Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Radgonski finale regijske lige

 

Strelstvo/ Zmagoslavje ŠSD Radgona na severovzhodu

SD RadgonaMurska Sobota – Po šestih tekmah (Turnišče, Gornja Radgona, Ormož, Tišina, Črenšovci, Murska Sobota), je bilo s posamičnim in ekipnim zmagoslavjem Radgončanov končano tekmovanje v Regijski strelski tekmi za pionirje. Na zadnji, finalni tekmi, ki je potekala na strelišču v Murski Soboti, so mladi strelci ŠSD Radgona le še potrdili svoj upravičen naslov državnih prvakov, ki so ga osvojili pred nedavnim na Rogli. Tokrat so nastreljali 523 krogov in s tem osvojili 1. mesto v ekipni razvrstitvi lige, kjer je tekmovalo 14 ekip iz celega Pomurja ter iz Ormoža in Miklavža. Med posamezniki sta na najvišji stopnički stopila Alen Fridau (179) in Mario Klemenčič (178 krogi), tretji Radgončan, Peter Šterman pa je (166) osvojil 8. mesto.

Posamezno je Mario Klemenčič zaključil ligo na 1. mestu s kar petimi zmagami. Alen Fridau je bil 2. in je bil je bil tudi edini tekmovalec, ki je na tekmovanju sploh uspel premagati Maria, Peter Šterman pa je zasedel končno 5. mesto. V ligi so nastopali še: Aleš Brunčič je dosegel 13. mesto, Lan Goričan pa 15. mesto, ter med pionirkami Nika Maček 8. mesto in Ana Marija Cvetanovska 14. mesto.
„Naši tekmovalci so svoje pokazali na strelišču, na nas, ki jih pri tem usmerjamo in spremljamo ter se skupaj z njimi veselimo njihovih uspehov pa je, da jih bomo znali sedaj nagraditi za vse njihove dosežke. S tem jim lahko pokažemo veliko zahvalo za njihovo promocijo našega mesta in naše šole Gornja Radgona ter seveda našega društva", je po novem lepe uspehu svojih fantov in deklet povedal tehnični vodja ŠSD Radgona, Davorin Slanič.
Končni vrstni red, ekipno: 1. ŠSD Radgona I 111, 2. SD Mesto Ljutomer I 102; 3. ŠD Črenšovci I 81; 4. SD Kolomana Flisarja Tišina I 73; 5. SD Štefan Kovač Turnišče I 63; 6. ŠSD Radgona II 56; 7. Kovinar Ormož 54; 8. Turnišče II 43 itd.
Končni vrstni red, posamično: 1. Mario Klemenčič 150, 2. Alen Fridau (Radgona) 122, 3. Leon Režonja (Turnišče) 113, 4. Rok Horvat (Črešnovci) 110, 5. Peter Šterman (Radgona) 104, 6. Tjan Kozar (Tišina) 104, 7. Andrej Majhen 101, 8. Matic Slavinec (oba Kovinar Ormož) 95 itd.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Strelstvo Radgonski finale regijske lige