Otroka sta jim obogatila zakonsko življenje!

Zlata poroka HelIstega dne, kot pred pol stoletja, ko sta prvič stopila pred oltar, sta Marija in Jože Hel iz Kunove pri Negovi, v soboto, 20. maja 2017, v krogu najbližjih, sosedov in številnih prijateljev praznovala svojo zlato poroko. Enako kot pred petdesetimi leti, ko sta se poročila v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku, od koder izhaja zlatoporočenka Marija, sta tudi tokrat želela svojo 50 letno skupno zakonsko življenje potrditi v cerkvi. Tokrat sta se Bogu za srečen zakon zahvalila v cerkvi Marijinega Rojstva v Negovi, kjer sta jima bili priči hčerka Roberta in sin Jože.

Zlati zakonski jubilej sta obeležila Marja in Jože Hel

Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Odpeljali so se za "svojim" župnikom

 

Kako je župnik Janko ob Slivniškem jezeru blagoslovil radgonske motoriste?

Blagoslov motoristovŠmartno v Rožni dolini je sicer manjša vas ob Slivniškem jezeru, v celjski občini, ki premore le okoli 300 duš. So pa v kraju prijaznih in veselih ljudi ponosni na svojo istoimensko župnijo, ki je bila ustanovljena leta 1760 s posredovanjem goriškega nadškofa Mihaela Attemsa, in katera je oskrbovana iz Don Boskovega centra Celje. Domača cerkev sv. Martina je lepo urejena, enako kot njena okolica, za kar skrbijo verniki na čelu s svojim novim župnikom Jankom Ivančičem. In to je prav tisti župnik, ki je do lanskega poletja vodil župnijo sv. Cirila in Metoda v Radencih, kjer je bil izjemno priljubljen, kot je to sedaj postal v Rožni dolini.

V znak spoštovanja do svojega nekdanjega prijatelja in priljubljenega duhovnika, Janka Ivančiča so se člani Motorističnega kluba Gornja Radgona, katerega predsednik je Peter Pohorec, na dokaj deževno majsko nedeljo za „svojim" župnikom odpravili v Rožno dolino.
„Naš Janko nas je blagoslavljal osem let, torej vseskozi ko je bil župnik v Radencih. In potem ko ga je dolžnost poslala drugam, smo se odpravili na obisk v njegovo novo župnijo. Res nam je občasno nagajal dež, a to nikogar ni motilo in vseh 32 naših članov je z veseljem obiskalo Šmartno v Rožni dolini, kjer so nas odlično sprejeli in pogostili. Res je, da Janko ni motorist, a to nič ne spremeni. Vedno nam je stal ob strani in tako je tudi sedaj, ko smo se po blagoslovu in žegnanju vseh nas motoristov, vsi skupaj družili in lepo imeli. Zraven je bilo tudi nekaj motoristov iz domačega okolja, ki so se nam pridružili, pravzaprav so nas lepo pogostili. Lepo so nas sprejeli tudi lokalni verniki, ki so prav tako hitro vzljubili župnika Janka. Veseli smo novih prijateljstev in smo že povabili motoriste iz Šmartnega v Rožni dolini, da nas obiščejo v deželi ob reki Muri", nam je po vrnitvi iz Rožne doline povedal podpredsednik MK Gornja Radgona Branko Weindorfer, ki je zatrdil, da bodo tudi v bodoče nadaljevali prijateljstvo in sodelovanje z novimi znanci iz Rožne doline. Prav tako bodo radgonski in radenski motoristi tudi v bodoče odhajali na blagoslov k svojemu župniku Janku.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Srečanja Odpeljali so se za "svojim" župnikom