Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Po daljši suši Pomurje gladko opravilo z Radgončani

 

Rokomet/ Nov poraz RK Arcont Radgona v II. SRL

Arcont - PomurjePo šestih odigranih tekmah v 2. Slovenski rokometni ligi, ko Arcont Radgona še ni osvojila niti ene same točke, je bil tokrat v Radencih na sporedu pomurski derbi, ko so radgonski rokometaši znova izgubili. Številni ljubitelji rokometa z obeh bregov Mure so lepo napolnili tribune dvorane v Radencih, in pripravili vzdušje kot se za derbije spodobi. Igralci obeh ekip so prikazali borbeno in športno srečanje, ki ga je povsem po nepotrebnem pokvaril dogodek v 54. minuti, ko je Gregor Gregorec z grobim udarcem v glavo onesposobil najboljšega igralca domačinov Matevža Žuniča. Slednji je krvav obležal na parketu, Gregorec pa se je zaradi rdečega kartona moral preseliti na tribune.

Sicer pa je srečanje potekalo po pričakovanjih. V prvem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni. Do rezultata 5:5 se je igralo »gol za gol«, nato pa so sledili trije zaporedni zadetki Pomurja in takoj enak odgovor domačinov za novo izenačenje na 8:8 v 21. minuti. Do odmora so si gostje uspeli priigrati prednost dveh zadetkov, ki so jo takoj na začetku drugega dela povišali na +4 (10:14). Mladi ekipi Arcont Radgone, polovica igralcev ni dopolnila še niti 18 let, je počasi pričelo zmanjkovati moči in začele so se vrstiti tehnične napake. Izkušenejši gostje so seveda to znali izkoristiti in prednost počasi večati. A igralci Arcont Radgone so se borili naprej ter se skušali čim bolj približati Pomurju. V lovu na goste jih je dokončno zaustavil že omenjeni grob prekršek, po katerem so ostali brez glavnega motorja ekipe. Igralci Pomurja so se, po daljši suši, tako lahko s svojimi navijači zasluženo veselili prestižne zmage. Zaslužen aplavz pa so prejeli tudi mladi domačini, ki so si ponovno pridobili dragocene izkušnje s katerimi se bodo v naslednjih tekmah podali v lov za prvo zmago.
Arcont Radgona - Pomurje 19:28 (10:12)
Športna dvorana v Radencih, 200 gledalcev, sodnika D. Ivančič in I. Ivančič
Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; Žuran 2, B. Šijanec 2, Rojht 2, A. Žunič, Vajda Ornik 3, M. Žunič 7 (2), G. Šijanec, Bratkovič, Ratnik 1, Benko, Štefanec, Cotič 2, Kolbl. Trener: Mitja Žuran
Pomurje: Černela; Kreft, Kreslin, M. Kozelj 5 (1), Blažič 1, Jerič, Hedl 6 (2), Šavel 1, Falež 3, V. Kozelj 4, Ščavničar, Hameršak 1, Štumpf 1, Gregorec, Jankovič 5, Raj 1. Trener: Alan Potočnjak
Sedemmetrovke: Arcont Radgona 3/2; Pomurje 4/3; Izključitve: Arcont Radgona 8 min, Pomurje 8 min; Diskvalifikacija: Gregorec (Pomurje).

Save

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Rokomet Po daljši suši Pomurje gladko opravilo z Radgončani