Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Medicinka Anja Trstenjak nova vinska kraljica!

 

Na 20. vinogradniškem plesu so okronali 9. vinsko kraljico

Vinska kraljica GRZa vinogradniško-vinarsko območje kakršno je radgonsko-kapelsko, se gotovo spodobi, da imajo tudi svojo vinsko kraljico. In zato so na 20.  tradicionalnem vinogradniškem plesu, ki je potekal v Gostišču Maja v Jamni pri Svetem Juriju ob Ščavnici, uprizorili svečano kronanje 9. vinske kraljice Društva vinogradnikov Radgonsko - Kapelskih goric, hkrati so kakšnim stotim vinogradnikom in vinogradnicam predali priznanja za dosežke na nedavnem društvenem ocenjevanju vina – prerezu letnika 2013. Po Ireni Kupljen (Okoslavci) – leta 2003, Darji Rakuša (Spodnja Ščavnica) - 2004, Manji Lilek (Radenci) - 2005, Andreji Zrnič (Zgornje Konjišče) –  2006, Klavdiji Rauter (Črešnjevci) - 2007, Janji Korošec (Rožički Vrh) - 2008 in 2009, Andreji Plohl (Grabonoš) – 2010 in 2011, ter Jerneji Jančar iz Črešnjevcev – 2012 in 2013, bo krono 9. vinske kraljice Društva Radgonsko – Kapelskih goric, v letih 2014 in 2015, nosila 25 – letna, dipl. med. Sestra Anja Trstenjak s Kapelskega Vrha, ki je obrasel s trsi. Mlada medicinka je torej že od rojstva povezana vinom, ob tem je kot dijakinja in študentka, v znanem vinogradniku Francu Kupljenu, imela odličnega mentorja.

Samo pestro in pisano dogajanje na 20. Vinogradniškem plesu ter kronanju 9. Vinske kraljice Anje Trstenjak, pod vodstvom predsednika in podpredsednikov Društva vinogradnikov Radgonsko – Kapelskih goric (Milan Kolarič, ter Franc Kupljen in Zvonko Fleisinger), predsednika Društva ljubiteljev vina Radenci-Kapela (Danilo Rihtarič), radenskega podžupana (Janez Konrad), vinskih vitezov (Alojz Filipič, Franc Škrobar)..., je „Pri Maji" trajalo kar nekaj ur. Prisotne so pozdravili predsednik društva Milan Kolarič, ter dosedanja in bodoča vinska kraljica Jerneja Jančar in Anja Trstenjak, katero so pred tem okronali predsednik društva Kolarič, podžupan občine Radenci Janez Konrad podpredsednika društva Kupljen in Fleisinger ter viteza Škorbar in Filipič. Nova kraljica Anja (na kronanju so ji družbo poleg njene predhodnice Jerneje, družbo delale še lokalne vinske kraljice: Špela Borko – Kog, Polona Čeh – Cerkvenjak, Tanja Vrbnjak- Mala Nedelja, Mojca Kren – Maribor in Alenka Valdhuber – Svečina) je tudi svečano zaprisegla, da bo vestno nadaljevala trdno tlakovano pot Radgonsko-Kapelskih kraljic ter promovirala domače vinarje ter širila kulturo pitja vina. Ob tem je s predsednikom društva Kolaričem odprla vinogradniški ples. Prisotne kronane glave so Anjo sprejele v krog Slovenskega vinskega kraljestva.

Nova vinska kraljica Radgonsko – Kapelskih goric Anja Trstenjak je rojena 1.9.1988 v Murski Soboti. Vrtec in osnovno šolo je obiskovala na Kapeli. Po osnovni šoli se je vpisala v Srednjo zdravstveno šola Murska Sobota, ki jo je uspešno končala leta 2007. Ker si je želela še več znanja je šolanje nadaljevala na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru. Diplomirala je leta 2011 in si s tem pridobila naziv diplomirana medicinska sestra. Letos aprila je sklenila pogodbo o začasni zaposlitvi v Domu starejših občanov Gornja Radgona. Živi v osrčju Kapelskih goric, zato jo je vedno zanimalo delo v vinogradih, saj je vso otroštvo preživela v njih. „Med odraščanjem sem z babico spoznala vsa dela v vinogradih in si s tem zaslužila tudi kak evro. Znanje o vinu pa sem pridobila na Izletniški kmetiji Franca Kupljen v Okoslavcih, kjer v prostem času že vrsto let pomagam pri degustacijah in promocijah vina na raznih sejmih. Vse to me je navdahnilo, da sem se odločila za kandidaturo Vinske kraljice Radgonsko-Kapelskih goric. Poslanstvo Vinske kraljice bom opravljala po svojih najboljših sposobnostih in znanju. Trudila se bom, da bom dober glas o vinih in vinogradniki tega podokoliša širila in predstavljala vse povsod, kjer bom hodila", je dejala kraljica Anja.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Vinarstvo Medicinka Anja Trstenjak nova vinska kraljica!