Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Posestvo Steyer v novi preobleki

 

Med množico prijateljev in poslovnih partnerjev je znana vinogradniško-vinarska družina namenu predala novo edinstveno vinogradniško-turistično posestvo

SteyerEn najtoplejših in najlepših dni v letošnjem letu, četrtek, 7.5.2015, bo gotovo z zlatimi črkami zapisan v kroniki družine Steyer iz Plitvice na Apaškem polju. Znana vinogradniško – vinarska družina je namreč, v družbi množice poslovnih partnerjev, prijateljev, ter znancev iz domovine ter tujine, celo iz dežele vzhajajočega sonca – Japonske, namenu predala novo, edinstveno vinogradniško – turistično posestvo. Investicija vredna skoraj dva milijona evrov, od česar so iz evropskih skladov prejeli dobrih 700 tisočakov nepovratnih sredstev, je tudi ena največjih investicij v tovrstno dejavnost v zadnjih letih na območju Gornje Radgone sploh.

Torej, v družbi prijateljev in poslovnih partnerjev je znana vinogradniška in vinarska družina Steyer, na čelu z Danilom in Magdo Steyer, slovesno odprla prenovljen in dograjen proizvodno poslovni vinogradniški objekt. Z novimi prostori, ki se raztezajo na kar 1.550 m2, in dodatnimi vsebinami, bodo obogatili turistično ponudbo v občini Apače in v širši regiji. V okviru dogodka so odprli tudi manjši družinski kovaški muzej.
Z gradnjo so začeli pred dobrim letom, 8. marca 2014, gradnja pa je trajala dobro leto dni.
Proizvodno poslovni vinogradniški objekt se razteza v dveh etažah, uporabnih površin je 1.550 m2. Obsega turistično kmetijo, vinsko klet, arhivsko klet z vinsko banko, sušilnico za grozdje, prostor za žganjekuho, prostor za predelavo oljnic ter skladišče. Celotno posestvo Steyer je veliko 28 hektarjev, od tega je 16 hektarjev vinogradov in v njih 80 tisoč trsov. Letno pri Steyerjih pridelajo okoli 80 tisoč litrov vina, največ seveda njihove hišne sorte - Dišečega traminca. V vinski kleti je prostora za 110 tisoč litrov vina v nerjavečih sodih ter 20 tisoč litrov vina v lesenih sodih. Nova klet se ponaša z moderno tehnologijo za predelavo grozdja in pridelavo vina, še posebej so ponosni na novo, klimatizirano zorilnico penin.
Uredili so degustacijske prostore s sodobno opremljeno kuhinjo, ki so primerni za skupine do 48 ljudi. Po novem imajo na voljo prostore in opremo za predelavo oljnic in pridelavo žganja. V okviru dogodka so odprli tudi manjši družinski kovaški muzej. Leta 1934 je namreč Jožef Steyer z ženo postavil temelje domačije in kovaške delavnice ter svoje življenje posvetil kovaški obrti. Njegovi potomci so se spominu na svojega očeta, dedka in pradedka poklonili z muzejem. Obiskovalci si bodo lahko ob svojem obisku ogledali celotno posestvo, se seznanili z zgodovino, si ogledali kovačnico ter seveda uživali ob vodeni degustaciji tako vinskih kot domačih kulinaričnih dobrot. Posebnost je tudi vinska banka, kjer si lahko ljubitelji vina zakupijo prostor, nato pa s svojo družbo uživajo izbrana vina, ki so jih shranili v svoj vinski sef. Degustacijski prostor je seveda več kot primeren za različna praznovanja za zaključene družbe, v trgovini pa so za nakup na voljo vsa Steyerjeva vina, olja in žganje. Po želji si bodo lahko ogledali tudi ampelografski vrt, kjer imajo svoje trte zasajene tudi številni znani Slovenci, med njimi denimo Matjaž Kek, Milan Kučan, Alenka Gotar in številni drugi.
»Iskreno nas veseli, da se nam je ob za nas tako pomembnem dogodku, kot je otvoritev prenovljenih prostorov, pridružilo toliko prijateljev in poslovnih partnerjev. Predvsem preteklo leto je bilo zaznamovano s trdim delom in številnimi odrekanji, a vse bo poplačano ob zadovoljnih obrazih naših gostov ter seveda vseh, ki uživajo v naših vinih. Veseli bomo vseh in vsakega posebej, potrudili se bomo, da bodo še naprej deležni toplega sprejema, odličnega vina, dobre hrane in prijateljskega vzdušja.« sta ob velikem dogodku za njuno družino, povedala Magda in Danilo Steyer.
Jutri dan za obiske...
Družina Steyer jutri, v soboto, 9. maja 2015, od 12. do 20. ure, vabi na Vinski dan na njihovem posestvu v Plitvici 10. Obiskovalci si bodo lahko v družbi članov družine Steyer ogledali nove prostore, degustirali prvovrstno vinsko kapljico, na čelu z dišečim tramincem, poskusili odlično hrano ter se zabavali ob glasbi legendarnega štajerskega pevca Alfija Nipiča, ki je nastopil tudi na uradni otvoritvi posestva, ki ga je blagoslovil apaški župnik Janez Ferencek.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Vinarstvo Posestvo Steyer v novi preobleki