Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Lovci in strelci so v Negovi tekmovali v trapu

 

Zmagovalci od Pomurja do Primorja!

LD Negova trapPodobno kot že kakšnih 40 let, je ob Lovskem domu Negova, tudi letos ob izteku maja-meseca mladosti, potekalo tradicionalno srečanje lovcev in krajanov. Člani Lovske družine Negova namreč tradicionalno povabijo krajane, lovce sosednjih družin in stanovske kolege od drugod, na druženje ob lovskem golažu, ki je za vse udeležence in strelce brezplačen. Ob tem so tudi letos na svojem strelišču pri lovski koči v Negovi, pripravili tradicionalno streljanje na glinaste golobe, hkrati pa je potekalo tudi pomursko izbirno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, za nastop na državnem tekmovanju na AGRI v Gornji Radgoni, ki ga je pripravil Zavod za gozdove Slovenije, OE Murska Sobota. Zato ne preseneča, da se je v Negovi zbralo veliko ljudi, ki so tako ali drugače povezani z naravnim okoljem.

„S krajani običajno pokramljamo o tekoči problematiki, tudi morebitni škodi po divjadi, se malo pošalimo in ugotavljamo, da še nam dobro gre in da na vasi še vedno vsi ne glede na poreklo in status »vkup držimo« kot je dejal naš rojak, akademik dr. Anton Trstenjak. Če bi se vsaj malo tega zavedali, bi nam bilo v naši deželi še lepše", pove eden izmed organizatorjev srečanja Vlado Šiško.
Večina prisotnih v Negovi, zlasti lovci, strelci in tudi gozdarji pa so se, poleg druženja, pomerili tudi v trapu-streljanju na umetne golobe. Tokrat so med tekmovalci bili lovci in strelci, od Prekmurja do Primorske, saj je bila najbolj oddaljena ekipa LD Sabotin iz Kojskega. Prav tako so tudi zmagovalci razporejeni vse od Pomurja do Primorja. Približno stotnija udeležencev se je borila za lepe pokale in vredne praktične nagrade, streljalo pa se je ekipno in posamično, strelci pa so lahko izbirali med lovskim ali športnim stavom. Posebej zanimiv je pokalno lovski stav na dva glinasta goloba hkrati, saj v tej disciplini lovec-strelec najprej ustreli goloba iz bunkerja in če tega zadane s prvim strelom lahko še strelja na goloba ki prileti iz stroja, ki je montiran na preži...
V ekipni tekmi je zmagala LD Sabotin, pred SD Kungota in Pomurskimi gozdarji. V konkurenci članov do 55 let je bil Davorin Toš (Trnovska vas), 2. David Hlupič (Sabotin), 3. Andrej Hodnik (Osek) itd.: Veterani od 55-65 let: 1. Dani Marhold (SD Kungota), 2. Stanislav Rojko, 3. Vlado Šiško (oba Negova) itd.; Super veterani od 65 naprej: 1. Ivan Bezjak (LD Dobrava), 2. Tomaž Šišernik (LD Mala Nedelja), 3. Anton Korošak (Negova) itd.
V posebnem nagradnem streljanju za praktične nagrade do 15 mesta v športnem stavu pa je slavil domačin iz Negove, župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, sledijo pa: 2. Mirko Drole (SD Sabotin), 3. Franc Horvat (SD Sladki Vrh), 4. Gabrijel Vučko (LD Apače), 5. Vlado Šiško (LD Negova), 6. Gašper Petrič (SD Radgona), 7. Henrik Debenjak (SD Sabotin), 8. Marjan Kovač (SD Sladki Vrh), 9. Alojz Martinčič (LD Apače), 10. Franc Gumilar (SD Štefan Kovač MS), 11. Albin Bratuša (LD Mala Nedelja), 12. Darko Hlupič (Slovenj Gradec), 13. David Hlupič (LD Sabotin), 14. Anton Korošak (LD Negova), 15. Franc Stajnko (SD Ormož) itd.
Pokale vsem najboljšim ter praktične nagrade vsem drugim je podelil radgonski župan Stanko Rojko, ki se je tudi zahvalil vsem sodelujočim. Ob tem je tudi sam bil deležen kar nekaj nagrad in pokalov. Lepi nagradi pa sta prejeli tudi edini tekmovalki med veliko prevlado moški, Anica Ščap (LD Apače) in Alenka Šiško (LD Negova). Seveda si priznanje zasluži tudi kuharska ekipa, na čelu z Marjanom in Simonom.

Save

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Strelstvo Lovci in strelci so v Negovi tekmovali v trapu