Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Otroci spoznavajo tenis

 

V Teniškem klubu Radgona poučuje tudi otroke iz vrtca in osnovnošolce

Tenis otrociKot že vrsto let so v Teniškem klubu Radgona, ki šteje 130 članic in članov, in katerega predsednik je Marjan Misja, tudi letos pripravili tečaj tenisa za otroke. Najprej je vaditelj tenisa z ustrezno licenco Iztok Vršič, prvih teniških korakov učil 16 majhnih otročkov, deklic in fantkov starih štiri in pet let. In čeprav so še teniški loparji večji kot nekateri malčki iz vrtca, so otroci bili navdušeni, večina teh pa bo gotovo še naprej igralo tenis. „Preko Športne zveze Gornja Radgona smo se prijavili na posebni občinski razpis, kjer smo bili uspešni pri pridobitvi ustreznih finančnih sredstev, tako da je tečaj tenisa za te malčke oz. njihove starše brezplačen. Sedaj bomo nadaljevali s tečaji tenisa za šest, sedem, osem, devet in desetletne otroke“, nam je povedal predsednik kluba Marjan Misja, ki je ponosen, da se praktično celi julij, na večini teniških terenih na ŠRC Trate, tare otrok, ki si želijo kar se da bolje spoznati vse čare lepega belega športa.

Poleg Vršiča so tudi drugi dejavni člani omenjenega kluba tako na teniška igrišča privabili predvsem radgonske malčke in osnovnošolce, nekaj pa jih je tudi od drugod, vsem pa želijo predvsem predstaviti teniško igro ter jih navdušiti za ta šport. Že pred tem pa so zagotovili teniške loparje, žogice in strokovno vodstvo, kar je je v takšnih primerih nujno. Otroci, ki so razdeljeni na skupine glede na starost predvsem spoznavajo tenis in vse povezano z njim. Tisti večji so med drugim spoznali tudi oba osnovna udarca in začetni udarec, manjši otroci pa so se najprej seznanili z nošenjem in udarjanjem žoge z loparjem. Vsekakor pa to ni vse, kajti otroci se bodo v nekaj naslednjih tednih naučili marsikaj, in ne bo nobeno presenečenje, če bo kateri izmed njih tudi po začetnem tečaju, nadaljeval z igranjem tenisa.

Vsekakor gre za koristno prakso, kajti poleg učenja tenisa in ukvarjanja s športom, so v TK Radgona, predvsem poskrbeli, da otroci koristno in zdravo preživijo prosti čas. Ob pogledu na vse te malčke na teniških terenih in tudi na drugih igriščih ŠRC Trate, je marsikomu prijetno pri srcu. Škoda je le, da nekateri starši in drugi skrbniki niso dojeli, da se na tem športnem in rekreacijskem centru lahko dogaja marsikaj zanimivega in prijetnega za vsakega otroka, od tistega, ki je komajda shodil (ali tudi ne) pa vse tja do dijakov in študentov, seveda tudi do očetov, mamic, tet in stricev, ter dedkov in babic...

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Šport Otroci spoznavajo tenis