Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Ekipno gostitelji, posamično Anton Čeh

 

Veterani so se potegovali za ribiški pokal OZ VVS Gornja Radgona

OZ VVS ekipni zmagovalciObmočno združenje Veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS), je v okviru minulih praznovanj ter ob bližajoči se 25-letnici osamosvojitve Slovenije, pripravilo tradicionalno ribiško tekmovanje za „Pokal OZ VVS Gornja Radgona 2016". Na tekmovanju, ki je potekalo na „Cafokovem ribniku" v Lastomercih, je sodelovalo sedem veteranskih ekip s skupno 21 ribiči. Že pred pričetkom tekmovanja je prisotne pozdravil predsednik OZ VVS Gornja Radgona Nikolaj Brus, po opravljenem žrebu pa so tekmovalci lahko odšli na svoja tekmovalna mesta in pričeli s pripravami za ribolov.

Po dveurnem uvodnem delu tekmovanja so organizatorji pripravili malico za udeležence, zaradi lepega in prijetnega vremena pa so tekmovalci soglasno predlagali, da bi bil finalni del še uro daljši. In po skupno petih urah namakanja, sta tehtanje ulova opravila „gospodar" ribnikov Jože Kranjc in vodja tekmovanja Milan Kuzmič. S pomočjo Branka Trstenjaka so izračunali vrstni red ekip in ugotovili tudi vrstni red posameznikov. Slavila je prva ekipa gostiteljev, posamično pa njen član Anton Čeh. Vsi tekmovalci so ulovili 106.820 gramov rib, katere so po tehtanju vrnili v vodo.
Končni vrstni red, ekipno: 1. OZ VVS Gornja Radgona I (Anton Čeh, Evgen Podlesek, Miroslav Štelcl) 26.280 gramov rib; 2. OZ VVS Gornja Radgona II (Darko Merčnik, Matjaž Perša, Marjan Himelrajh) 22.160; 3. PDV Sever Pomurje II (Jože Kranjc, Darko Žabkar, Peter Horvat) 15.450; 4. OZ SČ Ljutomer (Emil Rakuša, Danilo Krajnc, Jožef Nemec) 15.310; 5. OZ VVS Murska Sobota (Branko Peterka, Janez Kuhar, Anton Vogrin) 13.949; 6. OZ VVS Ljutomer (Branko Žuman, Marjan Novak, Drago Osterc) 11.310; 7. PDV Sever Pomurje I (Igor Klarič, Anton Pleteršek, Franc Šeruga) 3.270.
Končni vrstni red, posamezno: 1. Anton Čeh 17.490; 2. Darko Merčnik 12.580; 3. Jožef Nemec 10.550; 4. Jože Kranjc 9540; 5. Branko Peterka 9.160; 6. Evgen Podlesek 7.780; 7. Marjan Himlerajh 4.880; 8. Matjaž Perša 4.700; 9. Darko Žabkar 4.410; 10. Drago Osterc 4.350 itd.
Po kosilu so organizatorji, ki so se zahvalili Turistični kmetiji Roškar, kjer so jim omogočili pripravo in izvedbo tekmovanja, vsem tekmovalcem podelili priznanja za sodelovanje, najboljšim pa tudi pokale za najboljše ekipe in posameznike. Vse skupaj sta podeljevala člana predsedstva OZ VVS Gornja Radgona, Jožef Makovec in Matjaž Perša.

foto: Branko Trstenjak

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Ribolov Ekipno gostitelji, posamično Anton Čeh