Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Gledališko-glasbena predstava "Zala" navdušuje

 

Šolarji bodo prostovoljne prispevke namenili za zaključno šolsko valeto

Gledališče OŠ ČrenšovciDevetošolci in devetošolke OŠ Franceta Prešerna Črenšovci so v minulih dneh poskrbeli za pravi mali gledališki podvig, s katerim so potrdili, da so mladi marsikaj sposobni. S pomočjo mentorice Nataše Litrop, sicer svoje profesorice, so namreč pripravili odlično gledališko-glasbeno predstavo Zala, ki so jo premierno uprizorili že ob slovenskem kulturnem prazniku. Sedaj pa je sledila še ponovitev predstave v okviru območnega srečanja mladinskih gledaliških skupin pod naslovom „Hura za gledališče“.

In tako na premieri, kot na ponovitvi predstave so mladi gledališčniki navdušili množice, avtorji gledališke prestave pa so se lotili pereče tematike, ločevanja staršev, kar tudi v Prekmurju ni tuje. Na predstavitvah so šolarji zbrali tudi nekaj prostovoljnih prispevkov s strani obiskovalcev, katere bodo porabili za za izvedbo zaključne osnovnošolske valete.

Ob sami gledališko-glasbeni zgodbi so devetošolke in devetošolci dejansko strnili vrste, saj jim je uspel odličen „izdelek“ iz resničnega življenja najstnice, za katerega je besedilo napisala učenka Saša Matajič, prav tako je napisala in uglasbila tudi vse pesmi, ki dajejo predstavi pomemben čar. Gledalec spremlja zgodbo najstnice Zale, ki je postavljena pred dejstvo, da se njena starša ločujeta. Zalo boli in ne more razumeti, da se bo njen oče odselil. Kako bodo družina, ko ne bodo več skupaj? Ali je starša nimata rada? Zakaj se nista pripravljena potruditi zaradi nje? Zala najde tolažbo in podporo pri svojih sošolcih in prijateljih, ki jo bodrijo in ji stojijo ob strani. Zaradi priprave govornih nastopov o pesniku Francetu Prešernu se učenci še posebej povežejo in začutijo prijateljstvo. Najdejo pot. Pot življenja…

Sama predstava je še bolj odmevna, ker so ideja, del scenarija ter glasbeni vložki avtorsko delo naše učenke - devetošolke Saše in ker vsi devetošolci sodelujejo v predstavi. V nadvse zanimiv in izvirni gledališki predstavi tako nastopajo: Zala – Saša Matajič, Tim – Izidor Kemel, Živa – Iva Kramar, Marko – Marko Tibaut, izza – Lučka Horvat, Blaž – Blaž Jerebic, Ana – Anja Kovač, Eva – Alja Hozjan, učiteljica – Nataša Litrop, bratranec Tine – Mišel Horvat, mama – Vida Dugar, oče – Tomi Bušinski, sošolci in sošolke: Manja Šernek, Tilen Sarjaš, Tilen Pintari, Matjaž Hozjan, Jan Nagy in Mateja Hozjan; Besedilo: Saša Matajič in Andreja Sever; Besedilo in uglasbitev pesmi: Saša Matajič, režija: Andreja Sever. Sodelujejo tudi: Mladinski pevski zbor OŠ Franceta Prešerna Črenšovci pod mentorskim vodstvom Metke Sabo, glasba - klavir: Simon Matajič; kitara: Jaka Škoberne in Matija Hozjan; violina: Saša Matajič; Scena: Tibor Frančič in Štefan Hozjan; Tehnična podpora: Robert Smodiš, Matej Kolenko, Denis Pozderec in Zdenko Temlin.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Predstave Gledališko-glasbena predstava "Zala" navdušuje