Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Roškar ostaja predsednik, Žnuderlova za županjo

 

Občinski odbor SDS Gornja Radgona spregovoril o svojem delu

SDS GRKakšnih 40 članic in članov, simpatizerk in simpatizerjev ter gostov, se je udeležilo redne letne konference Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke (OO SDS) Gornja Radgona, ki je letos bila tudi volilna. Na konferenci, katero je vodila Marta Njivar, in ki je potekala v gostišču „Panda" v Gornji Radgoni, so najprej spregovorili o narejenem v lanskem letu ter v minulem mandatnem obdobju. Opravili so tudi volitve v organe stranke, kjer ni bilo večjih sprememb. Ker je bil edini kandidat, in ker so zadovoljni z njegovim delom, so tudi za naslednja štiri leta za predsednika soglasno izvolili Davida Roškarja. Večjih sprememb ni bilo niti v izvršilnem odboru, ter drugih organih stranke. Posebno pozornost so namenili sprejetju plana dela za leto 2014, kjer bodo največ dela imeli z lokalnimi volitvami, ko bo potrebno sestaviti vse tri liste. Že sedaj je potrjeno, da bo za radgonsko županjo kandidirala Marjana Žnuderl. Ob tem stranko čakajo volitve v Evropski parlament, a morebiti tudi predčasne volitve v Državni zbor, saj kot je dejal Roškar, sedanja vlada ni stabilna in vse je možno.

Na konferenci, kjer so ocenili, da svoje poslanstvo opravljajo več kot uspešno, je prisotne pozdravil tudi predsednik Pomurske regijske koordinacije SDS Karlo Šoš, ki je pohvalil delo radgonskega odbora. Beseda je tekla tudi o sodelovanju na območju Pomurja, za radgonsko območje pa je najpomembnejše, da se pripravlja združitev z OO SDS Radenci. Pri „Pandi" je tudi bilo slišati, da bodo člani SDS podpirali svojega vodjo Janeza Janšo vse dokler sodba ne bo pravnomočna, a ne pri nas, temveč najverjetneje na Evropskem sodišču. Predsednik Roškar je prisotne pozval, da naj kandidirajo za občinski svet, ne da bi se česarkoli bali, ker so člani SDS. Član IO Mirko Njivar je prisotne seznanil z Belo knjigo slovenske osamosvojitve, katero sta dan pred konferenco v Murski Soboti predstavila Janez Janša in Aleš Hojs.

Poleg poročil predsednic Ženskega odbora in Nadzorne komisije za leto 2013, je osrednje poročilo o delovanju v letošnjem letu imel stari (novi) predsednik OO SDS David Roškar, ki je najprej vse prisotne pozval, da naj za „vedno ostanete prijatelji SDS, pa če tudi se ne boste vedno strinjali z delom te stranke, naj vam vsaj vaše srce vedno bije za to stranko in občutili  boste, da ste storili nekaj malega, vendar pomembnega", kot je dejal. V nadaljevanju je predstavil delo izvršilnega odbora, ožjega vodstva svetniške skupine SDS, ki deluje v Občinskem svetu občine Gornja Radgona. S svojimi aktivnostmi pa so bili prisotni tudi na vodstvu stranke v Ljubljani. „V letu 2013 smo tudi, kot smo obljubili, organizirali enodnevni izlet za članice in člane ter za vse simpatizerje na Dolenjsko. Na tem izletu smo se imeli lepo, nismo bili lačni in žejni in s tega izleta smo odnesli  prekrasno doživetje izvira reke  Krke, kartuzijskega samostana v Pleterju, skromno in zdravo življenje menihov v samostanu in  dobrega poznega kosila na eni izmed turističnih kmetij na Dolenjskem", je dejal Roškar.

Sam je še posebej izpostavil vseslovensko zborovanje Zbora za republiko, na katerem „smo pokazali, da našega predsednika gospoda Janeza Janšo podpiramo. V odboru  smo v sodelovanju z OO SDS Radenci, organizirali brezplačni avtobusni prevoz na zborovanje". Roškar se je tudi pohvali da trije njihovi svetniki v radgonskem Občinskem svetu „ še naprej  predstavljamo konstruktivno opozicijo, kar pomeni, da podpiramo dobre projekte, ki jih je  pripravila občinska uprava, glasno pa smo proti slabim projektom in proti dragim kreditom. Delovnega elana nam ne bo zmanjkalo in naši občinski svetniki bodo še naprej za dobre  zdrave projekte v občini, bodo pa tudi  tisti, ki  bodo  brez  strahu, gospoda  župana  opozarjali  na slabo pripravljene odloke, na netransparentno delovanje na občini, proti političnemu kadrovanju in upajmo, da jih bodo ljudje za pokončno držo, na volitvah 2014 dodatno nagradili".

Ob tem je predsednik OO SDS Gornja Radgona, da so že konec novembra evidentirali  županska kandidata za volitve leta 2014. Odločitev bo padla med Marjano Žnuderl in Davidom Roškarjem, ki je med drugim dejal, da se bodo v odboru tudi v bodoče trudili, da bi pridobili čim več novih članic in članov (nekaj so jih tudi izgubili), ena izmed prioritet v letošnjem letu ostaja, kako vzpodbuditi mlade za članstvo. Pred koncem uradnega dela konference so Jožefu Kežmanu svečano podelili bronasti znak  SDS za leto 2012. Ob čestitkah za novo je Roškar izrazil upanje, da bi jim največja nagrada za pridno delo, bila zmaga na lokalnih volitvah...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Politika Roškar ostaja predsednik, Žnuderlova za županjo