Otilija in Anton sta imela 10 otrok in skupno 572 potomcev

Rodbina SlodnjakDandanes, ko imamo vedno manj časa za takšna in drugačna srečanja ter druženja, so še posebej dobrodošla srečanja svojcev in sorodnikov. Zato niti ne preseneča, da je bilo izjemno prijetno, prisrčno, zabavno in celo ganljivo srečanje potomcev družine Otilije in Antona Slodnjak, ki sta bila rojena davnega leta 1880 v Rotmanu, v občini Juršinci v Slovenskih Goricah. Srečanje je ob pomoči drugih prizadevnih članov pripravljalnega odbora, organiziral Jože Slodnjak iz Maribora, ki nam je ob tem povedal: »To je bilo 7. srečanje potomcev naših prednikov Otilije in Antona Slodnjaka.

Na 7. srečanje rodbine Slodnjak je prišlo nad 250 sorodnikov

Slovenci in Avstrijci med Weitersfeldu in Sladkim Vrhom složno skočili v Muro

Mura Veliki skokLetošnjemu Velikemu skoku/Big Jump so se blizu broda na Muri med Trnovim ob Muri (Weitersfeldu) in Sladkim Vrhom pridružili tako Avstrijci kot Slovenci. Tako so se natanko ob 15.00  pridružili tisočim Evropejcem, ki so skočili v vse večje reke in jezera, da bi tako opozorili na njihovo veliko bogastvo. Veliki skok je tokrat že drugič potekal na tem mestu in je signal Evropi, ki nas opominja na potrebo po zaščiti naših voda, hkrati pa opozarja na čiste reke. Obenem pa je bil še en poziv, da mora Mura na tem delu in v celotni Sloveniji teče brez ovir. Koordinator kampanje Rešimo Muro Stojan Habjanič je ob tem povedal: "Tudi danes je tukaj očitno, da reke ne damo. Reka je del življenja, ljudje so se preselili k reki, jo znova vzljubili, tako kot je bilo to nekoč blizu njihovih življenj in tako življenje si predstavljamo tudi v prihodnje tako ob mejni reki kot vzdolž celotne reke v Sloveniji."

Z Velikim skokom so opozorili na pomen reke Mure

Najmlajši Luka z osmimi, najstarejših Ivan s 73 leti!

Harmonikarji KonjiščeKljub veliki vročini, ki je pritiskala je minuli konec tedna znova bilo veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž – Apaške doline je namreč v sencah potekal 11. „Veseli popoldan s harmonikarji", ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo 11 mladih glasbenikov iz širšega območja skrajnjega severovzhoda Slovenije, iz Štajerske in Pomurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšega udeleženca Luko Kaučiča iz bližnjega Podgorja in 73-letnega Ivana Pompergerja iz Sladkega Vrha, njuna razlika v letih pa je znašala kar 65 let. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Harmonikarji so enajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

MK Lisjak, ki velja za enega bolj dejavnih na tem območju, pripravil 15. srečanje motoristov

Motoristi KonjiščeVišje temperature in sončno vreme so na ceste že od marca in aprila naprej privabile mnogo motoristov, med katerimi so tudi člani Motorističnega kluba Lisjak iz Apaške doline (MK Lisjak), ki po svoji aktivnosti in angažiranosti, zlasti pri prometni varnosti, velja za enega bolj dejavnih motorističnih klubov pri nas. Ena njihovih osrednjih aktivnosti je organizacija tradicionalnega motorističnega srečanja, ki je tudi letos potekalo ob izteku šolskega leta in meseca junija, v Zgornjem Konjišču. Letošnje, že kar 15. srečanje zapovrstjo, je torej tudi letos potekalo na območju občine Apače, natančneje na lokaciji ribiškega doma v Zgornjem Konjišču, a se veseljaki na enoslednih kolesih niso zadovoljili samo s tem, temveč so imeli več aktivnosti.

Motoristi so se srečali v Zgornjem Konjišču

Tjaša pred Anejem in Renejem

Otročki dan MahovciŠportno-turistično društvo Mahovci, ki je nekakšen nosilec družabnega življenja v domači vasi v Apaški dolini, je tudi letos pripravilo tradicionalni otroški dan. Na športnem centru v Mahovcih so za male in nekoliko večje otroke pripravili dve otroški igrali in sicer, gasilka in fusbal na štangi. Prav tako so organizirali dejavnosti za otroke, in sicer tekmo med dvema vodnima balonoma, ki je bila najbolj priljubljena med otroci, ki so prišli iz širšega območja Apaške doline. Na koncu so trije najboljši (1. Tjaša Horvat, 2. Anej Dresler, 3. Rene Leopold) udeleženci dobili priznanje za dosežena mesta in pa majhne praktične nagrade.

Malčki so se zabavali na „otroškem dnevu

Tudi sveta maša za stanovalce domov za starejše iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici

StarejšiNa Stari Gori je potekalo zanimivo in prisrčno srečanje občanov občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki bivajo v Domu starejših v Gornji Radgoni in Domu Lukavci in ga je ob pomoči Občinske organizacije RK in Društva podeželskih žena občine Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravila domača občina. Drugo srečanje se je pričelo z obiskom sv. maše v cerkvi Sv. Duha na Stari Gori, ki jo je daroval duhovni pomočnik župnije Sv. Jurij ob Ščavnici, Mirko Rakovec. Pred pričetkom maše je stanovalce in njihove spremljevalce pozdravil župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, ki je povedal, kako je namen srečanja, da jih vsako leto vsaj enkrat povabijo v občino, od koder jih je pot zanesla v domove za starejše.

Župan sprejel občane, ki živijo v domovih

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Bizarno in nečloveško polnjenje blagajne NZS

 

Zaradi nedolžnega transparenta državne in pokalne prvakinje ob 400 evrov

Transparent beltinciBeltinci – Že vrstno let najboljši slovenski ženski nogometni klub, aktualne državne in pokalne prvakinje, ŽNK Teleing Pomurje iz Beltincev, je očitno nekomu trn v peti. Čeprav se komajda prebijajo skozi tekmovanja, saj jim pomursko gospodarstvo ne more nuditi veliko denarja, jih je sedaj doletela neverjetna kazen, ki bi prej sodila v rubriko "Saj ni res pa je!", kot pa v realno življenje. A očitno je, da Nogometna zveza Slovenije, ki ji je očitno malo mar za klube, zlasti „podeželske“, tako ali drugače, mora napolniti svojo blagajno. Kljub temu pa tokratne kazni, ki jo je disciplinski sodnik NZS določil nogometašicam Teleing Pomurja, ne moremo imenovati drugače kot bizarno in nečloveško polnjenje blagajne NZS. Tokratna poteza NZS (po tekmi Teleing Pomurje – Rudar Škale), ki bi morala skrbeti za propagando in ne antipropagando nogometa, je milo rečeno smešna, če ne žalostna.

Kaznovati ženski nogometni klub, zaradi hudomušnega in nekoliko komičnega napisa na transparentu (Kje so Beltinci? Oddaljeni od Velenja tako daleč, kot Rudar od naslova prvakov!), ki si ga NZS tolmači kot provokacijo in nešportno obnašanje, je dejansko nehumano in neživljenjsko. Kakorkoli že bo vodstvo ŽNK Teleing Pomurja, ki se bori za vsak evro, moralo plačati kar 400 evrov kazni. Če bi tako ravnali z vsemi klubi, zlasti v prvi moški ligi, kjer je tudi navijačev bistveno več, potem bi marsikateri klub že razpustili, a to je malo mar Romanu Roglju, namestniku disciplinske komisije NZS, ki je na javnost naslovil uradno sporočilo: „Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov – navijači ekipe ŽNK Teleing Pomurje so pred tekmo in po zadnjem sodnikovem žvižgu na ograjo tribune izobesili transparent z žaljivo vsebino do nasprotne ekipe, se na podlagi 9/1., 18., 25., 29/1. in v povezavi s 13. členom DP ŽNK Pomurje Beltinci izreče denarna kazen v višini 400 €“.

Sedaj je vprašanje ali se bodo Beltinčanke, na milo rečeno smešno odločitev NZS pritožili nam ni uspelo izvedeti. To je za širšo javnost seveda malo pomembno, dejstvo pa je, da si klub ni zaslužil kazni, še posebej ne takšne drastične. Na transparentu je le duhovit odgovor tistim, ki so Beltinčanke "žalili" tako, da so javno spraševali: kje so Beltinci, kamor lisica pošto dostavlja... Seveda nihče ne podpira huliganov na nogometnih terenih, toda ali nedolžni transparent dejansko nekoga ogroža ali (in) žali?

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Pohvale in graje Bizarno in nečloveško polnjenje blagajne NZS