Igor Dacinger: Poet barve

 

Na ogled je zanimiva razstava ptujskega slikarja

Razstava Igor DacingerV avli Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici so odprli likovno razstavo Igorja Dacingerja: Poet barve. Dacinger uprizarja dialog in še natančnejše opazovanje. Vidite lahko popolnoma zavestno raziskavo, izhajajočo iz vsakodnevnih osebnih izzivov in družbene kritike. Igor Dacinger je po šolski izobrazbi grafični stavec, na likovnem področju se kot avtodidakt izpopolnjuje pri različnih mentorjih, kot tudi sam. Slika slogovno različna dela, včasih mu je bližja abstrakcija, drugič doživljanje narave skozi sliko. Rad se poslužuje različnih avtorskih pristopov do likovnega dela s svojo osebno fakturno noto, katero pa še vedno spreminja in raziskuje. Je član sekcije DPD Svoboda Slovenska Bistrica in DPD Ustvarjalec Majšperk. Sodeluje na likovnih kolonijah in ex temporih po Sloveniji. Pripravil je tudi več samostojnih razstav in sodeloval na številnih skupinskih razstavah. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

Slike Igorja Dacingerja nastajajo spontano, kot zanimiv odgovor po uporu proti sodobni družni in »akademskemu slikarstvu«. Vsebine njegovih slik so pogosto teme povezane z vsakdanjim življenjem: od velike okoliške pokrajine do avtoportreta, od jezera do ptic, njegovega doma in psa, ki je mimogrede prišel tudi na odprtje razstave. Njegov likovni jezik je večno raziskovanje in dodajanje različnih likovnih interpretacij, ki v gledalcu zbudijo čustvene reakcije...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".