Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Prvo in drugo mesto za mlade Radgončane

 

Mladi ribiči tekmovali za pokal „Alpe-Adria" in „Glasila Ribič"

Boštjan in MihaelNa jezeru Pristava pri Pernici sta potekali dve zanimivi tekmovanji za mlade v športnem ribolovu s plovcem. V tekmovanju za mednarodni pokal „Alpe Adria 2014" se je pomerilo 11 ekip iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije, žal iz neznanega vzroka tokrat ni bilo mladih Italijanov in Avstrijcev. Na koncu so se ekipne zmage veselili mladi Hrvati iz RD Klen (Sveta Marija), ki so tako ubranili lanski naslov. Na stopničke sta se povzpeli tudi dve slovenski ekipi, in sicer RD Gornja Radgona in RD Celje.

Na podlagi doseženih rezultatov tekmovanja za pokal Alpe Adria, pa so določili še vrstni red pokala „Glasila Ribič", kjer lahko sodelujejo le člani Ribiške zveze Slovenije. Tako so slavili mladi Radgončani, pred Celjani, na 3. mesto pa so se uvrstili tekmovalci iz RD Radeče. Podelili so tudi medalje in praktične nagrade za najboljše posameznike, kjer je prvo mesto prav tako odšlo v Gornjo Radgono.
Končni vrstni red, pokal Alpe Adria 2014: 1. RD Klen (Hrvaška) 11.510 gramov ulovljenih rib (4 kazenske točke), 2. RD Radgona 11.220 (10), 3. ZRD Celje 7.200 (11), 4. RD Radeče 5.300 (18), 5. Zala (Madžarska) 5.410 (19) itd.
Končni vrstni red, pokala „Glasila Ribič": 1. RD Radgona 10.220; 2. ZRD Celje 7.200, 3. RD Radeče 5.320 itd.
Končni vrstni red, posamezno: 1. Mihael Kukovec (RD Radgona) 6.580 (1 KT), 2. Erwin Škoda 4.290 (1), 3. Dražen Slaviček 3.670 (1), 4. Sara Strbad (vsi RD Klen) 3.550 (2), 5. Simon Bance (Zala) 3.320 (2) itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Ribolov Prvo in drugo mesto za mlade Radgončane