Otroka sta jim obogatila zakonsko življenje!

Zlata poroka HelIstega dne, kot pred pol stoletja, ko sta prvič stopila pred oltar, sta Marija in Jože Hel iz Kunove pri Negovi, v soboto, 20. maja 2017, v krogu najbližjih, sosedov in številnih prijateljev praznovala svojo zlato poroko. Enako kot pred petdesetimi leti, ko sta se poročila v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku, od koder izhaja zlatoporočenka Marija, sta tudi tokrat želela svojo 50 letno skupno zakonsko življenje potrditi v cerkvi. Tokrat sta se Bogu za srečen zakon zahvalila v cerkvi Marijinega Rojstva v Negovi, kjer sta jima bili priči hčerka Roberta in sin Jože.

Zlati zakonski jubilej sta obeležila Marja in Jože Hel

Frančiška: Sem vesela slovenska deklica"!

Frančiška Gutman jubilejTe dni je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, kot vedno, ko kakšen občan ali občanka praznuje visok življenjski jubilej, obiskal še eno svojo občanko, in sicer Frančiško Gutman v Kokolajnščaku. Skupaj s sodelavko, direktorico občinske uprave Francko Lavrenčič, ter predstavnicama Krajevnega odbora RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetko Fiala, Rozino Kraner in Olgo Žmavc, je župan slavljenki izročil darilo ter ji voščil ob 90. življenjskem jubileju. Prijazno jih je sprejel sin Jurij, ki z družino skrbi za jubilantko Frančiško Gutman.

Veliko veselja ob visokem življenjskem jubileju Frančiške Gutman

Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Akril "Kozmos-vesolje" za Ludvika Krambergerja

 

Po 66 letih srečanje maturantov Nižje gimnazije Gornja Radgona

Obletnica - nižja gimnazija GRDijaki – maturanti nekdanje Nižje gimnazije, ki je delovala na radgonskem gradu, ki se v zadnjih letih srečujejo vsako leto, so te dni imeli svoje srečanje natanko v dneh, ko so pred 66 leti opravili malo maturo. Kot je povedala glavna organizatorica srečanj, vedno ji pomaga tudi Kristina Kaučič, Marija Leskovec, so sklenili, da se po novem dobijo spontano vsako leto, brez uradnih priprav. Zato je bila presenečena, da se je srečanja, za katero so napovedali le uro, udeležilo kar 20 dijakov, kar potrjuje, da si dedki in babice, nekateri so tudi pradedki in prababice, le želijo tovrstnih srečanj. Zato vseeno spontanih srečanj in druženj ne bodo prekinjali dokler bodo sošolci prihajali, in vsako leto bo prijetno srečanje v Gostilni Adanič na Meleh pri Gornji Radgoni. Ob tokratnem prijetnem klepetu so nekdanji sošolci obujali spomine na življenje na šoli in v internatu, ki je prav tako deloval na gradu.

Dvajset prisotnih, ki so na Nižji gimnaziji Gornja Radgona, ki je po drugi vojni delovala na radgonskem gradu, njen ravnatelj pa je bil priljubljeni Manko Golar, so malo maturo opravili davnega leta 1950, vsi prisotni pa so že stari nad 80 let. Vsi se še vedno spomnijo tudi „nagrade", ko jih je ravnatelj Golar s sodelavci, kot pevce Nižje gimnazije popeljal na obisk k tovarišu Titu v Beograd, kar je bilo takrat za dijake veliko doživetje in pravi praznik.
Tokrat je praznik in prijetno presenečenje doživel naš sodelavec, starosta med dopisniki, Ludvik Kramberger, ki kot dopisnik, že dolga leta spremlja tovrstna srečanja. Udeleženec srečanja, likovni umetnik, tudi dijak nižje gimnazije v Gornji Radgoni, Lojze Veberič, mu je namreč podaril umetniško sliko v akrilni tehniki imenovano „Kozmos-Vesolje", ustvarjeno leta 2011. Umetniška slika ima na zadnji strani napisno posvetilo umetnika Lojzeta Veberiča, kjer med drugim piše: Dragemu in spoštovanemu prijatelju Ludviku, fotografu, v spomin in zahvalo - Lojze Veberič s sošolci - Gimnazija Gornja Radgona...in podpis Lojzeta Veberiča". Na zadnji strani slike so tudi podpisi vseh udeležencev letošnjega srečanja.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Srečanja Akril "Kozmos-vesolje" za Ludvika Krambergerja