Ta šopek je zate 2016

 

Ženam in materam s podarjenim šopkom do srca

Ta šopek je zateMesec marec z dnevom žena in materinskim dnevom velja za mesec, ko si žene, dekleta in matere zaslužijo prav posebno pozornost. Marsikatera skrb, trud in delo ki jih žene in matere skozi leto podarjajo in delijo med svoje najdražje so včasih zavrženi, prekriti, samoumevni, pozabljeni, predvsem pa nespoštovani. Zagotovo je premalo se spomniti na njih samo ob njihovem prazniku, 8. marcu, mednarodnem prazniku žena, ter 25. marcu, katerega se praznuje Materinski dan. Zahvalo, pomoč in pozornost si zaslužijo skozi celo leto.

V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev se že vrsto let trudijo in ohranjajo tradicijo praznovanja mednarodnega praznika Dan žena in materinskega dne, ki nekako sčasoma tudi izgubljata svoj pomen. V ta namen so v soboto, 19. marca v avli Osnovne šole Gornja Radgona, priredili predstavo z naslovom »Ta šopek je zate«, na kateri so nastopili otroci iz Vrtca Manko Golar PE Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Apače, Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev ter Tamburaška skupina Peter Dajnko iz Črešnjevcev.
Ta šopek nastopajočih je bil zagotovo eden izmed najlepših podarjenih šopkov, ki so ga na predstavi prejele žene, dekleta in matere. V njih so se skrivali najlepši cvetovi iskrenosti, ljubezni, spoštovanja, hrepenenja ter srčne slovenske poštenosti.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".