Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Visoko priznanje za Boruta Cvetkoviča

 

Direktor Radgonskih goric pravi, da so za priznanje GZS zaslužni vsi zaposleni

Borut CvetkovičNa posebni slovesnosti v Ljubljani, je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 47. podelila Nagrado GZS za gospodarske in podjetniške dosežke, ki jih v zbornici primerjajo s slovenskimi gospodarskimi oskarji. Na letošnji slovesnosti, ki sta se je udeležila tudi premier Miro Cerar in predsednik države Borut Pahor, je bilo osem nagrajencev iz sedmih podjetij, prihajajo pa iz šestih regij in šestih panog. In med osmimi nagrajenci je tudi Borut Cvetkovič, direktor družbe Radgonske gorice, torej enega najstarejših slovenskih podjetij, ki se ponaša s svojo prvo penino, narejeno že leta 1852.

Pod njegovim vodstvom, v zadnjih letih, radgonski vinarji vstopajo na nove trge, kot so Mehika, Tajvan, Kitajska in Hongkong, ob tem so v tem času neto dobiček povečali za 80 odstotkov, dosegajo pa tudi 65 odstotkov višjo dodano vrednost kot je povprečje v panogi, ter 10 odstotkov višje prihodke na zaposlenega. Tako, kot vsi drugi nagrajeni menedžerji, je tudi direktor Radgonskih goric, torej edinega pomurskega podjetja, Borut Cvetkovič prepričan, da je za uspeh ključna prava ekipa sodelavcev. „Pri nas je vseh 114 zaposlenih zaslužno za uspešno poslovanje in brez njih gotovo ne bi bilo niti tega priznanja", pravi skromni Cvetkovič, ki dodaja, da je nagrada ne le priznanje za celotni kolektiv, temveč tudi dokaz za dobro delo in velika spodbuda za v prihodnje.
Kot so med drugim zapisali v obrazložitvi visokega priznanja, je Borut Cvetkovič, ki je eno najstarejših slovenskih podjetij Radgonske gorice prvič spoznal takoj po diplomi, prevzel vodenje podjetja leta 2006. Podjetje, ki proizvaja vrhunska vina in penine, je svojo prvo penino proizvedlo daljnega leta 1852. Ob skrbi za ohranjanje tradicije in prepoznavnosti svojih uveljavljenih vrhunskih in kakovostnih vin, širi ponudbo z novimi, modernimi proizvodi in se prilagaja povpraševanju zahtevnih kupcev ter v zadnjih letih aktivno vstopa na nove tuje trge. S svojimi proizvodi pa dosega na domačem trgu, ko nekatere sorodne družbe (Vinag, Kapela...) propadajo, kar 35 odstotni delež s tendenco stalne rasti prodaje. V primerjavi s panogo dosegajo Radgonske gorice kar 65 odstotkov višjo dodano vrednost kot je povprečje v panogi in 10 odstotkov višje prihodke na zaposlenega. Neto dobiček so v zadnjih petih letih povečali kar za 80 odstotkov.
Dolgoročno razvojno strategijo družbe zagotavljajo sodobni pristopi v proizvodnji, vlaganjih v znanje, odnosu do okolja in v trženjskih pristopih. Tako so v zadnjih treh letih vložili skoraj pet milijonov evrov v novo polnilno linijo, opremo, obnovo proizvodnih kapacitet in v izgradnjo novega prodajno-degustacijskega in reprezentančnega objekta Dom penine. Družba, ki se zaveda potrebe po zaščiti svoje intelektualne lastnine, ima registriranih 19 blagovnih znamk in je prejemnik številnih nagrad in prestižnih priznanj ter odličij, med njimi tudi Vinar leta 2013. Poleg obsežnega sponzorstva na številnih družabnih dogodkih v Sloveniji, je velik podpornik kulturnih in športnih aktivnosti v lokalnem okolju ter v humanitarnih projektih.
Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejša in najprestižnejša priznanja gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo podjetja. Prejmejo jo vodilne osebe družb, ki so v preteklem letu dosegle izjemne rezultate in tako doprinesle k odličnosti, konkurenčnosti, razvoju ter k širšim in trajnejšim družbenim spremembam. Pri ocenjevanju dosežkov je komisija pod vodstvom Janeza Škrabca upoštevala 69 različnih kriterijev, od tržnih, razvojnih in izvoznih rezultatov gospodarske družbe do rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu. Ocenjevali pa so tudi sposobnost hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, dolgoročno jasne strategije, vlaganja v razvoj in inovacije ter odgovornost do družbenega okolja.
Poleg Cvetkoviča so letošnji nagrajenci še nekdanji predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, direktor Gen energije Martin Novšak, direktorica Plastike Skaza Tanja Skaza, preminuli direktor družbe Agito Miroslav Brus, direktor podjetja Tehnos iz Žalca Anton Kisovar ter direktor in tehnični direktor družbe Keko - Oprema iz Žužemberka Anton Konda in Jože Štupar.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Vinarstvo Visoko priznanje za Boruta Cvetkoviča