Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Veliko malčkov in njihovih spremljevalcev v avli radgonskega Maximusa

Božiček MaximusPo obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Božiček je obdaril 61 otrok

Božiček IvanjciPodobno kot že četrt stoletja, sta Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci in Krajevna skupnost Spodnji Ivanjci v občini Gornja Radgona, tudi letos pripravila prireditev na kateri je Božiček obdaril otroke. Kakor vsako leto je prireditev, na kateri je letos bilo obdarjenih 61 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, potekala v prostorih gostilne Šenekar, kjer so organizatorji pripravili tudi igrico za otroke. V igrici, ki sta jo pripravili in vodili Mojca Lukaček in Nataša Kramberger, so nastopali prav otroci iz Spodnjih Ivanjcev. Z nadvse prijetnim nastopom in petjem je skupna mladih »gledališčnikov«, navdušila obiskovalce, predvsem otroke.

V Spodnjih Ivanjcih Božiček že 25 let razveseljuje in obdaruje otroke

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Sejem SOBRA odpira Andreja, zapira Vesna

 

Prihodnji teden bo potekal 6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra 2016

Sejem SOBRA tiskovna konferencaGornja Radgona - Po kar nekaj letih pavze, bodisi zaradi gospodarske krize in s tem pomanjkanja denarja, bodisi zaradi česa drugega, bodo letos, natančneje prihodnji teden, na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni, znova pripravili Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja „SOBRA 2016". Na sejmu, ki bo med 22. in 24. septembrom, bodo poleg najvidnejših poslovnih ponudnikov sodelovali: Ministrstvo za obrambo RS, Slovenska vojska, slovenska policija, Gasilska zveza Slovenije ter Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. MORS in Slovenska vojska bosta predstavila mednarodno sodelovanje, oborožitev, usposobljenost pripadnikov najrazličnejših vojaških rodov in enot, izobraževanje in zaposlitvene možnosti za vojaške poklice ter humanitarne projekte.

Slovenska vojska bo nizala dinamične predstavitve bojnih sredstev, vozil ter spretnosti obrambnih sil. Predstavila bo vrhunske športnike, zaposlene v svojem sestavu. V kulturnem smislu pa bodo navdušili glasbeniki Orkestra Slovenske vojske. Uprava za obrambo Maribor bo na sejmu Sobra izvedla tudi seznanitev 1802 vojaških obveznikov letnika rojstva 1998. Sobro bodo v organizaciji MORS-a obiskali tuji vojaški atašeji. Ob strokovnih predstavitvah MORS in Slovenske vojske bodo razstavljavci predstavljali najsodobnejšo oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, pripomočke za usposabljanje ter izdelke za preskrbo in prehrano.
S področja zaščite in reševanja bodo za najširši krog obiskovalcev še posebej zanimive predstavitve in svetovanja Uprave RS za zaščito in reševanje o tem, kako se pravilno in učinkovito zaščititi pred naravnimi nesrečami. Gasilsko društvo Gornja Radgona bo izvedlo prikaz skupne akcije reševanja z gasilci iz sosednje Avstrije. Na sejmu bodo poleg njih aktivno sodelovali tudi predstavniki gasilcev in civilne zaščite iz Hrvaške in Madžarske. Strokovne predstavitve bodo podprle predstavitve opreme za osebno zaščito, oblačil, obutve, medicinskega in sanitetnega materiala, prehranskih paketov ter orodij za reševanje ob poplavi, požaru in potresu. Obiskovalcem bodo na voljo strokovni nasveti za varovanje objektov ter oprema za samozaščito, samoobrambo, protivlomna zaščita in alarmni sistemi. Državnim, civilnim in prostovoljnim silam za zaščito, reševanje in pomoč bodo na voljo gasilska ter reševalna vozila in oprema, naprave in sredstva za gašenje požarov, pripomočki za reševanje v primeru naravnih nesreč, oprema za orientacijo, sanitetni material, medicinski pripomočki ter oprema za prvo pomoč pa tudi za varstvo pri delu.
Slovenska policija bo predstavila zanimive predstavitve posameznih področij policijskega dela in preventivnih vsebin v sejemski hali in na zunanjem prireditvenem prostoru: dela, vozil in opreme prometnih policistov, policistov kolesarjev, specialne enote, Posebne policijske enote, gorske enote, kriminalistične policije, policijske forenzike, mejne policije, vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, policistov v mednarodnih civilnih misijah, preventivnih projektov policije, vozil nekdanje milice, Muzeja slovenske policije, policijskih združenj in policije na vodah. Obetajo tudi več prikazov praktičnega izvajanja policijskega postopka in samoobrambe z različnimi rekviziti, postopkov Posebne policijske enote, vodnikov službenih psov za splošno in specialistično uporabo, spretnosti policistov motoristov in konjenikov ter glasbene nastope kvarteta, kvinteta, seksteta in koncertne sestave Policijskega orkestra. Obiskovalci se bodo lahko tudi sami preizkusili na simulatorjih vožnje motornega kolesa in streljanja. Pripravili bodo otroški kotiček Policija za otroke, kjer bodo lahko najmlajši preverjali znanje cestnoprometnih pravil, se fotografirali z maskoto policista Leona, ustvarjali v kotičku za risanje in barvanje ter se pomerili v nagradni igri z žrebom za zanimive nagrade. Nastopil bo tudi Policijski orkester v polni in različnih komornih zasedbah...
Kot so na predstavitvi Sobre 2016, povedali: predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, ter mag. Martin Smodiš, podsekretar, Uprava RS za zaščito in reševanje, MORS, vodja izpostave Murska Sobota; podpolkovnik Ernest Pleh, odgovorni za postavitev in vsebino predstavitev Slovenske vojske; Borut Kocet, vodja sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota, in Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije, bo to izjemno zanimiv dogodek, ne le za strokovno temveč tudi za širšo javnost. Zato, če se želite oborožiti z znanjem in opremo za obrambo in samoobrambo, za varovanje premoženja ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah, vam bo na pomoč priskočilo 100 razstavljavcev iz 10 držav, s strokovnimi razstavami, dinamičnimi predstavitvami, posveti in nasveti pa tudi Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije, ki bodo vseskozi prisotni na sejmišču.
Vsak sejemski dan bo možno preizkusiti se v spretnosti streljanja z zračno puško, v streljanju z različnimi simulatorji ter v varni vožnji na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Ogledati si bo možno predstavitve spretnosti, opreme in znanja slovenskih vojakov, nastope Športne enote SV ter Garde. Zapeljete se lahko s pravimi vojaškimi vozili in poskusite enolončnice iz vojaškega kotla.
Spremljate lahko spretnostne vožnje policistov z motorji, njihovo delo s službenimi psi ter dovolite, da vas poučijo o samoobrambi. Seznanite se lahko z dejavnostmi in opremo Uprave RS za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter drugih operativnih sestavov. Sprostite se lahko ob nastopih Orkestra Slovenske vojske in Policijskega orkestra. Najmlajše vabita otroška kotička na razstavnem prostoru Policije in Uprave RS za zaščito in reševanje ter lutkovna predstava. Navdušila bo tudi mednarodna gasilska vaja »Povezani v pomoč« ter atraktivna vaja policijskega helikopterja in policijske gorske enote. Na voljo so vam zanimivi strokovni posveti in tisočeri koristni nasveti. Obilo pa je tudi priložnosti za vašo novo poklicno in karierno pot.
Sejem bo odprt od 22. do 24. 9. 2016 od 9. do 18. ure. Cene enodnevnih sejemskih vstopnic z vključenim DDV: odrasli 5,00 €, skupine odraslih nad 20 oseb 4,00 €, dijaki, študentje 3,00 €, skupine dijakov, študentov nad 20 oseb 2,00 €, upokojenci in starejši od 60 let 3,00 € . Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo prost vstop. Parkiranje je brezplačno! Sejem bo v četrtek odprla obrambna ministrica Andreja Katič, zaprla pa v soboto zvečer, notranja ministrica Vesna Györköš Žnidar.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Sejem Sejem SOBRA odpira Andreja, zapira Vesna