Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Druži jih ljubezen do starih vozil in druge tehnike

 

Desetič so pripravili srečanje ljubiteljev stare kmetijske in avto tehnike »Benedikt 2012«

Starodobniki - BenediktČeprav so pred nekaj tedni na Poleni v Lenartu pripravili svojo jubilejno, 10. srečanje, s čim so obeležili tudi desetletnico delovanja, saj so bili ustanovljeni 12. februarja 2002, se člani Kljuba starodobnikov Slovenskih goric, niso izneverili še eni tradiciji. V okviru praznovanja 13. občinskega praznika občine Benedikt, se namreč pred „Penzionom Petelin“ v središču Benedikta, pripravili še 10. srečanje članov Kluba starodobnikov Slovenskih goric, ki združuje 110 članic in članov, ljubiteljev stare tehnike, ki razpolagajo s približno 200 različnih starodobnikov.

Vse skupaj se je začelo že v zgodnjih jutranjih urah, ko so sprejeli in pozdravili vse udeležence, končalo pa pozno popoldan, ko so se popeljali po občini Benedikt in z nekaj postanki, končali z družabnim srečanjem pri benediškem lovskem domu.

Vmes so stare lepotce, med katerimi je najstarejši bil traktor „Svoboda“, letnik 1934, ki je last predsednika kluba Franca Lasbaherja, zraven pa še nekaj motorjev in traktorjev starih nad 70 let, občudovali praktično vsi prebivalci občine Benedikt, ter mnogi njihovi gosti, ki so prišli na proslavo občinskega praznika. Kot nam je povedal predsednik Kluba starodobnikov Slovenskih goric Franc Lasbaher, je srečanje potekalo s ciljem, da bi poglobili skrb za ohranjanje starih vozil in kulturne dediščine sploh, ter skrb za seznanjanje in obveščanje članov in drugih občanov o pomembnosti in zgodovini vozil ter kulturne dediščine. Zato so pravzaprav že pred desetimi leti v Benediktu tudi ustanovili svoj klub. Gre za društvo ljubiteljev starih avtomobilov, motorjev, kmetijske mehanizacije in druge stare tehnike, ki ima sedež na Mariborski cesti 21 v Benediktu v Slovenskih goricah, deluje pa za širše območje Slovenskih goric. Ustanovili so ga na pobudo Rudija Bunderla iz KGZ Ptuj, doma iz Oseka, in dveh benediških podjetnikov Franca Lasbaherja ter Bojana Mavriča, ki so tudi že sedaj lastniki večjega števila starih vozil in opreme, še posebej Lasbaher.

»Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da organiziramo združenje ljubiteljev starih vozil in druge tehnike ter opreme. To bomo dosegli v sodelovanju z organizacijami in institucijami, ki se strokovno ali drugače ukvarjajo s tem; prizadevamo se za čim višjo strokovno raven dela društva; Skrbimo tudi za varnost članov, jih v ta namen dodatno izobražujemo in skrbimo za preventivne varnostne ukrepe ter spoštovanje pravil v izvajanju svojih dejavnosti. V društvu organiziramo tudi razna srečanja in razstave, sodelujemo z drugimi društvi iz regije, predvsem pa skušamo osveščati članstvo in občane za ohranjanje kulturne dediščine na področju starih vozil in opreme. Vsekakor nam je v ospredju spoznavanje vozil in druge kulturne dediščine, pa druženje ljubiteljev oldtimerjev ipd«, nam je delovanje Kluba starodobnikov, predstavil njegov predsednik Franc Lasbaher, ki si želi, da bi čim več ljudi skrbelo za ohranjanje tehniške kulturne dediščine. »Mladim želimo vcepiti v srce, da bi varovali kulturno dediščino in mislim, da nam to uspeva tudi s takšnimi prireditvami«, pravi Franc Lasbaher, ki se ni mogel odločiti, kateri predstavljeni eksponat je še posebej navdušil občinstvo.

Tukaj si lahko ogledate slike.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Srečanja Druži jih ljubezen do starih vozil in druge tehnike