V Gasilskem domu Zbigovci se je trlo otrok in njihovih spremljevalcev

Majolkin MiklavžPodobno kot vsako leto, ko se začne veseli december z obiskom prvega dobrega moža Miklavža, so zraven tudi letos bili aktivisti Turističnega društva Majolka. V sodelovanju s PGD Zbigovci so namreč spet pripravili lep dogodek za najmlajše iz Zbigovcev in okolice. Tokrat se je prireditve z obiskom sv. Miklavža in obdaritvijo udeležilo kar 105 otrok, ki so v prostore domačega gasilskega doma prišli s svojimi starši, dedki, babicami...

„Majolkin

Med srčnimi bolniki skrajnega severovzhoda države je dišalo po pečenem kostanju

Koronarci KonjiščeKoronarno društvo Radenci, ki združuje okrog 140 članic in članov (srčno – žilnih bolnikov) iz širšega območja severovzhodne Slovenije, predvsem, iz Pomurja in Slovenskih goric, s številnimi dejavnostmi, nenehno skrbi za boljše počutje članstva in sploh društva. Tako kot celo leto, se številne aktivnosti, kot so strokovna predavanja, na katerih članstvo in vse druge seznanjajo o različnih temah povezanih s srčnimi in žilnimi obolenji, delavnice, predstavitve, telovadba, vaje, izleti, hoje..., vrstijo tudi v teh jesenskih dnevih.

Koronarcem druženje veliko pomeni

Župnik ji je doma ob obhajilu podelil sveto hostijo

Terezija Kocbek - jubilejŽe nekoč, ko še ni bilo avtomobilov in drugih prevoznih sredstev, ko ljudje niso toliko hodili od hiše do hiše, saj so morali hoditi peš, so se mnogi bolj kot danes veselili obiskov. A tudi tokratnega obiska, ko so se številni pripeljali z avtomobili, se je še posebej razveselila 90 - letna slavljenka Terezija Kocbek, ki živi na Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, z ene in iz Radencev z druge strani. Ob njenem lepem življenjskem jubileju, sta jo namreč obiskali delegaciji Rdečega križa in župnijskega Karitasa, ki so ji prišli voščit za njen 90. rojstni dan, ki ga je praznovala v družbi svojih najbližjih. Delegacijo KO RK Črešnjevci - Zbigovci sta predstavljala predsednik Janko Avguštin in Dragica Vrbančič, delegacijo Karitasa pa: Cvetka Kurnik, Mira Hamler in Ana Rauter, ter radgonski župnik Franc Hozjan. Po izrečenih čestitkah in izročitvi priložnostnih daril, je župnik Hozjan slavljenko povabil k sv. obhajilu in ji podelil sv. hostijo. Šele po vseh opravljenih formalnostih, so bili vsi povabljeni k bogato obloženi mizi, ki sta jo pripravila »stara« gospodarja posesti Dragica in Franc Kocbek.

Terezija Kocbek z Orehovskega Vrha obeležila visok življenjski jubilej

Negovski gasilci ob njegovem visokem jubileju obiskali tovariša Maksa Lončariča

Maks Lončarič jubilejTe dni, ko praznuje Maks Lončarič lep okrogel jubilej – 80. rojstni dan, so ga med drugimi obiskali tudi gasilski tovariši. Na njegovem domu v Negovi, natančneje v zaselku Negovska vas, kjer živi, je prijaznega Maksa obiskala močna gasilska delegacija PGD Negova, kjer je tudi sam član že več kot 60 let, na čelu z aktualnim predsednikom Štefanom Puckom. Po opravljenih čestitkah in izročenem darilu, so obiskovalci in gostje zasedli bogato obloženo mizo, za kar sta poskrbeli hčerka Jožica in slavljenčeva žena Pepika. Potem, ko so ob napitnici »Kolko kapljic tolko let...«, nazdravili s penino, kot se za tak jubilej spodobi, je stekel prijazen pogovor s slavljencem. Ob tem so obujali tudi spomine na Maksovo prehojeno pot v gasilkah vrstah PGD Negova.

Če je nekdo član gasilske druščine več kot 60 let...

Puconci so gostili tradicionalni prireditvi Dödolijada (zmaga v Pečerovce) in Zlata kijanca (zmaga v Bodonce)

DödolijadaKulturno-turistično društvo (KTD) Puconci, je na igriščih ob puconski osnovni šoli pripravilo svoji tradicionalni prireditvi, 16. Dödolijado in 21. Zlata kijanco, prvič pa tudi biciklijado. Ob zanimivem kulinaričnem tekmovanju v pripravi priljubljene prekmurske jedi – dödolov, je potekala tudi kulinarična razstava domačih jedi, ob vseh teh dobrotah pa so se marsikomu pocedile sline, mnogi rekreativci pa so se podali na daljše ali krajše kolesarske potepe. Pod žgočim soncem in odprtim ognjem, kar za tekmovalke in tekmovalce, ni bilo ravno prijetno, se je zbralo več kot 30 ekip, sestavljenih iz članov iz društev in vasi, ki so na svojevrsten način prikazali tradicionalno jed naših dedkov in babic.

Prijetne dišave po dödolih so pritegnile množice

V praksi potrjujejo „demenci prijazno točko"

Sprehod DSO GRPodobno kot že nekaj let so v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona svetovni dan Alzheimerjeve bolezni obeležili s pohodom ali sprehodom v bližnji mestni park. Že zjutraj je na enoti za stanovalce z demenco, vladalo posebno vzdušje. Po zajtrku so se namreč stanovalci ob pomoči domskega osebja uredili, oblekli, nekateri so si pripravili invalidske vozičke in »hojice« ter se že pred napovedano uro zbrali v avli doma. Kot prostovoljci so se jim pridružili še nekateri iz bivalne enote in nekaj zaposlenih ter direktor DSO, mag. Marjan Žula. Kmalu je povorka počasi krenila proti bližnjemu mestnemu parku.

Sprehod za spomin ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

Srečali so se maturanti generacije 1953/54, med njimi tudi upokojeni nadškof in številne druge znane osebnosti

Maturantje Prve gimnazije MBPoletje je med drugim tudi čas, ko se srečujejo nekdanji sošolci ob takšnih in drugačnih obletnicah mature. In takšna srečanja, druženja in obujanje spominov na mlada, osnovnošolska ali srednješolska leta, so vedno prijetna in vesela. Toliko bolj, če se srečajo dedki in babice, ki so maturirali pred častitljivimi 65 leti. Prav takšno srečanje je pred dnevi potekalo v Mariboru in posredno v Slovenskih goricah, saj od tam prihaja veliko maturantov. Polde Matjašič iz Lenarta je namreč poskrbel za nepozabno srečanje in druženje maturantov generacije 1953/54 nekdanje realke/prve gimnazije Maribor.

Maturirali so pred davnimi 65 leti

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

KUD Janez Čuk Vučja vas pripravilo 13. Pozdrav pomladi

 

Pomlad je cvetoča, zelo čivkajoča

Pozdrav pomladiČlanice in člani Kulturnega društva Janez Čuk Vučja vas so tudi letos svojim sokrajanom in sosedom polepšali prehod na pomladni letni čas. V domačem gasilskem domu so namreč pripravili že 13. prireditev „Pozdrav pomladi", na kateri so zabavali sebe in še posebej številne obiskovalce, vse to z mislimi: Pomlad je cvetoča, zelo čivkajoča; Pisane barve ter lepe narave; Trava zeleni, nas pa veseli; Sonček že sije, nam dobro voljo vlije; Ko cvet že toplo pihlja, oznanja, da pomlad je prišla...

Z mladinsko gledališko sekcijo ''podivjone'', pod vodstvom mentoric Anite Škrjanec in Tee Recek, so prireditev odprli z zanimivo igro z naslovom: Življenje na deželi nekoč in danes, kjer so prikazali razlike življenja nekoč in danes. Nato so nastopile perice – pevke ljudskih pesmi iz KUD Janez Čuk Vučja vas, pod vodstvom mentorice Ane Lebar, ki so se predstavile s tremi ljudskimi pesmi. V pesmih so besede, ki so jih ljudje uporabljali v davnih časih npr.: Prelüba moja mati ali po zelenih košenincah sem čeveljčke zrosil, itd. Organizatorji so imeli v gosteh Vesele Prleke iz Društva upokojencev Križevci (mentorica: Milica Hamler), ki delujejo že štiri leta, v novi sestavi pa so od septembra 2018. Pojejo in igrajo slovenske narodne pesmi, kjer so jih tudi v Vučji vasi zaigrali in zapeli. Pri naslednjih nastopajočih se je smer obrnila v malo drugačne glasbene in plesne vode. Nika in Nika sta namreč zaplesali hip hop ter pop dance na koreografijo, ki sta jo sestavili sami. Tudi Tamara se je predstavila z modernim plesom in lastno koreografijo. Bilo je še več plesa, a nekoliko drugačnega, saj so v goste povabili tudi starejšo folklorno skupino KD Slavko Osterc Veržej, pod vodstvom Mateje Žalik Rus ter Ivana Kuharja, ki so se predstavili s plesom Jager in Jagra.
„Bilo je še več gostov, saj so naslednji nastopajoči bili pevci Folklorne skupine Kajer Bučečovci, katere vodja je Helenca Osterc. Zapeli so nam dve pesmi: Veter podpihne, javor se zible ter Vse je veselo, kar živi. Med gosti so bili tudi: predstavnik JSKD Ivan Kuhar, predsednica KD Križevci Silva Duh, predsednica DU Križevci Milica Hamler ter križevski podžupan Bogomir Gaberc, ki je tudi pozdravil vse prisotne. Za zaključek zanimive prireditve nam je Jošt Ros zaigral lepo melodijo na harmoniko", je povedala Tea Recek iz KD Janez Čuk Vučja vas. Ob koncu pa so vsi skupaj bili deležni pogostitve, kjer so se malo družili, rekli kakšno besedo ali dve ter tudi nazdravili v upanju, da se kmalu spet vidijo na kakšni podobni prireditvi.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Predstave KUD Janez Čuk Vučja vas pripravilo 13. Pozdrav pomladi