Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Predstavitev sejma NATURO 2019

 

NATURO, 5. MEDNARODNI SEJEM ZELENEGA TURIZMA IN BIVANJA, NAS POVEZUJE Z NARAVO

Sejem NATUROMednarodni sejem zelenega turizma in bivanja NATURO povezuje ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter bivanja z naravo. Na površini 1.700 m2 predstavlja 135 razstavljavcev iz štirih držav zelene turistične destinacije, doživetja v naravnih zdraviliščih, raziskovanje v krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah in razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih. Posebne pozornosti sta deležna projekt »Visit Pomurje« ter rekreacijska in turistična raba gozdov.
Predstavljena bo uporaba naravnih materialov za bivanje in oblačenje.

Stroko in najširšo javnost vabijo aktualni strokovni posveti in predavanja znanih strokovnjakov o trajnostnem turizmu in rekreaciji v gozdu, o Dravski kolesarski poti v Sloveniji in na Hrvaškem, o setvi, žetvi in uporabnosti različnih sort industrijske konoplje, o turističnih spominkih in darilih s področja kulinarike in gastronomije.
Sejemsko ponudbo bo popestrila Tržnica NATURO s prodajo domačih, naravnih pridelkov, prehranskih izdelkov in naravne kozmetike.
Obiskovalce bodo razgibavale atraktivne, dinamične predstavitve naravne rekreacije. Adrenalina željni se bodo lahko preizkusili na umetni plezalni steni in tisti, bolj umirjeni s pravilnostjo telesne drže in priporočljivimi vajami. Za vse pa bo zanimiva demonstracija pravilne nordijske hoje, borilnih veščin in streljanje s trenažerjem.

OSEBNA IZKAZNICA 2019

Razstavni prostor skupaj – 1.700 m2
Število razstavljavcev – 135
Število sodelujočih držav – 4
Sodelujoče države – Slovenija, Avstrija, Hrvaška, Madžarska

Razstavni prostor mednarodne razstave starodobnikov "AVTO-MOTO KLASIKA" – 5.000 m2

V NATURO!

Sejem NATURO vabi v naravo s predstavitvami ponudbe turističnih društev, občin, lokalnih ponudnikov, pridelovalcev, predelovalcev, vinarjev in turističnih kmetij. Posebej pestro predstavitev pripravljajo Pomurske občine, ki jih združuje tudi skupen projekt »Visit Pomurje«.
Poudarek bo tudi na odnosu turizma, gozda in kulture.
Pestra bo ponudba turističnih prevozov in namestitev, hotelov, zdravilišč, apartmajev, šotorišč ..
Pridelovalci bodo ponujali svoja odlična vina, domače, naravne pridelke in jedi. Na voljo bo obilica peciva, izdelki iz ovčje volne, unikatni leseni izdelki, naravna kozmetika ...
K naravnemu bivanju kličeta razstava Čar lesa ter prikaz gradnje iz konopljinega betona.
K električni mobilnosti vabijo električna kolesa, dvokolesniki in skukterji, k še bolj naravni pa kolesa na človeški pogon in ergonomski kolesarski sedeži.
K sonaravni pridelavi in življenju vabijo izmenjevalnica semen, znanja in dobrin, naravni materiali ter pripomočki, kot so zeolit, humus, zastirka, bio lončki, ...

V GOSTE NAJBOLJŠIM!

Turistična zveza Slovenije pripravlja osrednjo sejemsko predstavitev. Pod njenim okriljem bodo svojo dejavnost in ponudbo predstavile regijske turistične zveze ter številna lokalna turistična društva iz celotne Slovenije. Prostovoljci bodo poskrbeli za živahno sejemsko vzdušje, predstavljali obiskovalcem kulturne posebnosti ter jim ponujali v pokušnjo izvrstne kulinarične lokalne dobrote. Turistična zveza Slovenije skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije pripravlja za obiskovalce sejma tudi predstavitev 21 tematskih poti (»Naj tematske poti 2018«).

V okviru velike razstave Pomurske turistične zveze in projekta »Visit Pomurje« bodo obiskovalci lahko začutili pisano pomursko podeželje in našli številne razloge za obisk Pomurja. Številni turistični ponudniki jim bodo predstavili možnosti aktivnega preživljanja prostega časa (kolesarjenje, pohodništvo), namige za izlete, pestro kulinarično zakladnico tistih, ki panonske gastronomske užitke ustvarjajo s srcem, aktualne prireditve in novosti. Za obiskovalce pripravljajo tudi veliko nagradnih iger, povezanih z aktivnim oddihom v zeleni destinaciji Pomurje.

Poseben poudarek bo posvečen rekreacijski in turistični rabi gozdov. Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, Zvezo tabornikov Slovenije ter nekaterimi vladnimi in nevladnimi institucijami, ki so vključene v kodeks »Obisk v naravi«, pripravlja zanimivo razstavo »Turizem, gozd, kultura« ter predstavitev obiskovanja narave in uživanje njenih danosti. Obiskovalci se bodo lahko prepustili meditacijam v gozdu in pripovedovanju zgodb o doživljanju gozda, ki bo potekalo ob tabornem ognju. V okviru Inštituta za gozdno pedagogiko bodo organizirane tudi delavnice Gozdne pedagogike.

S svojo dejavnostjo se bo predstavila Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s planinskimi društvi Meddruštvenega odbora Pomurje. Na planinska doživetja vas bodo vabile planinske koče širom Slovenije. Za dobro razpoloženje na razstavnem prostoru bodo skrbela lokalna planinska društva. Na voljo bodo publikacije Planinske založbe PZS in ostale vsebine planinske dejavnosti.

NARAVNA TRŽNICA NATURO

Ob večjih razstavnih prostorih bo organizirana Tržnica NATURO, na kateri bodo pridelovalci ponujali domače dobrote, kot so vino, med in medeni izdelki, mesni izdelki, suhe mesnine, mlečni izdelki, kruh, marmelade, žganje, kis, naravni sokovi, čaji, suho sadje, vloženine, ekološke moke iz pire, pšenice, enozrnice, ajde, koruze, rži, ajde, khorasan pšenice (kamut), ovsa ter prosa, hladno stiskano bučno, sončnično, repično jedilno olje in bučna semena ...
Na voljo bodo ajdovi piškoti, domači veganski piškoti, sadne pite, zdravju prijazna hrana iz lokalnih surovin, čokoladni izdelki, prekmurska in prleška gibanica.
Tu so tudi izdelki iz čiste slovenske ovčje volne, unikatni leseni izdelki, lesene igrače in spominki, vzglavniki z ajdo in sivko, »patchwork izdelki«, šivani izdelki polnjeni s sivko, keramika, nakit, slike in ilustracije.
Manjkali ne bodo ročno izdelani slovenski naravni kozmetični izdelki, naravne kreme za obraz, naravna masla za telo in roke, masažna olja, naravni deodoranti, balzami za ustnice in piling za telo ...

ATRAKTIVNE NARAVNE AKTIVNOSTI

Atraktivne bodo dinamične predstavitve aktivne rekreacije v naravi. Plezanja željni obiskovalci se bodo lahko preizkusili na umetni plezalni steni. Seznanili se bodo lahko s pravilnostjo telesne drže in se seznanili s priporočljivimi vajami. Lahko se bodo udeležili demonstracije pravilne nordijske hoje ter se preizkusili v borilnih veščinah in streljanju s trenažerjem.

ODPIRALNI ČAS IN VSTOPNICE

Sejmi NATURO ter LOV in RIBOLOV bodo odprti od petka, 12. do nedelje, 14. aprila 2019 od 9.00 do 18.00 ure.

Za obisk vseh sočasnih prireditev veljajo enotne cene enodnevnih vstopnic:
• odrasli – 5,00 €
• učenci, dijaki, študenti – 2,50 €
• odrasli – skupina nad 20 oseb, upokojenci, lovci, ribiči, planinci (predložiti je treba člansko izkaznico) – 4,00 €
• mladina – skupina nad 20 oseb – 2,00 €

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine.

Parkirnine ni!
OB SEJMU NATURO POTEKATA 11. MEDNARODNI SEJEM LOVSTVA IN RIBIŠTVA TER RAZSTAVA STARODOBNIKOV »AVTO-MOTO KLASIKA«

11. mednarodni sejem lovstva in ribištva ponuja sočasno s sejmom NATURO ugodne nakupe najnovejše opreme, oblačil in obutve za lov ribolov in dejavnosti v naravi, terenska vozila, zanimive razstave ter radožive prireditve.

Mednarodna razstava starodobnikov »AVTO-MOTO KLASIKA« je sočasna prireditev razstavnega in prodajnega značaja, ki je posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Organizira jo SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

DNEVI IN URICE ZA NARAVO

Vsak dan

- plezanje za obiskovalce na umetni plezalni steni / zunaj pred halo B
- pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju / zunaj pred halo B
- gozdna pedagogika / zunaj pred halo B (petek)
- meditacija v gozdnem prostoru – gozdna kopel / hala B, Zeleni oder (petek, sobota)
- predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate / hala B, Zeleni oder
- predstavitve in pogovori z vrhunskimi športniki zaposlenimi v Slovenski vojski ter predstavitev možnosti
vključevanja v Slovensko vojsko / hala B, razstavni prostor Slovenske vojske
- streljanje s trenažerjem / hala B, razstavni prostor Slovenske vojske
- demonstracije nordijske hoje / zunaj pred halo B
- izmenjevalnica semen, znanja in dobrin / hala B, razstavni prostor EKOCI
- turnir pink ponk, izdelava smoothijev / zunaj pred halo B (sobota, nedelja)

Petek, 12. april 2019

9.00 - 12.00 / Zeleni oder v hali B
Meditacije v gozdnem prostoru – gozdna kopel
Vodi: Marija Imperl, Društvo za trajnostni razvoj in osebnostno rast – Institut Treelogy
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

9.00 - 12.00 / Zunaj pred halo B
Pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju
Pripoveduje: Tone Lesnik, Prosilva Slovenije
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

9.00 - 12.00 / Zunaj pred halo B
Gozdna pedagogika
Delavnico vodi: dr. Urša Vilhar, Inštitut za gozdno pedagogiko
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

10.00 / Prireditveni oder v hali A2
Svečano odprtje sejmov NATURO, LOV in RIBOLOV

12.00 - 13.00 / Dvorana 2
Posvet: Trajnostni turizem in rekreacija v gozdu
- Rezultati projekta »Priprava strokovnih izhodišč za turistično in rekreacijsko rabo gozdov« v okviru projekta Ciljnega raziskovalnega programa – CRP »Zagotovimo.si hrano za jutri« / dr. Urša Vilhar, Gozdarski inštitut Slovenije
- Drava Bike – doživetje za vsakim zavojem! / Karmen Razlag, Zavod za turizem Maribor-Pohorje in Uroš Rozman, RRA Koroška
Predavanje o Dravski kolesarski poti v Sloveniji in na Hrvaškem, predstavitev Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot in predstavitev doživetij, ki jih ponuja kolesarjenje ob reki Dravi. Organizirano kolesarjenje se vsako leto odvija v času Drava Festivala v mesecu juliju, letos med 2. in 7. julijem. Več informacij: www.dravabike.si
- Razprava
Organizatorji: Gozdarski inštitut Slovenije, Zavod za turizem Maribor-Pohorje in RRA Koroška
Vabljeni: lastniki gozdov, planinska društva, turistična društva, lovske družine, turistični zavodi, LTOji, TICi in širša javnost
13.30 – 15.00 / Dvorana 2
Posvet: Setev, žetev in uporabnost različnih sort industrijske konoplje
- Uvodni pozdrav / predstavnik Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS
- Primernost različnih sort konoplje za setev v prehranske namene in za namen pridelave vlaken /
dr. Barbara Čeh, IHPS
- Potrebne predelave na kombajnu za žetev semena konoplje / prof. dr. Ivan Pahole, Univerza Maribor
- Industrijska konoplja v gradbeništvu / Primož Zorec, CoGreen d.o.o.
- Bioplastika – izziv prihodnosti / Domen Štraser, Evergreen
Organizator: EKOCI - Eko civilna iniciativa Slovenije, združenje za trajnostno prihodnost

15.00 - 16.00 / Zunaj pred halo B
Demonstracija nordijske hoje
Organizator: Vinotour Svečina

15.00 - 16.00 / Zeleni oder v hali B
Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate
Organizator: Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona

Sobota, 13. april 2019

9.00 - 12.00 / Zunaj pred halo B
Pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju
Pripoveduje: Tone Lesnik, Prosilva Slovenije
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

9.00 - 17.00 / zunaj pred halo B
Zdravo športanje s Klinko (turnir v namiznem tenisu, izdelava sadnih smoothijev)
Organizator: Študentsko-mladinski klub Klinka

10.00 - 11.00 / Zeleni oder v hali B
Meditacije v gozdnem prostoru – gozdna kopel
Vodi: Marija Imperl, Društvo za trajnostni razvoj in osebnostno rast – Institut Treelogy
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

11.00 - 12.00 / Zeleni oder v hali B
Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate
Organizator: Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona

11.00 - 12.00 / Dvorana 2
Posvet: Turizem v gozdnem prostoru
Primer dobre prakse »Po sledeh vodomca - Turistično društvo Cer«
Predavata: Jože Prah Zavod za gozdove Slovenije in predstavnik TD Cer
Organizatorji: Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in Turistično društvo Cer
Vabljeni: lastniki gozdov, planinska društva, turistična društva, lovske družine, turistični zavodi, LTOji, TICi in širša javnost

12.00 - 14.00 / Zeleni oder v hali B
Brezplačna delavnica in svetovanje: Ocena telesne drže in priporočljive vaje
Vsebina: Ocena telesne drže nam omogoča, da prepoznamo morebitna mišična neravnovesja, ki so lahko vzrok bolečin v hrbtu ali sklepih. Pravočasna sanacija ugotovljenih pomanjkljivosti v telesni drži nam lahko prihrani marsikatero poškodbo ali bolečine. Ob zavedanju nepravilne drže je posameznik veliko bolj pozoren na gibe, ki jih opravlja skozi dan in tako poskrbi za zelo pomembno higieno hrbtenice. Že nekaj minut vadbe na dan med enoličnim delom lahko pripomore k boljši kondiciji telesa, boljši telesni drži ter zmanjšuje zakrčenost in napetost mišic.
Pridite na brezplačno delavnico, kjer vam bo ekipa Fit Z Andrejo ocenila vašo držo in vam pokazala nekaj enostavnih vaj za izboljšanje telesne drže, ki jih lahko opravite doma.
Organizator: Andreja Zrnič - FIT z Andrejo

14.00 - 15.00 / Zeleni oder v hali B
Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate
Organizator: Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona

15.00 - 16.00 / Zeleni oder v hali B
Meditacije v gozdnem prostoru – gozdna kopel
Vodi: Marija Imperl, Društvo za trajnostni razvoj in osebnostno rast – Institut Treelogy
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

15.00 - 16.00 / Zunaj pred halo B
Demonstracija nordijske hoje
Organizator: Vinotour Svečina
Nedelja, 19. april 2015

9.00 - 12.00 / Zunaj pred halo B
Pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju
Pripoveduje: Tone Lesnik, Prosilva Slovenije
Organizator: Zavod za gozdove Slovenije

9.00 - 13.00 / zunaj pred halo B
Zdravo športanje s Klinko (turnir v namiznem tenisu, izdelava sadnih smoothijev)
Organizator: Študentsko-mladinski klub Klinka

10.00 - 11.00 / Zeleni oder v hali B
Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate
Organizator: Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona

11.00 - 12.00 / Dvorana 2
Posvet: Turistični spominki in darila s področja kulinarike in gastronomije
Predava: dr. Janez Bogataj
Organizator: Turistična zveza Slovenije

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Sloveniji podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu kandidature Slovenije za ta naziv sodeluje tudi Turistična zveza Slovenije (TZS) s projektom kulinaričnih in gastronomskih spominkov, ki ga bo izvedla v naslednjih letih za turistične regije Slovenije.
V letu 2019 bo TZS razpisala javni natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov za Termalno Panonsko Slovenijo. Kulinarični in gastronomski spominki so posebna spominkarska zvrst, ki vključuje živila, jedi in pijače ter kulinarične pripomočke, ustrezno urejene, oblikovane in opremljene za spominkarsko ponudbo. Namen projekta ni samo v razvoju in pestrejši ponudbi te vrste spominkov, temveč tudi v vključitvi najboljših na mednarodno spletno stran, kar bo pomemben prispevek k njihovi razpoznavnosti in prodaji.
Vabljeni: turistična društva, turistični zavodi, LTOji, TICi, ponudniki kulinaričnih in gastronomskih spominkov, rokodelci in širša javnost

11.00 - 12.00 / Zunaj pred halo B
Demonstracija nordijske hoje
Organizator: Vinotour Svečina

14.00 - 15.00 / Zeleni oder v hali B
Predstavitev in prikaz borilne veščine Shotokan karate
Organizator: Shotokan Karate Do klub Gornja Radgona

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Sejem Predstavitev sejma NATURO 2019