Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Prišlo je veliko aktivnih in upokojenih obrtnikov in podjetnikov, gostov in občanov

 

Znova so potrdili pripadnost zbornici

OOZ Dan odprtih vratTudi po zamenjavi vodstva Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Gornja Radgona nadaljuje s svojimi ustaljenimi aktivnostmi. Tako so se obrtniki in podjetniki, člani radgonske OOZ iz vseh štirih občin, ki jih pokriva (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici) srečali ob izteku koledarskega oz. poslovnega leta 2018. Na sedežu OOZ Gornja Radgona je namreč tik pred iztekom leta 2018 potekal 3. dan odprtih vrat, na katerega je prišlo veliko aktualnih obrtnikov in podjetnikov, ki so lahko izrazili svoje želje in videnja dela zbornice v prihodnje, ter upokojenih obrtnikov, ki so obujali spomine na preživeta leta v okviru zbornice.

Seveda ni manjkalo niti zaposlenih pri članih OOZ, občanov, poslovnih partnerjev, prijateljev in gostov, med katerimi so bili tudi: predsednik OZS Branko Meh, predsedniki OOZ iz pomurske regije, Murska Sobota, Vlado Mandič, Lendava, Marjan Koren in Ljutomer, Ivo Ozmec, župani občin Gornja Radgona, Stanislav Rojko, Radenci, Roman Leljak in Sveti Jurij ob Ščavnici, Anton Slana, načelnik UE Gornja Radgona, Saša Norčiča, direktorica Zavoda za zaposlovanje OE Murska Sobota, Stanislava Perčič, vodja izpostave zavoda v Gornji Radgoni, Jelka Jež, direktor Komunale Radgona, Zlatko Erlih, predstavniki bank, zavarovalnic in drugih podobnih zavodov in ustanov.
Člani vodstva zbornice, na čelu s predsednikom Brankom Novakom, podpredsednikom Aleksandrom Krajncem, ter sekretarko Natašo Lorber, so lepo sprejeli vsakega obiskovalca, z njim poklepetali o aktualnih dogajanjih, dosežkih v letu 2018, izmenjali izkušnje in želje, si zaželeli srečo, zdravje ter poslovne in življenjske uspehe. Vsak obiskovalec je prejel tudi poseben koledar, na katerem so se predstavili uspešni obrtniki in podjetniki, zraven pa tudi katalog vseh članov zbornice. Trije izmed štirih županov z območja OOZ Gornja Radgona, so obljubili podporo obrtnikom in podjetnikom tudi v prihodnje. Zgodba zase je vsekakor posebni gost, najstarejši živeči (upokojeni krojač) obrtnik, Franc Pintarič, ki se je na zbornico, pripeljal kar s kolesom, čeprav je že proslavil 92 let življenja.
Vodstvo OOZ Gornja Radgona, ki je veselo vsakega obiskovalca ocenjuje, da tako množičen obisk, tako aktualnih članov zbornice, kot upokojenih obrtnikov, samo potrjuje njihovo zvestobo in pripadnost. In zato bodo tudi v prihodnje pripravljali podobna srečanja in druženja, ki se vrstijo skozi celo leto, in ne le dan odprtih vrat, ki je samo vsakoletni vrhunec ob izteku koledarskega leta. Ob tokratnem dnevu odprtih vrat so se na OOZ Gornja Radgona tudi uradno poslovili od dosedanjega predsednika OOZ Vlada Rojka in tudi sekretarke Majde Horvat, ki je imela polnih 29 let vse zbornične vajeti v svojih rokah.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Obrti in ustanove Prišlo je veliko aktivnih in upokojenih obrtnikov in podjetnikov, gostov in občanov