Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

2. ocenjevanje divjačinskih salam

 

Rezultati 2. ocenjevanje divjačinskih salam

LovV sklopu mednarodnega sejma lovstva in ribištva je v Gornji Radgoni 3. aprila potekalo tudi 2. ocenjevanje divjačinskih salam. Na ocenjevanju je sodelovalo 17 prijaviteljev z 31 izdelki. Ocenila jih je strokovna komisija v sestavi: Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje-Miklavž, predsednik, ter člani Irena Kos, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Igor Kustec, Panvita MIR d.d. in Zdenka Tompa, gastronom, kulinarik. Posebno priznanje Prvak sejma LOV za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je pridelal Dušan Bevc za Salamo divjega prašiča.

KOMENTAR PREDSEDNIKA OCENJEVALNE KOMISIJE

»Ocenjevalna komisija ugotavlja, da se je kvaliteta salam, poslanih na ocenjevanje, močno dvignila. Za izdelavo je bilo uporabljeno odlično meso slovenske divjadi. Seveda pa brez znanja in zagnanosti sodelujočih ne bi nastali tako odlični izdelki. Z njimi so naredili velik korak za promocijo divjačinskega mesa in z njim povezane gastronomije. Pričakujem, da bo na tretjem ocenjevanju divjačinskih salam sodelovalo še več ljubiteljskih izdelovalcev s še več odličnimi vzorci.«

Predsednik komisije, Zdenko Čuš

REZULTATI PO ABECEDNEM VRSTNEM REDU UDELEŽENCEV

Denis Ahačič
Lom pod Storžičem 27, SI-4290 Tržič

SREBRNA MEDALJA
- Divjačinska salama - jelenjad (jelen, košuta)
-----------------------------------

Dušan Bevc
Debenec 45d, SI-8233 Mirna

ZLATA MEDALJA
- Salama divjega prašiča
- Jelenova salama
-----------------------------------

Jože Bevc
Debenec 59, SI-8233 Mirna

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama
-----------------------------------

Blaž Dular
Hruševec 23, SI-8351 Straža
Telefon: 040/524 974

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama

SREBRNA MEDALJA
- Špehovka - jelen
-----------------------------------

Anton Gajšek
Loka pri Žusmu 2, SI-3223 Loka pri Žusmu

ZLATA MEDALJA
- Salama divjega prašiča - 70%
- Salama divjega prašiča - 80%
-----------------------------------

Primož Gajšek
Loka 2, SI-3223 Loka pri Žusmu

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama
-----------------------------------

Kmetijska zadruga Tolmin, z.o.o.
Rutarjeva 35, SI-5220 Tolmin
Telefon: 05/380 0180
www.kz-tolmin.si

ZLATA MEDALJA
- Salama divjega prašiča
- Jelenova salama
-----------------------------------

Vinogradništvo Kolarič
Norički Vrh 35, SI-9250 Gornja Radgona
Telefon: 041/618 395
www.vinogradnistvo-kolaric.eu

SREBRNA MEDALJA
- Divjačinska salama - muflon, divji prašič, jelen, govedina
-----------------------------------

Hubert Kordež
Podjuna 4, A-9142 Globasnitz / Globasnica, Avstrija
Telefon: 0043 664/522 3422

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama
- Salama od gamsa
- Salama divjega prašiča

-----------------------------------

Marjan Kranjc
Kalce 7, SI-1370 Logatec
Telefon: 01/754 2336
Faks: 01/754 2333

ZLATA MEDALJA
- Divjačinska salama - damjak
- Salama divjega prašiča
- Divjačinska salama špeharica - divji prašič 40%, damjak 20%

SREBRNA MEDALJA
- Jelenova salama
-----------------------------------

Sebastijan Lipec s.p.
Vodovodna ulica 5, SI-1433 Radeče

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama
-----------------------------------

Milan Rebrec
Vitomarci 79, SI-2255 Vitomarci
Telefon: 02/757 2091; 02/566 9038
Faks: 02/566 9039

SREBRNA MEDALJA
- Divjačinska salama - damjak

-----------------------------------

Mesnica, Simon Šemrov s.p.
Zgornje Jezersko 81, SI-4206 Zgornje Jezersko

ZLATA MEDALJA
- Jelenova salama
- Gamsov salamin
-----------------------------------

Martin Šestanj
Stražgonjca 18, SI-2331 Pragersko

ZLATA MEDALJA
- Divjačinska salama - 60% divji prašič, 20 % jelen

Tone Tratnjek
Črešnjevci 133a, SI-9250 Gornja Radgona

ZLATA MEDALJA
- Salama Anton - jelenova salama
- Salama Kaja - jelenova salama
- Salama Mojca - jelenova salama
-----------------------------------

Miran Zupančič
Šubičeva 1, SI-1234 Mengeš
Telefon: 041/758 300

ZLATA MEDALJA
- Divjačinska salama - 8 letna košuta

SREBRNA MEDALJA
- Divjačinska salama - 4 letna košuta

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Sejem 2. ocenjevanje divjačinskih salam