Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Kmetijska mehanizacija in oprema

 

Nagrajena kmetijska mehanizacija in oprema AGRA 2018

Nagrade - mehanizacijaV nedeljo, 26. 8. 2018 je potekala v okviru pestrega dogajanja 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA tudi svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj 38. mednarodnega ocenjevanja kmetijske mehanizacije in opreme. Prisotne sta uvodoma nagovorila Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma ter Dr. Franci Čuš, predsednik ocenjevalne komisije. Slavnostna govornica je bila Generalna direktorica direktorata za kmetijstvo Tadeja Kvas Majer, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

TRAKTOR PO IZBORU MLADIH KMETOV

Ker je letošnji sejem AGRA še posebej posvečen mladim kmetom, so pred priznanji mednarodnega ocenjevanja kmetijske mehanizacije in opreme podelili posebno priznanje letošnjega sejma: »Traktor po izboru mladih kmetov 2018«. Mladi organizatorji izbora so namreč polega tradicionalnega ocenjevanja pod okriljem sejma AGRA vsem prodajalcem traktorjev poslali tudi svojo pobudo za prijavo in sodelovanje na natečaju traktorja po izboru mladih kmetov. Prijavo so sestavljali ključni podatki posameznega predlaganega modela. Predlagan model je lahko vseboval tudi ključni opis, zakaj je konfiguracija osnovne oziroma dodatne opreme pomembna z vidika mladih kmetov.
V ožjem izboru je bilo izpostavljenih 5 modelov oziroma znamk traktorjev, ki so bili vključeni v glasovanje med mladimi kmeti. Glasovnice so prejeli mladi kmetje po elektronski pošti in so lahko glasovali le za enega izmed kandidatov.
Izmed vseh, ki so glasovali za traktorje, pa bodo izžrebali tudi nagrajenca, ki bo po predhodnem dogovoru s prodajalcem, prejel traktor v testno uporabo. V bodoče bo lahko vsako leto eden izmed mladih kmetov lahko preveril prednosti kvalitete tehnologije, ki mladim kmetom omogoča umnejše in konkurenčnejše kmetovanje.

Zahvale za sodelovanje in uvrstitev v ožji izbor so prejeli Agromehanika d.d. iz Kranja – za traktor Deutz Fahr 6130 TTV, Agroremont d.o.o. iz Sv. Trojice – za traktor John Deere 6130R, Agrosoršak d.o.o. iz Leskovca - za traktor Claas Arion 430 Panoramic ter Grapka A1 d.o.o.iz Brezovice pri Ljubljani – za traktor Claas Arion 450.

Za zmagovalca pa so mladi kmetje izglasovali traktor FENDT 313 Vario, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Interexport s sedežem v Potoku pri Komendi.

TRADICIONALNO, 38. MEDNARODNO OCENJEVANJ EKMETIJSKE MEHANIZACIJE IN OPREME POD OKRILJEM SEJMA AGRA

Ocenjevanje je potekalo 23. in 24. avgusta 2018 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni. Strokovno ocenjevalno komisijo so sestavljali predsednik prof. dr. Franci Čuš, Fakulteta za strojništvo, Maribor ter člani: Franc Fašalek, Gornja Radgona, doc.dr. Marjan Janžekovič, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Maribor ter doc.dr. Janez Kramberger Fakulteta za strojništvo, Maribor.

Na ocenjevanju je sodelovalo 29 podjetij, komisija pa je ocenila 50 prijavljenih eksponatov.

ŠAMPIONSKA NAGRADA ZA NOVI PROIZVOD DOMAČE PROIZVODNJE:
SIP, STROJNA INDUSTRIJA, D.D., ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI, POBIRALNI ZGRABLJALNIKI AIR

ŠAMPIONSKA NAGRADA ZA NOVI PROIZVOD TUJE PROIZVODNJE:
LARIX GT D.O.O., TRAKTOR LINDNER LINTRAC 110

DOSEŽENA ODLIČJA PO PODJETJIH

LEGENDA:
A/1 - Novi proizvodi iz domače proizvodnje
A/2 - Proizvodi iz domače proizvodnje
B/1 - Novi proizvodi iz tuje proizvodnje
B/2 - Proizvodi iz tuje proizvodnje
C/1 - novi proizvodi in storitve iz domače in tuje proizvodnje

AGROMEHANIKA d.d.
Hrastje 52a
SI-4000 Kranj
Tel.: 04/237 1327
www.agromehanika.si

SREBRNA MEDALJA
A/1 PRŠILNIK AGP 400-600 PRO
A/1 PRŠILNIK AGP 1000-1200 PRO

BRONASTA MEDALJA
A/1 PRŠILNIK AGP 300-600 R

AGROSORŠAK d.o.o.
Leskovec 90
SI-2331 Pragersko
Tel.: 02 8039 120
www.agrosorsak.si

ZLATA MEDALJA
B/2 CLAAS LEXION 750 TT
B/2 VÄDERSTAD CULTUS 300
B/2 VÄDERSTAD CARRIER 300

ASCON, TRGOVINA d.o.o.
Dolinska cesta 1h
SI-6000 Koper
Tel.: 05/ 625 00 00
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZLATA MEDALJA
B/2 TRAKTOR GOLDONI SERIJA Q
B/2 TRAKTOR ARBOS SERIJA 5000

BIJOL d.o.o.
Livarska cesta 17
SI-2376 Vuzenica
Tel.: 02/879 01 56
www.bijol.si

ZLATA MEDALJA
A/1 GOZDARSKI ZGIBNIK BWS 160 Z DVIGALOM

BONUM d.o.o.
Prelesje 33
SI-8232 Šentrupert
Tel.: 07/34 34 160
www.bonum.si

ZLATA MEDALJA
B/1 PROFESIONALNI VRTNI TRAKTOR AS 1040 YAK 4WD

BRAU d.o.o.
Brezoviška cesta 9
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Tel.: 059/ 039 809
www.brau.si

ZLATA MEDALJA
B/1 TRAČNI ZGRABLJALNIK S POBIRALNO NAPRAVO ROC RT 730
B/2 SAMOVOZNI KRMILNI VOZ KOALA 2,5 M3 MD/S

BRECKO ENGINEERING
Jakob pri Šentjurju 8
SI-3230 Šentjur Slovenija
Tel.: 031/872 788
www.brecko.eu

ZLATA MEDALJA
A/1 RAZDELJEVALNIK GNOJEVKE SLIDE SPREADER 9.0 PROFI

SREBRNA MEDALJA
A/1 ODJEMALNIK SILAŽE HAMSTER 200 XL PROFI

DARKO OPARA S.P.
Ljubljanska 123
SI-1230 Domžale
Tel.: 041 399 929
www.opara.si

ZLATA MEDALJA
B/1 STIGA E-PARK 220 PARKOVNA KOSILNICA BATERIJSKA LI-ON

ELEKTROTEHNIKA d.o.o.
Ulica Nikole Tesle 16
HR-48260 Križevci
Tel.: 00385 48/682 788
www.elektrotehnika.hr

BRONASTA MEDALJA
B/1 SIRARSKI KOTAO SK PRO LIFT

FARMTECH d.o.o.
Industrijska ulica 7
SI-9240 Ljutomer
Tel.: 02/584 91 00
www.farmtech.eu

ZLATA MEDALJA
A/1 CISTERNA ZA GNOJEVKO POLYCIS

GOMARK d.o.o.
Čeplje 52
SI-3305 Vransko
Tel.: 03/700 1503
www.gomark.si

ZLATA MEDALJA
A/1 KROŽNA ŽAGA SAF-X-CUT AUTOMATIC S TRANSPORTERJEM

GORENC IGOR STARE s.p.
Spodnji Brnik 81
SI-4207 Cerklje na gorenjskem
04/ 28 16 105
www.gorenc.si

SREBRNA MEDALJA
A/1 DROBILNIK TERASOFTER 300

GRAPAK A1 d.o.o.
Tržaška cesta 515
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Tel.: 04/277 2700
www.grapak.com

ZLATA MEDALJA
B/1 KOSILNICA CLAAS DISCO 3200 F MOVE
B/1 BALIRKA CLAAS ROLLANT 540 RC

SREBRNA MEDALJA
B/1 NAKLADALNIK KRAMER KL 25,5 T

HUSQVARNA AUSTRIA GmbH
Industriezeile 36
AT- 4010 Linz
Avstrija
Tel.: 0043 732/77
www.husqvarna.si

ZLATA MEDALJA
B/1 MOTORNA ŽAGA HUSQVARNA 572XP

INO BREŽICE D.O.O.
Krška vas 34b
SI-8262 Krška vas
Tel.: 07/49 59 233
www.inobrezice.com

ZLATA MEDALJA
A/1 INO VIBRATION CONTROL, PROFESIONALNI IN PAMETNI NADZOR VIBRACIJ NA KMETIJSKO KOMUNALNIH STROJIH (MULČERJI)

SREBRNA MEDALJA
A/1 ´INO SMART FLOW´ ELEKTRONIKA NA RAZSIPALNIKU MINERALNIH GNOJIL FERTI-2

LAGERHOF NEJC ŠUC s.p.
Molče 2
SI-3240 Šmarje pri Jelšah
Tel.: 031/755 599
www.lagerhof.eu

SREBRNA MEDALJA
B/2 KORUZNA SEJALNICA ÖZDÖKEN - VPHE DG-4

M. REBERNIK d.o.o.
Stročja vas 31
SI-9240 Ljutomer
040/ 794 567
www.mrebernik.si

ZLATA MEDALJA
B/1 VLEČENI 4 VRSTNI RAHLJALNIK Z DISKI, TEŽJI, VARIO-DISC EVERS / SALERNO 6M

PIŠEK – VITLI KRPAN d.o.o.
Jazbina 9a
SI-3240 Šmarje pri Jelšah
Tel.: 03/819 00 90
www.vitli-krpan.com

ZLATA MEDALJA
A/1 ŠČIPALNE KLEŠČE KS500

PROFI KMET D.O.O.
Prekopa 50
SI-3305 Vransko
Tel.: 031 240 577
www.profi-kmet.si

SREBRNA MEDALJA
B/2 GOZDARSKA PRIKOLICA BMF 10T2 + DVIGALO

BRONASTA MEDALJA
B/2 KRMILNO MEŠALNA PRIKOLICA KONGSKLIDE VM 8-15

PRIZNANJE
B/2 ČELNI TRAKTORSKI NAKLADALEC STOLL FZ 220 PROFILINE

ROBUST D.O.O.
Arja vas 104
SI-3301 Petrovče
Tel.: 03/703 8823
www.robust.si

ZLATA MEDALJA
A/1 DROBILNIK SD45

SREBRNA MEDALJA
A/2 PROFESIONALNI VERTIKALNI CEPILNIK DRV ROBUST

BRONASTA MEDALJA
A/1 POVEZOVALNIK DRV
A/1 TRANSPORTNI PLATO

ROTO SLOVENIJA d.o.o.
Puconci 12
SI-9201 Puconci
041/343 785
https://roto-group.eu/

SREBRNA MEDALJA
A/1 LOVILNIK OLJ ROSEP NS 6

STROJNO KLJUČAVNIČARSTVO SIMON JERAM S.P.
Podgora 1
SI-4224 Gorenja Vas
041/386 738
www.jeram.si

ZLATA MEDALJA
A/2 AVTOMATSKI SIRARSKI KOTEL

SREBRNA MEDALJA
A/2 PINJA

TAJFUN LIV, PROIZVODNJA IN RAZVOJ d.o.o.
Industrijska cesta 2.
SI-6230 Postojna
Tel.: 05/728 3960
www.tajfun-liv.si

ZLATA MEDALJA
A/1 HIDRAVLIČNI ŽERJAV LIV 120ZK PLUS

TAJFUN PLANINA d.o.o.
Planina 41a
SI-3225 Planina pri Sevnici
Tel.: 03/746 4424
www.tajfun.com

ZLATA MEDALJA
A/1 GOZDARSKI VITEL VIP PRO 90

SREBRNA MEDALJA
A/1 GOZDARSKA PRIKOLICA GAP 140

TRAKOM D.O.O.
Zadobrova 69
SI-3211 Škofja vas
Tel.: 03/546 1870
www.trakom-slo.com

ZLATA MEDALJA
B/1 KMETIJSKI TRAKTOR SAME VIRTUZ 140
B/1 KOSILNICA VICON EXTRA 732T

TRISA d.o.o.
Hraška cesta 5
SI-4248 Lesce
Tel.: 05/916 5656
www.trisa.si

ZLATA MEDALJA
C/1 GOZDARSKI ZGIBNIK WELTE W130

UNIFOREST d.o.o.
Dobrišna vas 14a
SI-3301 Petrovče
Tel.: 03/777 1410
www.uniforest.com

ZLATA MEDALJA
A/1 REZALNO CEPILNI STROJ TITAN 43/20 J
A/1 HORIZONTALNI CEPILNIK MAGNUM 32

SREBRNA MEDALJA
A/1 SCORPION (KONCEPT)

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Sejem Kmetijska mehanizacija in oprema