Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Državna naslova iz Grosupljega v Radgono in Ptuj

 

Člani Združenja Multiple skleroze Slovenije tekmovali v športnem ribolovu

Milan BrenčičČeprav jim boginja Fortuna ni bila naklonjena, saj so večinoma za vse življenje priklenjeni na invalidski voziček, članice in člani Združenja multuple skleroze Slovenije (ZMSS), torej bolniki z omenjeno hudo in neozdravljivo boleznijo, se do zadnjega ne predajo usodi. Zato se kljub invalidnosti večina teh bolnikov ukvarja tudi z različnimi športnimi disciplinami, ki so jim pač obvladljive. Izmed okoli 3000 ljudi obolelih z multiplo sklerozo, ki trenutno živi v Sloveniji, in sicer v petnajstih podružnicah po vsej državi, se jih vsaj tretjina udeležuje takšnih ali drugačnih športnih tekmovanj.

In med slednja sodi tudi športni ribolov, katerega državno prvenstvo za leto 2013 je pripravila Grosupeljska podružnica. Tokratnega državnega prvenstva, ki je potekalo ob lepem in sončnem vremenu, se je udeležilo 26 tekmovalk in tekmovalcev iz skoraj vseh podružnic po državi. Res je sicer, da ribe niso preveč pridno prejemale, a kljub temu so vsi bili zadovoljni in veseli. To še posebej velja za oba tekmovalca, ki sta osvojila naslova državnega prvaka, ki sta šla na Štajersko. Zmagala sta namreč Jožica Tomanič iz Ptujske podružnice, in Milan Brenčič iz Radgonske podružnice. Največjo ribo težko 280 gramov je ujel Henrik Kelhar iz Goriške podružnice.

Končni vrstni red, ženske: 1. Jožica Tomanič (Ptujska podružnica) 907 gramov ujetih rib;2. Cvetka Kretič (Mariborska podružnica) 135; 3. Jožica Petrovič (Ptujska podružnica) 111; 4. Anica Čokelj (Goriška podružnica) 106; 5. Brigita Pavčnik (Celjska podružnica) 67 itd.

Končni vrstni red, moški: 1. Milan Brenčič (Radgonska podružnica) 503; 2. Henrik Kelher (Goriška podružnica) 280; 3. Viki Žgajner (Celjska podružnic) 172; 4. Igor Mohorko (Radgonska podružnica) 114; 5. Viktor Hrast (Savinjsko-Šaleška podružnica) 114 itd.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Ribolov Državna naslova iz Grosupljega v Radgono in Ptuj