Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

Biserna poroka SteyerV teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnemu obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir, ju je župnik Janez Ferencek povabil v cerkev, k zahvalni maši in bisernoporočnemu obredu, ki je potekal med darovano sv. mašo.

Pred 60 leti sta se poročila Marija in Ivan Steyer iz Črncev

Najstarejši pomurski policist je pred sedmimi desetletji prišel iz Krškega

Policisti pri ŽabkarjuKo smo zemljani v ponedeljek, 31. decembra 2018 praznovali prihod novega leta 2019, je Jože Žabkar iz Moščancev v občini Puconci, imel dvojni razlog za praznovanje. Najstarejši živeči pomurski policist je namreč prav na silvestrovo praznoval tudi visok osebni jubilej - 98. rojstni dan. Dober teden po jubileju, ko smo mu mnogi voščili in zaželeli še veliko zdravih in zadovoljnih let, so Žabkarja, na njegovem domu obiskali in mu čestitali direktor Policijske uprave Murska Sobota, Damir Ivančić, skupaj s članoma kluba policijskih upokojencev Maksa Perca, Marjanom Horvatom (predsednik) in Romanom Verganom, ki je dolga leta bil Žabkarjev sodelavec, zraven pa je bila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Jože Žabkar je obeležil 98. rojstni dan

Pozdravil jih je tudi novi župan Roman Leljak

Gasilski veteraniTik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci, Roman Leljak. Slednji je v svojem nagovoru izpostavil pomen gasilstva in tudi pomen dela gasilskih veteranov. Predstavil je tudi nekatere naloge, ki jih namerava občina Radenci realizirati v naslednjem letu.

Stotnija gasilskih veteranov GZ Radenci na Janževem Vrhu

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Rastišče - zavijalnicaPo izjemno uspešni „izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanja, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. „V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do narave škodljivim navadam.

Iniciativa Rastišče pripravila prikaz zavijanja daril na trajnostni način

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Marija ŽnidaričTako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija z življenjskim sopotnikom Darkom, in sin Franc z ženo Zdenko, je ob bogato obloženi mizi, ki jo je pripravila njena snaha Zdenka, sledil prijeten klepet in druženje. Ob kramljanju ji je lepo čestitko za jubilej prinesel še poštar, poslala pa sta ji jo predsednik in tajnica DU Sv. Jurij ob Ščavnici Marjan in Jožica Korelc.

Marija Žnidarič iz Žihlave obeležila lep življenjski jubilej, 90. rojstni dan

Potrošniki za gostilno iz Križevcev, stroka za gostilno iz Bakovcev

Zlata ponevPomurski tednik Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor „Zlata ponev Pomurja". Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države. In v omenjeni medijski hiši so pripravili izbor in ocenjevanje gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regiji. Bralci Vestnika in širša javnost je z glasovnicami in oddajo glasov na spletni strani izbrala najbolj popularno gostilno v Pomurju.

Zlata ponev za gostilni Zorko in Rajh

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Poleg staroste slovenskega gasilstva, je gasilske vrste zapustil tudi Zvonko Gredar

( 3 Ocen ) 

Umrla sta častni predsednik GZS Ernest Eöry in dolgoletni gasilec Zvonko Gredar

Zvonko GredarMurska Sobota - Prav v času, ko se ob dnevu mrtvih, spominjamo svojih najdražjih, ki so nas zapustili, je pomurske in s tem tudi slovenske gasilce doletela nova velika žalost. Minuli konec tedna, zadnji v letošnjem oktobru, je namreč smrt dveh uglednih gasilcev, pomursko in slovensko gasilstvo zavilo v črnino. Umrla sta častni predsednik Gasilske zveze Slovenije, 81-letni Ernest Eöry, ter dolgoletni gasilec PGD Spodnji Ivanjci, član komisije za zgodovino pri Gasilski zvezi Gornja Radgona ter predstavnik za mladino v pomurski regiji, 56-letni Zvonko Gredar.

Ernest EöryČastni predsednik GZS Ernest Eöry, ki se je rodil 16. januarja 1936 na Hodošu v Prekmurju, je v gasilski organizaciji deloval od svojega rosnega štirinajstega leta. Njegova pot gasilca se je namreč začela leta 1950, leta 1984 je bil izvoljen za predsednika Gasilske zveze Slovenije, od leta 2008 pa je bil častni predsednik zveze. Kot predsednik GZS si je tovariš Ernest najbolj prizadeval za usposabljanje in izobraževanje gasilcev, za razvoj operativne dejavnosti, za vključevanje mladih med gasilce in organizacijsko krepitev gasilske organizacije. Pod njegovim vodstvom se je gasilska organizacija uveljavila kot najštevilčnejša in dobro organizirana sila za zaščito, reševanje in pomoč na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.
Dolgoletni gasilec in funkcionar na območju Pomurja, tovariš Zvonko Gredar, je bil rojen 14. aprila 1960, zaposlen je bil na Pošti Slovenija, in kot družinski človek živel v gasilski družini na Ivanjskem Vrhu, kjer je tudi deloval v vrstah PGD Spodnji Ivanjci, v Gasilski zvezi Gornja Radgona, ter Pomurski gasilski regiji. Sam je ugotovil, da ga še posebej veseli in predvsem sprosti delo z mladimi, zato je na tem področju največ naredil, in se ga bodo mnogi mladi gasilci dolgo spominjali kot odličnega mentorja. "Pri delu z mladino ugotavljam, da je mlade potrebno vsak dan bolj spodbujati k samopomoči in pomoči drugemu. Če uspem pri tem poslanstvu, sem s tem opravil svojo nalogo", je pogosto poudarjal prezgodaj preminuli Zvonko Gredar.
Hvala obema, Ernestu in Zvonku, za vse kar sta naredila za pomursko in slovensko gasilstvo, ter naj jima bo lahka slovenska zemlja, katero sta imela najraje. Počivajta v miru! Svojcem in gasilskim tovarišem pa iskreno sožalje ob izgubi dragih oseb.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR V spomin Poleg staroste slovenskega gasilstva, je gasilske vrste zapustil tudi Zvonko Gredar