Rodila se je pred 80., poročila pa pred 60. leti

Diamantna poroka LončaričZa Marico Lončarič iz Lokavcev pri Negovi je 23. januar gotovo najbolj srečen datum v življenju. Kako tudi ne, ko pa se je natančno tega dne pred osmimi desetletji rodila, pred šestimi pa tudi poročila. Torej je letos, prav na dan, ko so se po kar nekaj meglenih in turobnih dneh, nad negovskim delom Slovenskih Goric, pojavili prijetni sončni žarki, imela pravi vzrok za dvojno praznovanje. Pravzaprav je s svojim življenjskim sopotnikom, možem Slavkom, brez posebnega pompa in razkošja, v domači hiši, kjer ima sedež tudi na daleč znano podjetje Montaža Lončarič, predvsem prejemala darila in čestitke, oba za visok skupni življenjski jubilej, ona sama pa še za okrogel osebni jubilej. Odločila sta se namreč, da bosta svoj jubilej obeležila v družbi svojih najdražjih, treh otrok, štirih vnukov in pravnukinje, ter še nekaj drugih svojcev, sorodnikov in prijateljev. Ob ganljivih čestitkah se je slavljencema tu in tam orosilo oko...

Marica in Slavko Lončarič obeležila diamantno poroko in njenih osemdeset

Dedek Mraz obiskal tudi otroke v Lutvercih

Dedek Mraz LutverciV našem gasilskem domu je bilo konec decembra spet veselo. Naše otroke je obiskal dedek Mraz. Že sedmo leto zapored se v našem društvu trudimo, da organiziramo prihod dedka Mraza. Tudi letos sta celotno organizacijo in priprave za ta projekt prevzeli naši članici društva, ki sta tudi v komisiji za mladino v društvu Zdenka Šuman in Tina Rojc. Seveda so na pomoč priskočile še ostale pridne roke: Sanja H. je pomagala pri pripravi kulturnega programa, Monika Š. in Sara R. pri pakiranju daril, fotografiranje Monika, aranžerka Blanka pri izdelavi scene, pa še vsi ostali, ki so pomagali pri pripravi prostora, ipd.

Dedek Mraz v Lutvercih

Verniki so se zahvalili svojemu župniku (in nekdanjemu nogometnemu sodniku) Janezu Ferencku iz Apač, ob njegovem življenjskem jubileju

Janez FerencekDa priljubljeni apaški župnik Janez Ferencek letos praznuje okrogel življenjski jubilej, 60. letnico življenja, smo izvedeli po naključju. Na dan, ko se je pred 60 leti rodil so župnijski dvorani domače cerkve, ki se nahaja ob župnišču in služi v zimskem času kot bogoslužni prostor, je namreč daroval večerno sv. Mašo. Slednjo je s petjem, ob spremljavi organistke Aleksandre Papež na elektronskih orglah, popestril Župnijski pevski zbor, ki je po končani maši svojemu priljubljenemu župniku zapel: »Vse najboljše, dragi župnik Janez...«, v slovenščini in tradicionalno iste verze tudi v angleščini. V tem času so moški že začeli pripravljati mize in klopi, kjer so skupaj s slavljencem ob obloženi mizi z dobrotami, ki so jih pripravile pevke, s slavljencem nazdravili.

»Vse najboljše, dragi župnik Janez...«

Marija in Štefan Čeh sta tik po novem letu obeležila zlati pir

Zlata poroka ČehKomaj so utihnila božična in novoletna praznovanja, že sta zakonca Marija in Štefan Čeh z Bišečkega Vrha v Slovenskih goricah praznovala nov pomemben dogodek. Že prvo soboto v letu 2020 sta namreč, v krogu najbližjih in prijateljev, v gostišču Štajerska hiša kulinarike v Gočovi, obhajala visok skupni življenjski jubilej – zlato poroko. Vse skupaj se je začela z obiskom cerkve Sv. Bolfenka v Trnovski vasi, kjer je župnik Franc Mlakar, pri darovani sv. maši, opravil cerkveni obred. Od tod so se številni svatje z zlatoporočencema odpravili v Gočovski dvorec, kjer je potekal civilni zlatoporočni obred, s katerim sta potrdila svojo 50 - letno zakonsko zvestobo.

Najprej v cerkev, nato v dvorec

Zofija in Anton Žavrlan iz Slovenskih goric sta obhajala zlato poroko

Zlata poroka ŽavrlanBrez velikega pompa, v družbi svojih najdražjih, sta tik pred iztekom leta 2019, zlato poroko obhajala Zofija in Anton Žavrlan z Zgornje Ščavnice v Slovenskih goricah. Prijetno praznovanje, ki je potekalo na njunem domu, je s svojim obiskom počastil tudi župan občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki jima je v imenu občine čestital in izročil spominsko darilo, umetniško sliko vinograda, na kateri se v ozadju vidi cerkev sv. Ane. Ob klepetu s slavljencema smo izvedeli marsikaj iz njunega zanimivega in pestrega skupnega življenja.

Župan jima je čestital kar na njunem domu

Delegacija OZ RKS je na Orehovskem Vrhu obiskala 90-letnico Veroniko Fajfar, ki se je razveselila obiska in čestitk

Veronika Fajfar jubilejPred dnevi je Veronika Fajfar, ki živi v Orehovskem Vrhu, dober streljaj iz Gornje Radgone, praznovala 90. rojstni dan in jo je z obiskom razveselila delegacija Rdečega križa. Na obisk je s poverjenicama Ido Šemrl in Marijo Vrbančič, prišel predsednik Krajevnega odbora RK Črešnjevci – Zbigovci, Janko Auguštin. Ob čestitkah in izročitvi daril, je bila opazna radost slavljenke, ki je izrazila veselje in zadovoljstvo, da so z obiskom počastili njen visoki življenjski jubilej.

Deset vnukov, 13 pravnukov in dva prapravnuka...

Priljubljena Prekmurca iz Apaške doline

Biserna poroka NovakKer sta se Amalija in Franc Novak iz Apač poročila 30. decembra 1959, sta tudi šestdeset let pozneje, biserno poroko obhajala tik pred iztekom leta. Prvič je poroka potekala v Murski Soboti, civilna na tedanjem matičnem uradu, cerkvena pa v cerkvi Sv. Nikolaja. In ker je bila Amalija učiteljica sta se cerkveno poročila ponoči v tajnosti. Tokrat sta svojo biserno poroko praznovala v krogu svoje družine in prijateljev v apaški cerkvi, sveto mašo pa je daroval župnik Janez Ferencek. Ob cerkvenem poročnem obredu jima je župnik Janez Ferencek namenil veliko lepih besed zahvale in jima izročil darilo.

Biserno poroko sta obhajala Amalija in Franc Novak iz Apač

Darila blagoslovil negovski župnik Marjan Rola

Božiček pri ŠenekarjuV Gostilni Šenekar, v Spodnjih Ivanjcih pri Negovi, je tik pred božičem, potekala tradicionalna prireditev, kjer je Božiček obdaril 60 otrok iz KS Spodnji Ivanjci, starih do 6 let. Že 27. tovrstno prireditev z obdarovanjem je tudi letos pripravilo Kulturno športno društvo (KŠD) Spodnji Ivanjci, s pomočjo sredstev Krajevne skupnosti Spodnji Ivanjci in dobrotnikov. Ob tej priliki so otroci iz KS Spodnji Ivanjci, pod vodstvom Simone Danko in Martine Vesenjak, pripravili kulturni program z božično vsebino.

Božiček obdaril 60 otrok

Moj kraj Radgona

VELIKOST TEKSTA

ZASLON

Zaslon

Mala jüžina v vodnih parkih!

 

V vseh destinacijah Sava Hotels & Resorts uvajajo novosti za poletni čas

Mala jüžinaTerme Sava Hotels & Resorts, od Bleda, do Ptuja in naprej do Banovcev, Lendave, Moravskih Toplic in Radencev, slovijo po odlični kulinariki, ki je pomemben dejavnik pri odločitvi, kam na počitnice. Pri ustvarjanju raznolikih jedi, pri katerih zadiši po kuhinjah z različnih koncev sveta, njihovi kuharski mojstri posebno pozornost posvečajo vključevanju lokalne sezonske hrane in lokalnim specialitetam. Novost letošnjega poletja so kulinarični dogodki poimenovani „Mala jüžina v vodnih parkih" in so del pestrega poletnega dogajanja v termah. Gre za sodelovanje vseh petih term v severovzhodnem delu Slovenije in ustvarjanju lokalno obarvanih jedi pred gosti na enem mestu. Potujoča kuhinja poteka od 25. junija do 23. julija, ko bodo gostje lahko poskusili lokalno obarvane jedi s podpisom kuharjev Term 3000-Moravskih Toplic, Term Lendava, Zdravilišča Radenci, Term Ptuj in Term Banovci.

Danilo Čurman in Danilo Kozar iz Term 3000 se predstavljata z jedjo »Prekmurski picek in špej se skrivata v krüju« (Prekmurski piščanec in špeh se skrivata v kruhu) in moderno izpeljavo prekmurske gibanice Locato Panonia; Peter Žižek iz Term Lendava z jedjo »Pujsek sanja ajdove sanje«, Boštjan Rožanc iz Zdravilišča Radenci z jedjo »F pogačo zgrablena tikev« (V pogačo ujeta buča), Robert Žibrat iz Term Ptuj z jedjo »Piščanec navali na luk« (Piščanec napada čebulo); Denis Tajhman iz Term Banovci z jedjo Tak friški murki, ka še gibajnco zebe (Tako sveže kumare, da zebe celo gibanico). Opisi (recepti) jedi so zbrani v posebni knjižici.Knjižica receptov
V bogati in raznoliki penzionski kulinarični ponudbi so v času počitnic v vseh hotelih pripravili tudi kotičke pod imenom ''Slastno in zdravo''. V sodelovanju z nutricionistko kuharski mojstri pripravljajo priljubljene jedi otrok in mladostnikov na bolj zdrav način. V želji ustvarjati čim bolj pestro poletno dogajanja za goste term in dnevne obiskovalce so se partnerji – Terme 3000-Moravske Toplice, Občina Moravske Toplice in TIC Moravske Toplice - dogovorili za novo prizorišče večernega dogajanja. Na zelenici pred hoteli Term 3000 se bo od četrtka do sobote, od 24. junija pa vse do 27. avgusta, zvrstil razlik kulturno-zabavni program. Na tradicionalni turistični tržnici se bodo od četrtka do nedelje predstavljali ponudniki lokalne ponudbe, domače in umetnostne obrti iz Pomurja. Ob četrtkih bodo organizirali etno večere z nastopi folklornih skupin iz lokalnega okolja, ob sobotah pa se bodo obiskovalcem predstavljali mladi še neuveljavljeni pomurski glasbeni izvajalci. Poskrbljeno bo tudi za spremljevalno animacijo, hotelsko glasbo ob četrtkih in sobotah ter DJ ob petkih ter gostinsko ponudbo.
„Najprej moraš doživeti, da lahko deliš. Všečki in srčki pa lahko počakajo", pravijo specialisti za družbene medije. Vse to, kar radi delimo na družbenih omrežjih, lahko to poletje gostje doživijo tudi v termalnih središčih Sava Hotels & Resorts na Štajerskem, Prlekiji in Prekmurju. S poletno kampanjo »Dolgo poletje spreminjamo v nepozabno doživetje« želijo dvigniti preferenco počitnikovanja v termah pri družinah, parih in dnevnih obiskovalcih. Trenutne rezervacije za obdobje junij - avgust so boljše v primerjavi z enakim obdobjem lani tako v termah v panonskem delu kot na Bledu. S celovito turistično ponudbo, velikimi vodnimi parki s številnimi vodnimi atrakcijami, tematskimi animacijskimi programi za otroke in odrasle, široko ponudbo medico-wellness programov, spremljevalnimi prireditvami in organiziranimi izleti v termalnih središčih Sava Turizma nagovarjajo tako družine z majhnimi in večjimi otroki, pare vseh starosti in dnevne obiskovalce. S ciljano poletno kampanjo želijo dvigniti tudi zavedanje, da se posamezne terme med seboj razlikujejo. Terme 3000 – Moravskih Toplicah so na podlagi svoje velikosti in raznolikosti priljubljene pri vseh starostnih skupinah. To poletje pripravljajo zanje aktivnosti na vsakem koraku. V Termah Ptuj se prepletata dogajanje in sprostitev, v Termah Banovci je v ospredju igra za vse, medtem ko je Zdravilišče Radenci priljubljeno pri tistih, ki iščejo bolj umirjeno sprostitev. Skozi ponudbo in programe Term Lendava se prepleta moč narave in vpliv multikulturnosti. Podrobnejše informacije o poletnem dogajanju in aktivnostih posameznih term v skladu s tem katero ciljno skupino nagovarjajo najdete na www.nasvetzadobroseimet.si.
„Kulinarika je v zadnjih letih doživela pravi razcvet in družabna omrežja so polna ustvarjalcev, ki navdušujejo s svojimi kulinaričnimi dosežki. Ko nam uspe domača jed, jo hitro delimo na družabnih omrežjih, tam iščemo recepte, nasvete in izmenjujemo predloge. Veseli me, da v poplavi jedi ne pozabljamo na naše domače, značilne za Slovenijo. Slovenska kulinarika je raznolika, vsaka regija ima svoje specialitete in mnoge so postale del nacionalnega izročila, ki nas povezuje in identificira. Ko potujem po naših destinacijah, sem vedno navdušen kadar opazim trud ponudnikov, da izkoristijo tisto, kar jim nudi okolje. Sestavine, recepte, znanje, zgodbe. Menim, da je kulinarika lahko samostojen turistični produkt, hkrati pa nadgradnja obstoječih. Je pika na i pri ustvarjanju zadovoljstva gostov." pravi Simon Šketa, SKETA.si

Za prikaz gumbov, kot so "Všeč mi je", "Deli na FB", "Tweet", "G+" in komentarjev socialnih omrežij omogočite piškotke v nastavitvah, ki jih odprete na zavihku "Zasebnost" ob strani levo ali spodaj na gumbu "Dovoli piškotke"! Za pravilno delovanje novih nastavitev osvežite stran s pritiskom na tipko "F5".
Nahajate se: MKR Zanimivosti Mala jüžina v vodnih parkih!