Niti mraz in megla nista ovira za obisk Miklošovega senja v središču Murske Sobote - več tisoč obiskovalcev je najbolj segalo po kuhanem vinu in kuhanim klobasam

Miklavžev sejemPoleg „Trezinega senja" (Terezijin sejem), ki vsako leto 15. oktobra poteka v središču Murske Sobote, je „Miklošovo senje" (Miklavžev sejem), ki je na sporedu vsako leto 6. decembra (sv. Nikolaj je namreč zavetnik murskosoboške župnije in mesta Murska Sobota op.p.), gotovo ena največjih družabnih in tudi etnoloških prireditev v Murski Soboti in okolici. In to se je potrdilo tudi letos, ko kakšnim tristotim sejmarjem – razstavljalcem oz. prodajalcem, ter več tisočim obiskovalcem, niti mraz in megla, ki sta pritiskala ves dan, nista mogla do živega. Tako je tradicionalno Miklošovo senje tudi tokrat privabila množice obiskovalcev, saj je Slovenska in še nekatere ulice, že od zgodnjega jutra bila polna prodajalcev in obiskovalcev.

V soboto na klobaso in

Generacija prvošolčkov iz šolskega leta 1958/59 spet v šolskih klopeh

Obletnica šole 1958-66Bila je prav vesela in prijetna tista sobota, ko so se za svoje srečanje odločili, sedaj že sami upokojenci, ki so se prvič srečali natanko pred oseminpetdesetimi leti, ko so v šolskem letu 1958/59 bili prvošolčki in prvošolke na OŠ Radgona. Od takrat so naslednjih osem let skupaj sedeli v šolskih klopeh, si nabirali znanje in izkušnje v šoli, ki je takrat bila na radgonskem gradu, ter se potem razšli, vsak za svojim ciljem, vsak za svojo prihodnostjo. To je torej bilo pred dobrega pol stoletja, poleti 1966 in zato so kar nekaj časa potekale aktivnosti, da bi se omenjena generacija v kateri je kar 66 najstnikov končalo osnovnošolsko izobraževanje spet srečala. Hodili so v dveh oddelkih, kjer sta bila razrednika Avgust Posavec in Franc Stergar.

Prvič so se srečali pred 58, razšli pa pred 50 leti...

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni - lastnike je zamenjalo veliko rabljene zimske in smučarske opreme

Ski sejem GRPodobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo. Ker je interes ponudnikov opreme bil zelo velik, so sejem pripravili na prostem, ob gasilskem domu v Gornji Radgoni, kjer se je v lepem in sončnem, a dokaj mrzlem vremenu zbralo veliko prodajalcev in kupcev opreme kakor tudi opazovalcev. Medtem ko lastniki in upravljalci zimsko - športnih središč, smučišč, vlečnic, žičnic..., čakajo, da bi padlo čim več snega, ki da bi ostal 'vse tja do maja', pa v številnih slovenskih družinah razmišljajo o tem, kako nabaviti zelo drago smučarsko opremo. In ker je veliko družin, ki si ne morejo privoščiti nove in drage smučarske opreme, ob tem pa predvsem otroci hitro prerastejo tovrstno opremo, so prav dobrodošli 'sejmi rabljene smučarske opreme', katere po večini slovenskih mest in krajev organizirajo smučarski in drugi klubi.

Otroška oprema je bila najbolj iskana

Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Sveti Miklavž JagerSpet je leto naokrog, in tu je mesec december, ki ga poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu » Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prišel je Sveti Miklavž

Moj kraj Radgona

Za prikaz vremena omogočite piškotke na zavihku "Zasebnost"!

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Strela ubila štiri in ranila enajst starostnikov

 

Huda tragedija se je pripetila v hrvaškem Bjelovarju

Bjelovar – Hrvaško Podravino je danes okoli 13,30 ure prizadela huda tragedija. V požaru, ki ga je povzročila strela, ki je treščila v Dom starejših in onemoglih oseb v mestu Bjelovar, so namreč umrle štiri osebe, še najmanj 16, od skupno 20 prisotnih, pa jih je bilo hudo ali lažje poškodovanih.

Po poročanju hrvaških medijev so tri osebe umrle že na kraju nesreče, četrta pa je umrla na poti v bolnišnico. Kot je povedal šef kirurgije bjelovarske bolnice Darko Koščak je 16 oseb končalo v bolnišnici, nihče izmed njih pa naj ne bi bilo življenjsko ogrožen. Večina (11) nesrečnih ljudi je zadržanih na zdravljenju na internem, štirje pa na kirurškem oddelku, večina poškodb pa se nanaša na opekline ter prelome udov.

V zasebni hiši, kjer je bil tudi zasebni dom za starejše in onemogle osebe, se je nahajalo okrog 20 ljudi. Na kraj dogodka je nemudoma prispel tudi župan Bjelovarja Antun Korušec, ki je hitro sklical tudi krizni štab, ki ga imajo formiranega za primer hudih elementarnih, naravnih in podobnih nesreč. Seveda so hitro reagirale tudi vse druge službe, predvsem policisti, reševalci ter pripadniki Državne uprave za zaščito in reševanje ter več gasilskih ekip. Prva soseda doma, 65 – letna Antonija Tomaz je za spletni portal „24sata.hr“ povedala, da je nekaj minut po 13. uri slišala močen pok, ki jo je skorajda vrgel na tla. Najprej je menila, da je nekdo izstrelil granato. „Počilo je, kot da bi bila vojna. Toda hitro sem videla, da gori na sosednji hiši, kjer stanujejo starejši in onemogli ljudje. Bilo je zelo hudo. Bog ne daj, da bi se ponovilo“, je dodala prestrašena ženska.

Sicer pa so na prizorišče že okrog 17. ure prispeli tudi predstavniki Vlade Republike Hrvaške, s premierko Jadranko Kosor in nekaterimi ministri na čelu.

{jgototop}{/jgototop}

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Svetovno Strela ubila štiri in ranila enajst starostnikov