Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Šipon je letos dal odličen pridelek

 

Prijatelji in poslovni partnerji največjega slovenskega vinarja Puklavec Family Wines opravili 3. VIP trgatev „vašega vinograda"

VIP trgatev JeruzalemSlovenska narodna pesem pravi: Sezidal sem si vinski hram tam gori, kjer vinograd 'mam. Če kdo prijat'ljev ima čas, naj pride k meni v vas. To sladko vince pijemo na sred' vinograda, z veseljem ga zaužijemo, k' tak dobrega nam dá. In tokrat se je kakšnih 150 izbranih prijateljev vina in poslovnih partnerjev družbe Puklavec Family Wines, odpravila „tja na vas", k več kot 300-letni zidanici Malek v vinorodnih jeruzalemskih goricah v Prlekiji, kjer je potekala 3. VIP trgatev. To je bil še en nepozaben družabni dogodek, prava počastitev praznika, v času katerega oživijo vinske trte, in pravi užitek na sončni jesenski zgodbi s čudovitim razgledom in doživetjem, najprej na terasah vinograda ob Zidanici Malek na Svetinjah, nato pa na ploščadi, terasi in v kleti omenjene zidanice.

Za sproščen ambient in slikanje celovite jesenske zgodbe je na svoj hudomušen in šaljiv način poskrbel Klemen Slakonja, ki je zapel nekaj lepih skupaj s svojim kvartetom. Gostitelji so pripravili tudi pravo kulinarično razvajanje v objemu vinogradov, za kar so poskrbeli odlični gostinci iz mariborske Nane Catering. Celotno glasbeno-kulinarično zgodbo pa so popestrili s pristnimi prleškimi pevci Kogovski dečki, ki so spremljali vinsko degustacijo nagrajenih vin v kleti Puklavec Family Wines, Ansamblom Opoj, ter simpatičnimi damami iz Aktiva kmečkih žena Kog, ki so ponudile odlične domače sladice.
Druga omenjena trgatev, lani septembra, ni bila popolna, saj so vremenske razmere poskrbele, da so morali zaposleni v družbi Puklavec Family Wines, sami potrgati tudi sploh skromni pridelek VIP vinograda, tokrat pa... Lep in sončen, naravnost prečudovit dan v četrtek, 13. septembra, je v vinograde ob Zidanici Malek na prleškem očaku Jeruzalemu, privabil množično, izjemno pisano druščino ljubiteljev vrhunskega vina, ne le iz Slovenije temveč tudi iz Hrvaške, Velike Britanije, Poljske ipd. Pravzaprav jih je privabila družina Puklavec in zaposleni pri največjem slovenskem vinarju Puklavec Family Wines, ki obdelujejo vinograde z dobrima dvema milijonoma trsov, torej za vsakega slovenskega državljana po enega. Tokrat so medse povabili predvsem poslovne partnerje in prijatelje, ki so pred dobrimi štirimi leti zasadili „svoj vinograd", in med njimi je tudi deset trsov Slovenskih novic, ki so že ob svoji tretji trgatvi prinesle odličen prinos šipona. Pravzaprav so vsi trsi „vašega vinograda", glede na mladost, ponudili izjemen pridelek. Natrgano grozdje, približno dve toni ga je bilo, so prleški vinogradniki stisnili in ga bodo do prihodnje pomladi šolali, nato pa ga bodo „lastniki" tudi poskusili.
Slovenski vinar leta 2018 - Puklavec Family Wines, je sicer pred slabimi petimi leti na terasah vinograda ob Zidanici Malek izvedel zgodovinski dogodek, ko so prvič javno obnovili vinograd z 31.000 trsi. Pri sajenju novega vinograda so, kot rečeno sodelovali številni predstavniki podjetij in znani Slovenci, ki so si pri največjem slovenskem vinarju posadili svoje vinske trte sorte šipon. Vrli prleški vinogradniki vsako pomlad opravljajo rez omenjenih trt, letos pa je bila še tretja trgatev. V primerjavi z lansko „trgatvijo", ki je praktično ni bilo in je ostalo zgolj pri druženju, saj je narava sama „pobrala" grozdne jagode, je tokrat stanje bilo bistveno boljše. Že pred pričetkom trgatve, ko se je v veliko nazdravljalo z vrhunskimi vini, peninami in letošnjim moštom, ter seveda z odlično kulinariko, je vse zbrane nagovoril in pozdravil, Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines, ki je izrazil zadovoljstvo nad dosežki družbe. Dodal je, kako jim je narava letošnje leto bilo nekoliko bolj naklonjena, a tudi letos jih je kar trikrat obiskala toča, ki je pridelek nekoliko zdesetkala, a so kljub temu zadovoljni s prinosi, ki jih je ponudilo kakšnih dva milijona trsov, ob tem so kar nekaj grozdja tudi odkupili. V imenu lastnikov iz družine Puklavec, je prisotne pozdravil lastnik in gospodar Vladimir Puklavec, ki ga je razveselilo, da se lahko druži z vsemi temi prijatelji vina in njegove družine. Posebej se je zahvalil sodelavcem, da tako pridno upravljajo s podjetjem. Posebno darilo, lep šopek in veliko arhivsko penino, letnika kot je sama, je prejela neutrudna Sonja Erčulj, vodja marketinga v družbi Puklavec Family Wines, ki naredi največji posel tudi pri organizaciji VIP trgatve.
Trgatve sta se med drugim udeležila tudi župana občin Ormož in Središče ob Dravi, Alojz Sok in Jurij Borko, Vinska kraljica Slovenije 2018, Katarina Pungarčič, ki je že pred uradno trgatvijo prisotnim pokazala, kako se grozdje trga in pobira. Med prisotnimi smo opazili tudi nekdanjega odličnega nogometaša in slovenskega reprezentanta Saša Udoviča ter številni drugi. Poleg odlične kulinarike in seveda vrhunskih vin, smo prisotni lahko poskusili tudi vrhunske koktajle, ki jih je zmešal dvakratni državni prvak v mešanju slednjih...

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Vinarstvo Šipon je letos dal odličen pridelek