Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Po rezultatih v ospredju kegljanje in športni ribolov

 

Radgonski invalidi posvečajo veliko pozornost športu in rekreaciji

Športniki - invalidiNe glede na to, da so zaradi takšne ali drugačne hibe pristali med invalidi in so za marsikaj prikrajšani, pa to še zdaleč ne pomeni, da se tudi invalidi ne morejo ukvarjati s športom in predvsem rekreacijo. Še več; nekateri izmed invalidov se ukvarjajo tudi s tekmovalnimi športi, kjer dosegajo odlične rezultate. In tako je tudi pri Medobčinskem društvu invalidov (MDI) Gornja Radgona, kjer imajo v treh aktivih (Gornja Radgona, Radenci-Kapela in Apače) več sto članic in članov, kateri poleg lastne rekreacije, nastopajo tudi na območnih, regijskih in državnih tekmovanjih invalidov v različnih športnih disciplinah. Posebej so med invalidi priljubljeni: balinanje, šah, streljanje, kegljanje, pikado in športni ribolov. Poleg nastopov drugje po regiji in državi pa radgonski invalidi pogosto tudi sami na svojem območju organizirajo različna tekmovanja.

MDI Gornja Radgona, ki ga mimogrede vodi predsednik Branko Habjanič, sicer izvaja osem socialnih programov med njimi tudi šport in rekreacijo, kjer so športniki zelo aktivni skozi celo leto, športni referent je Daniel Vrabelj, ki pravi, da se člani in članice MDI Radgona radi družijo, rekreirajo in tekmujejo. „Prijavljamo se na območna tekmovanja ki ga izvaja ZDIS po letnem koledarju v panogah: športni ribolov, pikado, kegljanje in balinanje. Naši športniki redno trenirajo, potem pa dosegajo dobre tekmovalne rezultate. Za tekmovanja vedno prijavljamo žensko in moško ekipo. Ženske imajo večjo možnost priti do dobrih rezultatov, saj običajno teh ekip tekmuje manj", pravi Branko Habjanič, predsednik MDI Gornja Radgona, ki je ponosen na svoje športnice in športnike.
Ko gre za doseganje dobrih rezultatov, kot poudarjata športni referent in predsednik MDI, Daniel Vrabelj in Branko Habjanič, pa sta pri radgonskih invalidih v ospredju kegljanje, saj je dolgoletna kegljavka KK Radenska, Majda Kaučič, po odličnem dosežku na kvalifikacijah, v finalu letošnjega DP v Novi Gorici, postala državna invalidska prvakinja, ter športni ribolov. „Pri ribičih je vodja sekcije Marjeta Lorber, ki uspešno vodi svoje ribiče in z vsakega tekmovanja prihajajo domov z lepimi dosežki. V tej panogi je veliko tekmovalcev, med katerimi so nekateri uspešni tudi na državnih tekmovanjih. Tako je na letošnjem državne tekmovanju tretje mesto osvojil naš član Željko Mavrič, ki se je s tem uvrstil na svetovno prvenstvo, kjer je sam tudi že sodeloval. Ob tem je na istem DP četrto mesto osvojila Marjeta Lorber", pravi Vrabelj, ki je dodal, da imajo tudi balinarsko ekipo, ki pod vodstvom Milana Brenčiča, prav tako dosega lepe rezultate, najpomembnejše pa jim je druženje ob domačem balinišču pri Domu starejših občanov v Gornji Radgoni, kjer organizirajo tudi različna tekmovanja. Tako so pred nedavnim, ob občinskem prazniku pripravili lepo tekmovanje, kjer so domače tekmovalke osvojile 1. mesto, moška ekipa pa je bila četrta. Obžalujejo le, da nimajo pokritega igrišča, da bi se lahko družili tudi ob slabem vremenu.
Balinarsko ekipo, ki se običajno druži in trenira pri svojem članu Ivanu Potrču (Bar Mura-Potrč), sestavljajo: Franc Fajfar, Andrej Novak, Srečko Cer, Milan Brenčič, Daniel Vrabelj, Marjanca Škrobar, Natalija Dolamič, Zofija Frank, Cvetka Zorec, Elza Novak, Liljana Vukotič, Marjan Mulec in Ivan Potrč. Obe tekmovalni ekipi, tako moško kot žensko vodi Daniel Vrabelj. „V balinanju je sicer manj tekmovanj, a kljub temu se vsako leto udeležimo vsaj treh izbirnih tekmovanj. Pred leti smo bili v vrhu državnih tekmovanj, kar pa nam letos, žal ni uspelo, saj je moška ekipa v hudi konkurenci bila sedma, ženska pa tretja", pravi Vrabelj, ki si prizadeva, da bi nekoliko bolj sodelovali z radgonskimi upokojenci, ker bi tako, s skupnimi močmi, dosegali še boljše rezultate. Športni referent MDI Gornja Radgona se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki sodelujejo ali vsaj podpirajo invalide športnike, posebej pa vodstvu MDI, s predsednikom Habjaničem na čelu, ki jih podpira na področju športnih aktivnosti.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Tekmovanja Po rezultatih v ospredju kegljanje in športni ribolov