Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Letos še boljše vino iz Prlekije

 

Vinar leta 2016 predstavil novosti in prve napovedi za trgatev

Vino JeruzalemVodstvo največjega slovenskega vinogradnika P&F Jeruzalem, ki je letos ponovno osvojil laskavi naziv „Vinar leta 2016", je prav ob prejetju tega visokega priznanja in številnih odličij na ocenjevanju vin v Gornji Radgoni, ter pred pričetkom letošnje trgatve, predstavilo nekatere novosti in prva pričakovanja glede trgatve. Organizacijske in strateške spremembe je predstavil Vladimir Puklavec, lastnik krovnega podjetja P&F Holding Vino. Ob tem je predstavil novo moč v ekipi, Jorna Pedersena, ki je svoje dolgoletne menedžerske izkušnje nabiral tudi v pivovarni Carlsberg na Hrvaškem. Kot generalni direktor podjetja P&F Holding Vino bo sodeloval pri uresničevanju novo začrtane strategije.

Mitja Herga, glavni enolog in direktor kleti je predstavil pričakovanja glede trgatve s katero pričenjajo 5. septembra in pričakovanja glede letnika 2016, ki kaže na še večjo kakovost vin kot v prejšnjem letu. Vladimir Puklavec, lastnik skupine P&F Holding Vino je predstavil nekatere novosti, ki jih bodo uvedli v podjetju. Kot je poudaril, so do sedaj glavne investicije bile usmerjene v proizvodni del oziroma kakovost vina. Da so pri doseganju le tega več kot uspešni, dokazujejo tudi številne nagrade in pravkar osvojeni naziv Vinar leta 2016 na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona. Z novo strategijo svojo pozornost primarno usmerjajo v potrošnika, v marketinške in prodajne kanale ter prepoznavnost blagovne znamke, da lahko kakovost svojih vin predstavijo čim širšemu krogu ljudi, tako doma kot v tujini. Ključna postaja dodana vrednost izdelka, strategija kleti pa ne gre v širjenje in količine, temveč v kakovost po primerni ceni.
Ključni člen pri implementaciji začrtane strategije je nova moč v podjetju, Jorn Pedersen, ki prevzema vlogo direktorja skupine P&F Holding Vino. Kalil se je v mednarodnih vodah, od Azije, Afrike do centralne Evrope in je dolga leta deloval v pivovarskem podjetju Carlsberg. Ob svoji predstavitvi je povedal: „Počaščen sem, da me je gospod Puklavec povabil k sodelovanju in da smo našli skupno strategijo, v katero trdno verjamemo. Ni lepšega priti v podjetje ravno v času, ko prejme toliko nagrad in priznanj za svoje delo. Gre za unikatno podjetje, z dolgo tradicijo, družinsko zgodbo in vrednotami, kar pa nam manjka so unikatne prodajne poti. In naš cilj bo začrtati jasen fokus in identiteto podjetja. Fokus postavljamo na vinih najvišje kakovosti in stiku s potrošniki".
Ob prejemu 28 medalj in že drugem nazivu Vinar leta na Vino Slovenija Gornja Radgona je klet dobila nedvoumno priznanje za svoje delo. Prav vsa vina poslana na ocenjevanje so prejela eno od medalj, od velikih zlatih za arhivska, do zlatih za letnik 2015, je po razglasitvi vinarja leta poudaril Mitja Herga, ki je obenem podal tudi prva pričakovanja za letnik 2016. S trgatvijo pričenjajo 5. septembra in po prvih ocenah bo letnik nekoliko manjši a izredno kakovosten: „Zaradi zmrzali in toče, ki smo jo utrpeli dvakrat, bo letošnji pridelek manjši za 16 %. Iz lastnih vinogradov tako pričakujemo 3.700 ton grozdja, kar je 650.000 litrov vina manj kot lani. Večje težave zaradi zmrzali so utrpeli naši kooperanti. Iz odkupa pričakujemo 30 % oziroma 600.000 litrov vina manj. V primeru, da bo jesen suha in sončna, se lahko nadejamo zelo aromatičnih in sortno prepoznavnih vin. Temperature so bile letos namreč nižje in ni bilo ekstremno vročih dni, kar je izrazito pozitivno za razvoj aromatike. Obenem pa bodo izrazitejše kisline, kar pomeni radoživost in eleganco vin".
Mitja Herga je obenem izpostavil, da je podjetje letos uspešno zaključilo investicijo v kleti v Makedoniji, kjer se jim je pridružil tudi priznan enolog, dr. Dane Jovanov. V Makedoniji prav tako pričakujejo najvišjo kakovost in vrednost vin, s poudarkom na cabernet sauvignonu, s trgatvijo pa so že začeli. Ob tej priložnosti sta sicer Vladimir Puklavec in Martin Hebar, predsednik Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož slavnostno podpisala pogodbo o nadaljnjem sponzorstvu RK Jeruzalem Ormož.
P&F Jeruzalem je Vinar leta 2016, največji slovenski vinogradnik in eden največjih domačih izvoznikov vina. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Vinarstvo Letos še boljše vino iz Prlekije