Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Na "Naturi 2015" posebna pozornost domači mladini

( 1 Ocena ) 

Preko otrok in mladine želijo na sejem pritegniti vse Radgončane

Sejem Natura 2015Z željo, da bi na sejemske prireditve in dogajanja čim bolj pritegnili domačine iz Gornje Radgone in okolice, se je vodstvo Pomurskega sejma, ob bližajočih se sejemskih prireditvah „Naturo 2015" in „Lov 2015" odločilo poglobiti sodelovanje z lokalnimi lovskimi in ribiškimi organizacijami, ter še posebej športnimi društvi iz Gornje Radgone. Poleg Mladinskega centra Radgona, ŠMK Klinka, ter X-kluba in Planinskega društva Radgona, so zraven pritegnili tudi karate, šahovski, strelski klub ter druge klube. Slednji bodo vsakodnevno pripravljali različne dogodke, prireditve in tekmovanja, na katerih pričakujejo veliko število otrok in mladine, ti pa naj bi potem pritegnili odrasle, ki očitno vedno manj obiskujejo prireditve v svoji okolici – na sejmišču.

Kot pravita izvršna direktorica Pomurskega sejma, Mateja Jaklič in projektni vodja Vesna Dajčman, se bo vsak dan, med 17. in 19. aprilom na sejmišču odvijalo marsikaj zanimivega, kjer se bodo mladi in manj mladi zabavali, tekmovali, rekreirali ali pa samo družili. Tako bo vsak dan plezanje za obiskovalce na plezalni steni visoki osem metrov. Tam bo potekala tudi demonstracija plezanja športnih plezalcev iz športne enote Slovenske vojske ter Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje. Zanimiv bo tudi kolesarski izlet s Puhovimi bicikli čez mesto sejmov in penine, vadbe FIT z Andrejo (nordijska hoja, vadba zlatih let, funkcionalna vadba), predstavitve in pogovori z vrhunskimi športniki zaposlenimi v Slovenski vojski ter predstavitev možnosti vključevanja v Slovensko vojsko. Tukaj je tudi predstavitev urbanih športov z možnostjo uporabe pump-tracka; Športno društvo X Klub bo vsak dan predstavljalo urbane športe, radgonski skejterji bodo navduševali s svojimi triki na betonski stezi Pump-Track za urbana okolja, ki jo je podjetje Varis Top d.o.o. premierno predstavilo na letošnjem Pomladnem sejmu. Organizirali bodo tudi odmevno okroglo mizo z naslovom Krepitev športno turistične ponudbe občine Gornja Radgona, na kateri bodo sodelovali vidni predstavniki pomembnih institucij v Gornji Radgoni. Nikakor ne smemo prezreti na streljanje s trenažerjem; prometno vzgojo otrok s programom Jumicar; metanje balinčkov v tarčo..., zraven je tudi zvočna gong kopel, joga za odrasle in joga za nosečnice, merjenje krvnega tlaka, skejtanje, karate, šahovski turnirji za mlade in še kaj.
Razpored dogajanja, petek, 17. april 2015: 9.00 - 9.30/Zeleni oder v hali B: Joga za nosečnice in joga za odrasle. Po predstavitvi vadba na razstavnem prostoru Društva Enovita v hali B, Tatjana Baligač, Enovita - Društvo za veselo življenje; 9.30 - 10.30: Pravljična joga za otroke - Gledališko društvo Pisani Mehurčki; 10.30 – 11.00: Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate (Shotokan Karate do klub Radgona); 11.00 – 11.30, Posvet: Prehrana in gibanje za zdravje (Marija Sraka, univ. dipl. inž. živilske tehnologije); 12.00 – 13.00: Metanje balinčkov v tarčo (Hribar-os d.o.o.); posvet: Vrtnarimo z aplikacijo naredivrt.si (Klub Gaia); 14.00 – 15.00: Predstavitev in vadba zlatih let (Andreja Zrnič - FIT z Andrejo); 15.00 – 15.30: Zvočna gong kopel - Po predstavitvi terapija na razstavnem prostoru Društva Enovita (Aleš Ifko, Alja Petric in Andreja Horvat, Enovita - Društvo za veselo življenje): 16.00 – 18.00: Turnir v ročnem nogometu (Mladinski center GR); 16.00: Predavanje v okviru projekta »Lepo pozdravljeni«: Homeopatija
(Pomurske lekarne Murska Sobota); 16.00 – 17.00: Metanje balinčkov v tarčo; Sobota, 18. april 2015, 9.00 – 18.00: Nagradne igre v metanju na koš iz trampolina (ŠMK Klinka); 9.00: Pohod po mestu sejmov in penine (PD Gornja Radgona); 9.30 – 10.30: Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate; 10.00 – 13.00: Tekaška delavnica za začetnike in izkušene tekače - Po uvodnem predavanju sledi snemanje teka in izvajanje vaj, analiza (Urban Praprotnik, Urbani tekači); 10.00: Turnir v šahu (Šahovsko društvo Gornja Radgona); 10,30 – 11.30: Predstavitev in prikaz funkcionalne vadbe; 11.30 – 12.00: Kako vrniti življenje svojemu vrtu in vzgojiti zdravo hrano (Lara Resman, raziskovalka v Cerop d.o.o.); 12.00 – 13.00: Bownova terapija: z nežnostjo do rezultatov - predstavitev in prikaz (Tanja Bagar); 12.00 – 13.00: Metanje balinčkov v tarčo; 13.00 – 14.00: Predavanje: Zakaj se odločiti za naravno in ekološko kozmetiko? (Danica Štefok, ustanoviteljica certificirane ekološke kozmetike EkoDana); 14.00 – 14.30: Predavanje: Šport in prehrana za vsak dan (Urbani tekači, Jasmina in Urban Praprotnik); 14.30 – 15.00: Predavanje: Konoplja ORTO dobra za naše telo in duha (dr. Tanja Bagar, vodja raziskav in razvoja v Cerop d.o.o.); 16.00 – 16.30: Joga za nosečnice in joga za odrasle; 16.00 – 17.00: Metanje balinčkov v tarčo; 16.30 – 17.00: Zvočna gong kopel - Po predstavitvi terapija na razstavnem prostoru Društva Enovita (Aleš Ifko, Alja Petric in Andreja Horvat, Enovita - Društvo za veselo življenje).
Nedelja, 19. april 2015, 9.30 – 10.30: Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate; 10.30 – 11.00; Predstavitev in trening nordijske hoje - Po predstavitvi bodo potekali individualni treningi nordijske hoje - zunaj na sejmišču, nato trasa ob Muri (FIT z Andrejo); 11.00 – 11.30: Predavanje: Kaj jemo - aditivi v prehrani (Marija Sraka, univ. dipl. inž. živilske tehnologije); 11.30 – 12.00: Predavanje: Zakaj se odločiti za naravno in ekološko kozmetiko? 12.00 – 13.00: Posvet: Razvoj socialnih tržnih produktov v agroživilstvu / EU socialni projekt v kmetijstvu (Majda Robič - Društvo zeliščarjev Pomurje); 12.00 – 13.00: Metanje balinčkov v tarčo; 13.00 – 14.00: Okrogla miza: Taborniki/skavti in na naravi temelječi turizem (Zveza tabornikov Slovenije v sodelovanju z Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov): 14.00 – 14.30: Joga za nosečnice in joga za odrasle; 14.30 – 15.00: Zvočna gong kopel; 15.00 – 17.00: Turnir v namiznem tenisu (MC GR)
– 17.00: Metanje balinčkov v tarčo...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Sejem Na "Naturi 2015" posebna pozornost domači mladini