Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Pokal občine Gornja Radgona v Apaško dolino!

 

Športni ribolov/ Ribiči so tekmovali za občinski pokal

Ribiško tekmovanje GRV okviru praznovanja 18. občinskega praznika občine Gornja Radgona, je RD Radgona, Temeljna enota Gornja Radgona, pripravila 7. tekmovanje v športnem ribolovu za „Pokal občine Gornja Radgona 2013". Na tekmovanju, ki je tudi letos bilo na ribniku v Podgradu, je kljub številnim prireditvam in dogodkom v okolici, nastopilo 21  tekmovalcev, ki so v lepem in sončnem vremenu namakali štiri ure. Seveda je kljub nekoliko turobnem jesenskemu vremenu, bilo zraven tudi veliko navijačev. Tekmovalce je pozdravil tudi radgonski podžupan Vinko Rous, pokale v trajno last ter prehodni pokal pa je podelil predsednik TE Gornja Radgona Vlado Drvarič.

In osrednji – prehodni pokal za zmagovalca je spet (že četrtič zapovrstjo) šel v sosednjo občino. Slavil je namreč Ivan Hajdinjak iz Vratje vasi v Apaški dolini, ki je tesno slavil pred Milanom Božičem iz Križevcev pri Ljutomeru in Radgončanom Jožetom Kotnikom. Zanimivo je, da so vsi udeleženci skupaj ujeli slabih 100 kilogramov rib, več kot polovico pa jih je ujelo prvih pet. Ribe je sicer ob koncu tekmovanja tehtalo 15 ribičev, kar pomeni, da jih šest ni ujelo niti ene ribe.

Končni vrstni red: 1. Ivan Hajdinjak (Vratja vas) 10.340, 2. Milan Božič (Križevci pri Ljutomeru) 10.100; 3. Jože Kotnik 9.960; 4. Anton Horvat 9.900; 5. Vlado Drvarič 7.580; 6. Ivan Kolmančič (vsi Gornja Radgona) 7.040, 7. Janez Poll (Vadarci) 6.400; 8. Boštjan Podboj (Gornja Radgona) 5.520; 9. Denis Zelko (Črešnjevci) 5.280; 10. Boris Sovec (Orehovci) 5.260 itd.

Dosedanji zmagovalci „Pokala Gornje Radgone" (tekmovanje poteka od leta 2007) so bili: Jani Kozar (Gornja Radgona - 2007), Damijan Tomažič (Črešnjevci – 2008), Damijan Tomažič (Črešnjevci – 2009), Janez Pool (Vadarci – 2010), Adolf Lamut (Radenci – 2011), Andrej Cimerman (Plitvica-2012); Ivan Hajdinjak (Vratja vas-2013).

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Ribolov Pokal občine Gornja Radgona v Apaško dolino!