Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Taj Cigola Kaučič prepričljiv zmagovalec

( 1 Ocena ) 

Skromna udeležba mladih ribičev na tekmovanju v Hrastje Moti

RibolovS tekmo na ribniku v Hrastje Moti se je začela „Liga mladih 2013“, za mlade ribiče iz Ribiške družine Radgona. Tekmovanja se je udeležilo skromnih osem mladih ribičev, ki so v deževnem in turobnem vremenu skupno ulovili prav tako skromnih 4,32 kg rib, katere so po tehtanju vrnili v vodo. Največ je bilo mladih ribičev iz TE Gornja Radgona, žal pa ni bilo nobenega ribiča iz Temeljne enote Radenci, ki je bila organizatorica tekmovanja. Zato je mentor mladih ribičev Avgust Pelcl upravičeno razočaran, kajti pričakoval je veliko večjo udeležbo, saj je v RD Radgona skupno včlanjenih kar 50 mladih ribičev.

„Res je v letu 2013 prišlo do osipa v številu mladih ribičev, a kljub temu sem pričakoval veliko večjo udeležbo na teh tekmovanjih. Mentorji temeljnih enot so mi pred začetkom lige zagotovili, da so se dogovorili s starši, in da bodo otroci v velikem številu lahko prihajali na tekmovanja. Žal temu še zdaleč ni tako. Celotna liga sicer poteka brez plačila štartnine, na vsaki tekmi razglasimo rezultate in mladim ribičem zagotovimo ustrezno malico. Nagrade pa se razdelijo po petem (zadnjem) tekmovanju, in sicer za tri prva mesta v skupni razvrstitvi pripadajo pokali ali medalje, za vse udeležence pa tudi lepe praktične nagrade“, nam je povedal Pelcl.

Kakorkoli že, ob skromni udeležbi in skromnem ulovu je suvereno slavil Taj Cigula Kaučič. Za njim sta se uvrstila mladi slovenski reprezentant Mihael Kukovec in Nino Berden.

Končni vrstni red: 1. Taj Cigula Kaučič (Gornja Radgona) 1.260; 2. Mihael Kukovec (Kraljevci) 840; 3. Nino Berden (Tišina) 500; 4. Aljaž Herzog (Mele) 420; 5. Aleš Sovec (Orehovci) in Tilen Šemrl (Podgrad) oba po 360; 7. Anže Resnik (Zbigovci) 300; 8. Alen Grajfoner (Apače) 280.

Naslednja tekma bo 18. maja na Blaguškem jezeru zbor pa bo ob 7,15 uri.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Ribolov Taj Cigola Kaučič prepričljiv zmagovalec