih letih z Vito terapijo vrnil zdravje in življenje, danes ne bi bilo več.
„Pri nas pomagamo prav na vseh področjih. Zame so še poseben izziv bolezni, kjer je uradna medicina dvignila roke oziroma s katerimi se prvič soočam. Takšne terapije delamo povsem brezplačno. Sicer pa, če bi bilo po moje, bi tudi sicer za svoje delo ne računal. Ker pa terapevti, ki so pri nas zaposleni potrebujejo plačo in ker država tudi zahteva svoje, je seveda treba terapije plačati. Pri nas žal še ni tako kot v sosednji Avstriji ali Švici, kjer bolnikom, ki prihajajo k nam, zavarovalnica povrne stroške zdravljenja, celo za deset terapij. In od tam prihajajo bolniki z zdravniškimi napotili k nam. Sicer pa je v našem centru poiskalo pomoč že tudi več kot 50 zdravnikov in vsi so bili zadovoljni. Mi bi bili seveda še bolj zadovoljni, če bi se tudi pri nas našla zavarovalnica, ki bi tudi takšno zdravljenje vnesla v svojo ponudbo, zavarovancem krila stroške. Če bi torej delali v korist bolnikov, bi to že naredili. Mislim namreč, da bi zaradi našega načina dela lahko razbremenili tudi zdravstveno blagajno, saj bi bila marsikatera operacija nepotrebna", je prepričan Ravnikar

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Naravno zdravljenje Vito rešuje mnoge zapletene tegobe